50 geweldige knutselideeën voor senioren

Loraine houdt van kunst en kunstnijverheid en werkte als vrijwilliger bij een elementaire kunstles. Ze houdt ervan om leuke en gemakkelijke handleidingen te delen.

senior-ambachten

Denk er bij het zoeken naar senior knutselprojecten aan dat hun vingers misschien iets langzamer zijn dan ze ooit waren, dus geduld is het toverwoord. Er zullen een aantal senioren zijn die bereid en bereid zijn om elk vaartuig uit te proberen, en er zullen er zijn die zullen aarzelen omdat ze bang zijn dat ze het niet zullen kunnen bijhouden.

Als je aan het knutselen bent met senioren, wees dan bereid om de tijd te besteden aan het helpen van hen of te wachten tot ze allemaal klaar zijn. De beste ambachten zijn die die eenvoudig te begrijpen zijn en geen kleine stukjes bevatten.

Hier zijn enkele manieren om ervoor te zorgen dat uw knutselen een succes wordt:

  • Zorg dat alle benodigdheden voor het project gereed zijn
  • Zorg dat u tijdrovende, voorbereidende stappen hebt doorlopen voordat de sessie begint
  • Zorg ervoor dat u voldoende ruimte heeft om comfortabel te bewegen
  • Zorg voor extra vrijwilligers om te helpen indien nodig
  • Maak voldoende tijd vrij om het project te doen, of plan meer dan één sessie om het af te ronden.
  • Toon vooral geduld, en de senioren zullen van je houden.

De instructies voor het maken van de hierboven getoonde buigzame stoffen bloemen zijn te vinden op Crafts door Amanda.

senior-ambachten

1. Sock Sneeuwmannen

Ik heb deze sneeuwpoppen gemaakt en ze zijn echt gemakkelijk te maken en schattig. De instructies voor het maken van de sok-sneeuwpoppen zijn te vinden op Hoi mama.

senior-ambachten

2. Peg Wasknijper Sneeuwpoppen

Dit ziet eruit als een erg leuke activiteit die niet moeilijk is, maar het eindproduct is super schattig. U kunt de instructies voor het maken van deze wasknijpersneeuwmannen vinden op Moeder knutselen.

senior-ambachten

3. Kerst Ornament

Je vindt de tutorial voor dit cupcake-papierornamentproject op Kleine superhelden grootbrengen. Maak een slinger met een aantal van deze boomversieringen.

senior-ambachten

4. Pinda Sneeuwman Ornamenten

Deze kleine pindasneeuwmannen zijn slechts een van de eenvoudige en gemakkelijke tutorials die u zult vinden op Evermine Gelegenheden. U zult ook ornamenten voor citrusvruchtenwiel en stok- / knopversieringen vinden. Stel je voor dat je een magneet of speld toevoegt, aan de achterkant geplakt, aan de kleine sneeuwpoppen. Heel schattig!

senior-ambachten

5. Vilt en draad engel

Deze schattige engeltjes zijn zo gemakkelijk te maken dat je een hele boom kunt versieren met verschillende kleuren jurken. Vind de routebeschrijving op CraftyStaci.

senior-ambachten

6. Gedroogde Cranberry Heart Ornament

Als je liever iets gebruikt in plaats van gedroogde veenbessen om deze hartversieringen te maken, overweeg dan om popcorn, kralen of pinda's te verpakken. De instructies voor het maken van deze prachtige gedroogde cranberry-hartversieringen vindt u op De chaos en de rommel .

senior-ambachten

7. Gemakkelijk Tree Ornament

Hoewel knoppen gemakkelijk in bulk kunnen worden gekocht, kun je meestal als je het aan familie en vrienden vraagt, een behoorlijk aantal knoppen verzamelen om met senioren te knutselen. Dit eenvoudige boomornament is een goed voorbeeld van hoe knopen een perfecte aanvulling kunnen zijn op een ambacht. Je vindt de tutorial voor het maken van dit boomornament op Ginger Snap Crafts.

senior-ambachten

8. Pompoenpitten Poinsettia

Ik hou van, hou van, hou van deze schattige kerstster met pompoenpitten. Ik kan me zelfs een kerstboom voorstellen, geregen met heldere minilichtjes en gevuld met kerststerrenversieringen. Ga naar Tante Annie & apos; s Crafts om erachter te komen hoe je de kerststerren van pompoenpitten maakt.

senior-ambachten

9. Halloween-theelichtjes

Deze schattige kleine Halloween-decoraties zijn gemaakt met vlamloze theelichtjes en pingpongballen. Ik hou van de OMGAI vlamloze theelichtjes omdat ze een aan / uit-schakelaar hebben waardoor ze langer meegaan. De tutorial voor het maken van dit project is te vinden op Boo-schildpad.

senior-ambachten

10. Kaneelstokje en sinaasappelschijfjes ornamenten

Ik begrijp uit andere knutselartikelen over het drogen van sinaasappelschijfjes dat het drogen in een oven op lage temperatuur en 's nachts nodig is. Dit is dus zeker iets dat je een dag of twee wilt doen voordat je dit ornament gaat maken. Het kaneel- en sinaasappelaroma moet dit een favoriet ambacht maken om te maken. Ga naar Natuurlijke buitenwijken voor de instructies voor het maken van het ornament.

senior-ambachten

11. Pom Pom pompoenen

Ik denk dat dit een favoriet vaartuig wordt voor senioren. Eerst worden de pom poms gemaakt van oranje garen en een opwindkarton. Daarna versierd met viltblaadjes en een kaneelstokje. Zo gemakkelijk, ruikt heerlijk en ziet er prachtig uit. Ambachten ontketend is de site waar u de handleiding voor het maken van pompoenen vindt.

senior-ambachten

12. Snowman Luminary

Zo'n schattige metselaarpot-sneeuwman en een uitblinker om op te starten! Makkelijk te maken en een geweldig item om je in de kerstsfeer te brengen. Gebruik vlamloze theelichtjes en deze zijn veilig overal te plaatsen. Vind de tutorial voor het maken van deze sneeuwpop-armaturen op Club Chica Circle.

senior-ambachten

13. Jingle Bells

Alles wat je nodig hebt om deze schattige kleine bellen te maken is een eierdoos, wat verf, een paar bellen en wat garen. Alle goedkope benodigdheden en de resulterende kerstklokken konden worden gegroepeerd als een swag om de seniorenkamer te versieren. Bekijk de tutorial op De sluwe kraai om deze klokken te maken.

senior-ambachten

14. Gelaagde vilten bomen

Hoewel deze gelaagde vilten bomen mooi en elegant zijn en moeilijk te maken lijken, zullen senioren genieten van hoe gemakkelijk het werkelijk is. U zult gemakkelijk te volgen, afgebeelde instructies vinden om ze te maken op Thistlewood Farms .

senior-ambachten

15. Glass Gem Suncatchers

Ik hou van dit project. Je vindt de tutorial, en ook een video over hoe je deze zonnevangers kunt maken, op Crafts USA. Senioren zouden deze zelfs kunnen maken om cadeau te doen of om te verkopen.

senior-ambachten

16. Pompoenen met bling

Bling is voor jong en jong van hart. Ik ken niemand die niet van knutselen met bling houdt. Senioren zullen het geweldig vinden om deze mooie pompoenen te maken om hun kamer te versieren of om toe te voegen aan een display in de gemeenschappelijke ruimte. Het geheim dat dit een geweldige activiteit voor senioren maakt, is het gebruik van grote edelstenen. Er zijn er enkele met zelfklevende ruggen. Voor instructies om deze mooie pompoen te maken, ga naar Haar campus.

senior-ambachten

17. Thanksgiving Turkije

Dit project ziet eruit alsof het heel leuk zou zijn om te maken. Volg de aanwijzingen op Terry Ricioli ontwerpen om een ​​kalkoen te maken zoals hierboven weergegeven. Heel schattig.

senior-ambachten

18. Overdekte blikjes

Hoewel het lijkt alsof de hoes van dit blik gehaakt is, is het eigenlijk gewoon omwikkeld met garen. Het is het type garen dat wordt gebruikt. Denk aan alle manieren waarop afgedekte blikken zoals deze kunnen worden gebruikt. De aanwijzingen voor dit project zijn op Canadees familiegaren.

19. Ice Cream Cone Feestdecoratie

senior-ambachten

20. Eierdooskrans

Veel mogelijkheden voor deze krans door de kleuren te wisselen voor de seizoenen. Voeg een strik toe voor extra schoonheid. Vind de routebeschrijving voor dit project op Canadese familie.

senior-ambachten

21. Koffiefilterpompoenen

Dit is een project dat gemakkelijk en handig is als herfstdecoratie. Stel je voor dat je deze pompoenen groepeert als middelpunt voor de tafels tijdens de herfst-, Halloween- en Thanksgiving-vakanties. Vind de instructies voor dit koffiefilterproject op De gelukkiger huisvrouw.

senior-ambachten

22. Tutu-boom

Breng een vleugje lente in huis met deze tutuboom. Afhankelijk van de grootte van de tak kan de boom ook worden gebruikt om ornamenten of snoepgoed aan op te hangen. Ga naar Canadese familie voor instructies.

senior-ambachten

23. Geweven koekjessterren

Gebruik felgekleurde garens voor deze koekjessterren. De routebeschrijving is te vinden op De sluwe kraai.

senior-ambachten

24. Waxinelichthouder

Als je potjes babyvoeding hebt, zijn ze mooie theelichthouders, maar kleine potjes zijn goedkoop te koop bij een dollarwinkel. Zorg ervoor dat u de vlamloze theelichtjes gebruikt. Ga naar Canadese familie voor alle richtingen.

senior-ambachten

25. Toiletpapier Angel

De senioren zullen genieten van het maken van deze engelenversieringen om op de kerstboom te laten zien. De aanwijzingen om deze gemakkelijke en aantrekkelijke engelen te maken, zijn te vinden op Momtastic .

senior-ambachten

26. Mama Bird

Is dit niet gewoon de schattigste paasversiering? Maak op deze manier tafeldecoraties en geniet er een maand of langer van. Ga naar Ouders om te zien hoe gemakkelijk ze te maken zijn.

senior-ambachten

27. Kerstschort

Hoewel dit een heel lief kerstschort is dat gemaakt kan worden voor een kleinkind of een vriend als cadeau, vind ik dit ric rac-kerstboomidee leuk voor een aantal andere toepassingen. Versier een eenvoudig schildersdoek met een ric rac-boom, voeg knopen, strass steentjes of pailletten toe om de boom te versieren en hang het tijdens de kerstperiode op in de seniorenkamer. Vind de gemakkelijke routebeschrijving voor dit project op Creëer Craft Love.


senior-ambachten

28. Charm balletjes

Stel je voor dat je deze charmeballen ook voor andere feestdagen dan Halloween maakt. Gewoon een verandering van stof of verfraaiing. U vindt de instructies op Vrouwendag.

senior-ambachten

29. Veiligheidsspeldarmband

Niet alle senioren zullen de behendigheid voor dit vaartuig hebben, maar een paar dames zouden het waarschijnlijk graag doen. Craftbits.com heeft de instructies.

senior-ambachten

30. Tropische engelen

Een geweldige manier om stukjes stof te gebruiken. Gebruik een piepschuimkegel en een bal als u de getoonde piepschuimfiguur niet kunt vinden. Vind alle instructies op Knip en bewaar .

senior-ambachten

31. Garen Sneeuwvlokken

Gebruik hetzelfde idee en maak prachtige bloemen om de gangen te versieren. Creatieve Joodse moeder geeft je geweldige instructies voor dit project.

senior-ambachten

32. Geschilderde houten kralenketting

Een eenvoudige, gemakkelijk beschilderde kralenketting. Vind de instructies voor dit project op Slikt hart.


senior-ambachten

33. Craft Stick-kerstboom

Hoewel de aanwijzingen voor dit project, die u zult vinden op Zinvolle mama, Heb je de knutselstokken afgeknipt nadat je de stokjes aan een tongspatel hebt gelijmd, dan denk ik dat het voor een groep beter zou werken om de knutselstokken al te laten knippen.

senior-ambachten

34. Zee-octopus

Dit ziet er zoveel moeilijker uit dan het in werkelijkheid is. U zult aangenaam verrast zijn met de aanwijzingen op Graag naai Studio.

35. Gemakkelijke herfstdecoratie

senior-ambachten

36. Rose votiefkandelaars

Je zult versteld staan ​​hoe gemakkelijk het is om deze prachtige, shabby chic roze votiefkandelaars te maken. Bekijk de eenvoudig te volgen tutorial op het Dollar Store Crafts.

senior-ambachten

37. Kerstboom

Groeperingen van deze kerstbomen met koffiefilter zouden zeer geschikt zijn als tafel- of vloerdecor. Ik denk dat deze bomen ook heel mooi zouden zijn in verschillende kleuren. Vind de routebeschrijving voor het maken van de boom op Crafts door Amanda.

senior-ambachten

38. Socktopus

Wat zou het leuk zijn om een ​​socktopus te maken om bezoekers mee te vermaken. De senioren zullen dit een gemakkelijk en leuk project vinden om te maken. Deze sok gemaakt in een octopus heeft aanwijzingen bij Een goed ding .

senior-ambachten

39. Garenmanden

Wees erop voorbereid dat dit project een beetje rommelig wordt, maar de afgewerkte manden zijn het waard. Vind de instructies op Een appel per dag.

senior-ambachten

40. Pasta Angel

Om te zien hoe je pasta engelen maakt, ga je naar de Mijn beker loopt over site. Een oud, maar altijd mooi ambacht.

senior-ambachten

41. Ananaslamp

Deze prachtige lamp is gemaakt van plastic lepels. Dit is een moeilijker project, dus het zal een goed project zijn voor de senioren die graag een beetje uitgedaagd worden. Vind de tutorial voor het maken van deze lamp op Maak vossen.

senior-ambachten

42. Mousseline Angel

Gebruik een kleinere piepschuimbal om kleinere engelen te maken. Dit is eigenlijk een gemakkelijk vaartuig, ook al ziet het er moeilijk uit. Ontdek hoe gemakkelijk het is door de aanwijzingen op te lezen Crafttown.com .

senior-ambachten

43. Caroling Angel

Maak gemakkelijke engel carolers door de instructies op te volgen That Artist Woman. Dit is een geweldig knutselproject voor senioren voor het maken van boomversieringen of centerpieces.

senior-ambachten

44. TP-rol pompoen

Zo gemakkelijk te maken en zo erg aantrekkelijk. Maak een middelpunt voor je herfsttafel door naar te gaan Instrupix voor de tutorial om deze pompoen te maken.

45. Vriendschapsarmbanden met garen

senior-ambachten

46. ​​Kleedje Dreamcatchers

Een dromenvanger maken is super eenvoudig met een kleedje. Een heel mooi project met aanwijzingen op Bellamumma .

senior-ambachten

47. Halloween traktatiezakjes

Geef je Halloween-bezoekers een schattig klein cadeautje. Deze Halloween traktatiezakken zal zo gewaardeerd worden.

senior-ambachten

48. Gemakkelijke Sun Catcher

Ik ben dol op dit project met behulp van kleurpagina's, die bij de instructies op 100 routebeschrijvingen .

senior-ambachten

49. Theelichtje Sneeuwpoppen

Bedenk alle manieren om deze kleine sneeuwpoppen te gebruiken: boomornament, ketting, koelkastmagneet en reversspeld. Mijn favoriete vlamloze theelichtjes hebben een koele witte vlam en een aan / uit schakelaar. Vind de routebeschrijving voor het maken van de sneeuwpoppen op Een klein project, en volg dan je verbeelding.

senior-ambachten

50. Cupcake Liner Pioenen

Maak een boeket of een corsage met bloemen die je hebt gemaakt met cupcake liners en de tutorial op Lia Griffith .

Vragen

Vraag: Heb je ideeën voor moederdagcorsage voor verpleeghuisbewoners?

Antwoord: Ik heb een pioenroos voor een cupcakevoering toegevoegd die in een corsage kan worden gebruikt. Ik denk dat deze gemakkelijk te maken en goedkoop zijn.

2013 Loraine Brummer

Wat is je favoriete project?

Khabir op 02 juli 2020:

Ik vind je bericht leuk, bedankt voor het delen van dit artikel, heel erg bedankt.

Carol Tierney op 07 april 2019:

Gewoon proberen om ideeën op te doen voor onze bijeenkomsten voor Extension Homemakers. Bedankt. Deze zien eruit alsof we het zouden kunnen redden.

GoofyMcDork op 04 augustus 2017:

Goed spul! Heel erg bedankt.