Vormen van metaalklei: klontjes, poeder, slip, spuit en papiersoort klei

Margaret Schindel is sieradenkunstenaar en internationaal bekende expert op het gebied van metaalklei-technieken. PMC gecertificeerd in 2006 door Celie Fago.

metaal-kleisoorten

Margaret Schindel

Metal Clay = de magie van moderne alchemie!

Metaalklei is een verbazingwekkende kneedbare vorm van metaal waarmee je sieraden, kleine sculpturen en andere kunstvoorwerpen kunt maken in een reeks verschillende metalen - puur zilver (.999 fijn zilver), sterling zilver (.925 zilver), .900 zilver (AKA-muntzilver), 22K goud, koper, brons, rose brons, wit brons, messing, staal, parelgrijs staal en meer - zonder veel kostbaar gereedschap, en zelfs als je geen eerdere metaalsmeden of sieraden hebt gemaakt ervaring.

Metaalklei is gemaakt van microscopisch kleine metaaldeeltjes gemengd met een organisch bindmiddel en water om een ​​klei-achtig materiaal te creëren dat kan worden gevormd, gevouwen, gesneden, geëxtrudeerd, reliëf, gerold, geschuurd, gevijld, geboord, gesneden, enz., Om vorm bijna elke vorm, elk ontwerp of elke textuur die uw geest kan bedenken. Nadat het is gedroogd, wordt het op hoge temperatuur gebakken in een oven (in een container met actieve kool voor formules die onedel metaal bevatten), met een fakkel of boven een hout- of gaskachel. Het bindmiddel brandt weg en eventueel resterend vocht verdampt, waardoor alleen het metaal achterblijft.

Fijne zilverkleurige metaalklei is verkrijgbaar in alle vijf vormen: klomp, poeder, slip (AKA-pasta), spuit en flinterdunne vellen (PMC-plaat en Art Clay Silver Paper Type). Goudkleurige metaalklei is alleen verkrijgbaar bij PMC (alleen klompklei) en Art Clay (zowel klompklei als pasta). Een toenemend aantal merken biedt nu sterling zilver (.925) en verrijkte sterling (.950 en .960) klompklei aan, en verrijkt poedervorm is nu ook verkrijgbaar bij Aussie Metal Clays. Een breed scala aan basismetaalkleeformules is verkrijgbaar als klompklei of poeder, maar kan met water worden gemengd om slip te vormen. Op het moment van schrijven is Prometheus de enige basismetaalklei die verkrijgbaar is als injectiespuit; het is echter mogelijk om klompklei te hydrateren om het vochtig en zacht genoeg te maken om door een injectiespuit te worden geëxtrudeerd, en verse klei kan tot strengen worden geëxtrudeerd door een extruder. Er zijn steeds meer flexibele, 'flex clay'-formules die kunnen worden uitgerold tot 1 of 2 kaarten dik om vellen te creëren die enigszins flexibel blijven nadat ze zijn gedroogd, en de meeste niet-flexibele brokken metaalklei kunnen zeer grondig worden gemengd met een een kleine hoeveelheid glycerine om flexibele kleivellen te maken die zich op dezelfde manier gedragen als PMC Sheet en Art Clay Silver Paper Type.

Dit artikel gaat in op de eigenschappen en toepassingen van elk van de vijf vormen van metaalklei.

Lump Clay

Stukklei is de basis en misschien wel de meest veelzijdige vorm van metaalklei. Omdat het het hoogste aandeel metaal tot bindmiddel en water bevat, is het ook de sterkste vorm van metaalklei. Hier zijn enkele van de vele manieren waarop het kan worden gebruikt:

 • Het kan met de hand worden gevormd of gebeeldhouwd.
 • Het kan worden uitgerold met een roller (bijv. Een stuk PVC-buis) en in de gewenste vorm worden gesneden met aspic-uitstekers, koekjesmessen, kleisnijders, kleiponsen, messing buizen, een tissue- of kleimes, een naaldgereedschap, een hobbymes, een rietje, de zijkant van een speelkaart of bijna elk ander snijwerktuig dat je kunt bedenken.
 • Het kan gemakkelijk worden getextureerd door er een gestructureerd voorwerp in te drukken (van een stuk kant tot een tandpastadop tot een aangepaste fotopolymeerplaattextuur), of door het in een mal te drukken, het uit te rollen op een textuurplaat of het uit te snijden wanneer leerhard (meestal maar niet helemaal droog). Er zijn tientallen manieren om textuur toe te voegen om metaalklei te klonteren !
 • Het kan in slangen (AKA-spoelen) of ballen worden gerold.
 • Het kan worden verdund met water om slip te maken in verschillende consistenties, van dunne slip tot zeer dikke pasta.

Metal Clay Poeder

De nieuwste vorm van metaalklei

In de afgelopen jaren is metaalklei in droge poedervorm enorm populair geworden en bieden steeds meer fabrikanten ze aan. Hadar Jacobson bood het eerste metaalkleipoeder in brons en koper aan in haar lijn van Hadar & apos; s Clay, die sindsdien is uitgebreid met een breed scala aan basismetaalkleisoorten. Andere grote fabrikanten van metaalklei-poeder zijn onder meer Goldie Clay, die ook een breed scala aan basismetaalklei-poedersoorten aanbiedt, waaronder de extreem populaire Goldie Bronze; Prometheus brons en koperklei; Metal Mania Metal Clay, dat een breed scala aan basismetaalklei-formules biedt, waaronder messing en nikkel; NobleClays, dat formules van zilver, koper en brons metaalklei maakt in zowel klomp- als poedervorm; Zab & apos; s Bronzen in verschillende kleuren; en Aussie Metal Clay in een reeks basismetaalformules en kleuren in een flexibele formule die is geoptimaliseerd voor gebruik in droge toestand met de Silhouette CAMEO elektronische snijmachine.

Metaalklei in poedervorm is handig en veelzijdig omdat het naar behoefte kan worden gemengd met gedestilleerd water om klonterige klei, slip of pasta te maken in elke gewenste hoeveelheid. Aan de andere kant kan het lastig zijn om precies de juiste consistentie te verkrijgen. De fabrikanten geven menginstructies voor het bereiden van hun merken metaalklei in poedervorm. Hadar Jacobson heeft ook een zeer nuttige video gemaakt voor het mengen van Hadar & apos; s Clay-poeder tot klompklei.

Videodemonstratie en instructies voor het mengen van metaalkleipoeder in klontklei

Metal Clay Slip of Pasta

Metaalklei-slip of -pasta is klompklei die is verdund tot de consistentie van een dikke, stroperige vloeistof of een nog dikkere pasta. Het meest voorkomende gebruik is als een soort 'metaallijm' om componenten van metaalklei aan elkaar te bevestigen. Niet alle merken en versies van metaalklei zijn verkrijgbaar in slip- of pastavorm, maar je kunt er gemakkelijk zelf een maken door druppels water (bij voorkeur gedestilleerd water) een paar druppels per keer met een paletmes in een stuk klompklei te stampen. Je kunt de slip direct in een slippot of bakje mengen (een heel klein potje of ander bakje met een goed sluitend deksel waarin je de slip opbergt), maar ik vind het veel sneller en makkelijker om mijn slip op een stuk te mengen van glas en schraap het dan in een slippot. Hier zijn enkele manieren waarop metaalklei-slip of -pasta kan worden gebruikt:

 • Het kan in vele dunne lagen op bladeren worden geverfd om metalen bladeren te maken (het organische blad brandt af in de oven).
 • Het kan worden gebruikt als 'lijm' om stukjes metaalklei met elkaar te verbinden voordat ze worden gebakken, of om elementen (zoals balletjes van metaalklei) te bevestigen aan ongebakken metaalklei.
 • Het kan worden gebruikt om zeer fijne scheurtjes in ongebakken klei op te vullen.
 • Het kan dik worden geverfd met een penseel of paletmes om stucwerkachtige of andere texturen te creëren (zoals je zou kunnen doen met cake frosting).
 • Het kan worden gebruikt om dimensionale ontwerpen of patronen aan te brengen met behulp van de 'slip trailing'-techniek, waarbij een in slip gedompelde borstel kort een gedroogde metalen klei-component wordt aangeraakt en vervolgens iets wordt opgetild en voorzichtig horizontaal wordt getrokken om een ​​dunne' draad 'te creëren slip die in een dunne lijn op het onderdeel mag vallen. Het ontwerp wordt gemaakt met een reeks korte, aangrenzende 'slip trails' en vervolgens opgebouwd in opeenvolgende lagen om de gewenste hoogte of dimensionaliteit te creëren.

  Voor meer gedetailleerde informatie en instructies voor deze techniek, lees het hoofdstuk van Terry Kovalcik in het uitstekende boek, PMC Technic .

 • Art Clay maakt een speciale Overlay Silver Paste (OSP) voor het decoreren van porselein, keramiek en glas met zilveren accenten, en een fantastisch Oil Paste-product voor het maken van zeer veilige bevestigingen of reparaties aan fijn zilver (inclusief gebakken zilvermetaalklei).
 • Dikke metaalklei-pasta kan worden gemengd met 100% pure essentiële lavendelolie of een andere pure essentiële olie of, idealiter, met Sherri Haab PasteMaker om een ​​zelfgemaakte oliepasta te maken die zeer sterke hechtingen creëert tussen stukjes metaalklei. Oliepasta gemaakt van zilverklei en Sherri Haab Pastemaker kan worden gebruikt om leerharde, kurkdroge of gebakken zilverklei componenten te verbinden, inclusief het repareren van gebakken stukken, en om fijne of sterling zilveren onderdelen, draad of plaatwerk te bevestigen. Oliepasta gemaakt van brons of koperklei en Sherri Haab PasteMaker kan worden gebruikt. Brons of koperpasta kan worden gebruikt om vochtige, leerharde of kurkdroge bronzen of koperklei componenten te verbinden. Leren hoe je metaalklei-oliepasta maakt en hoe en wanneer je het moet gebruiken.

Spuit klei

De consistentie van de spuitklei ligt halverwege tussen die van klompklei en pastaklei. Het wordt geleverd in een eigen niet-hervulbare injectiespuit met afzonderlijke tips die kunnen worden verwisseld. Het kan worden gebruikt om metalen kleicomponenten te bevestigen of te repareren, of om ze te verfraaien (vergelijkbaar met het verfraaien van een frosted cake met een met glazuur gevulde cake-decoratiespuit).

De punt van een geopende kleispuit moet altijd in water worden ondergedompeld wanneer deze niet actief wordt gebruikt. Tijdens een werksessie kunt u de spuit in uw waterkan zetten met de punt ondergedompeld, of in een pot met een kletsnatte spons die in de bodem van de pot is gesneden zodat de punt van de spuit in de natte spons wordt gedrukt . Nadat u de hele dag met de spuit hebt gewerkt, moet u deze zo bewaren dat de punt in water ondergedompeld blijft. U kunt de watertube van een bloemist met dop (om snijbloemstelen vers te houden tijdens het transport tijdens de levering) gevuld met gedestilleerd water gebruiken en het uiteinde van de spuit door de dop duwen zodat het hele uiteinde van de spuit ondergedompeld wordt in water, of iets dergelijks. een klein stukje spons in een van die buizen, verzadig het met water en duw de punt van de spuit door de dop helemaal naar beneden in de natte spons. Bij elk van deze methoden, bewaar de spuit (met de punt nat gehouden in de waterbuis van de bloemist) afgesloten in een plastic zak met ritssluiting. Of koop Linda & apos; s deksel, een glazen pot met een speciaal schroefdeksel dat speciaal voor dit doel is ontworpen en waarin maximaal 4 geopende spuiten rechtop kunnen staan ​​met de punt ondergedompeld in een natte spons (of gewoon gedestilleerd water). Zorg ervoor dat je extra kurken koopt om de ongebruikte gaten in het deksel af te dichten. Linda & apos; s Lid is rechtstreeks verkrijgbaar bij de uitvinder, Linda Stiles Smith, in haar Etsy-winkel NSCreativeElements en bij verschillende leveranciers van metaalklei.

Hier zijn enkele toepassingen van spuitklei:

 • Gebruik spuitklei om een ​​kanten 'filigraan' van metaalklei te maken over een brandbare kern, zoals kurkklei, houtklei of zelfs gepofte granen.
 • Gebruik een spuit om traliewerk of netontwerpen te maken.
 • Gebruik spuitklei om een ​​omtrek van klei te maken voor opengewerkte ontwerpen met vrije vorm.
 • Gebruik spuitklei om stippen en lijnen te maken.
 • Gebruik spuittips in verschillende maten en vormen om verschillende soorten strengen te extruderen. U kunt spuittips in verschillende soorten en maten kopen. Je kunt ook extra tips kopen en deze zelf aanpassen om nog meer vormen te creëren. Knijp bijvoorbeeld de tegenoverliggende uiteinden van de opening van een grote ronde injectiespuitpunt samen zodat deze meer bladvormig is en snijd vervolgens een kleine V-vormige inkeping in het midden om bladvormen met een middennerf te extruderen.
 • Gebruik spuitklei om onderdelen van zilvermetaalklei aan elkaar te bevestigen, om de uiteinden van zilverklei ringbanden enz.
 • Gebruik spuitklei om scheuren, kleine gaatjes of andere kleine onvolkomenheden in gedroogde of gebakken zilverklei te dichten.
 • Maak een spiraal of nest van spuitklei als rand voor een steen die op zijn plaats kan worden gebakken. Leer meer over hoe je edelstenen in metaalklei zet met behulp van een spuit (en vele andere methoden).
 • Gebruik low-fire injectiespuitklei om een ​​dichroïsche cabochon losjes maar volledig te omcirkelen voordat u gaat bakken. Ga door met de lus om desgewenst een borgtocht te creëren.

Paper Clay / Sheet Clay

PMC en Art Clay maken twee enigszins verschillende versies van deze papierachtige vorm van zilvermetaalklei, die zelfs als hij volledig droog is, flexibel blijft. U kunt PMC Flex-klei ook uitrollen tot een of twee kaarten dik en deze gebruiken voor de meeste van dezelfde toepassingen als metaalklei-papier.

Art Clay Silver Paper Type is ongeveer twee keer zo dik als de PMC + Sheet, dus voor bepaalde toepassingen wilt u misschien twee vellen PMC Sheet aan elkaar 'lamineren' voor toepassingen die dikkere of stevigere klei vereisen. Hier is hoe Celie Fago leerde me lagen PMC-plaat lamineren:

 • Begin met het plaatsen van een stuk van het PMC + -vel op een stuk anti-aanbakvel. Bestrijk of vernevel het zilveren vel heel licht met water en stapel dan een ander stuk zilver op de vochtige laag.
 • Strijk het bovenste vel onmiddellijk met de zijkanten van uw handen glad tegen het onderste vel, strijk vanuit het midden van de klei naar de randen om eventuele lucht tussen de twee lagen eruit te persen.
 • Bedek de bovenste laag met een ander stuk anti-aanbakvel en verzwaar het gedurende ten minste 20 minuten met een zwaar boek, waardoor het water en de druk de lagen stevig aan elkaar kunnen hechten.
 • Als u drie of meer lagen PMC + Sheet wilt lamineren, voeg dan niet meer dan één laag tegelijk toe; wacht tot de vorige lagen minstens 20 minuten onder het boek zijn verzwaard voordat je de volgende laag toevoegt. (Vergeet niet om de bovenste laag te bedekken met een anti-aanbaklaag voordat u deze verzwaart!)

Wanneer u in de handel verkrijgbaar zilverkleurig metaalklei-papier (niet erg dunne vellen PMC Flex) op een ander stuk metaalklei (welke vorm dan ook) bevestigt, moet u zeer spaarzaam water of slip gebruiken, zodat het papier niet uiteenvalt. Breng het water voorzichtig aan alleen aan de achterkant van metaalkleipapier , plaats het op de klei waaraan u het wilt bevestigen en oefen vervolgens lichte druk uit vanaf de voorkant om ervoor te zorgen dat het stevig aan de onderliggende klei hecht.

Tip: Er zit een gladde kant en een licht gestructureerde kant (kleine puntjes) aan het papier, dus let goed op welke kant je omhoog wilt.

Hier zijn enkele toepassingen voor zilverklei-papier:

 • Creëer toegepast door vormen uit te snijden met een scherpe schaar of hobbymes of door middel van hobbyponsen of papieren ponsen. Bevestig ze aan uw ontwerp door de onderkant van elke applicatie op te tillen met een nauwelijks vochtige borstel, deze voorzichtig van de borstel te schuiven precies waar u hem wilt hebben en stevig op de droge bovenkant van de applicatie te drukken.

  Opmerking: als je water op het papier krijgt, wordt het papperig en gaat het kapot. Wees ook heel precies wanneer u elke applicatie van de kwast schuift, aangezien u deze meestal niet met succes kunt verplaatsen zodra deze de klei raakt waarop deze wordt aangebracht.
 • Creëer negatieve ruimte toegepast met het overgebleven 'papier' van metaalklei waaruit je eerder vormen hebt gesneden of geponst. Bevochtig een vel gewoon kleipapier van metaal of uitgerolde klompklei nauwelijks, leg dan voorzichtig het geperforeerde of uitgesneden PMC-vel of Art Clay Silver Paper op het rugvel en strijk het gelijkmatig van het midden naar de randen glad, zorg ervoor dat u het fragiele papieren 'filigraan' niet scheurt of vervormt. Gebruik na het bakken de verzonken gebieden voor patina, email of keum-boo-accenten.

  Ik hou zo veel van dit effect dat ik soms vormen uit metaalklei 'papier' snijd of punch speciaal om een ​​ontwerp met een negatieve ruimte te creëren. Natuurlijk bewaar ik de uitsnijdingen altijd om als applicaties op dezelfde of andere projecten te gebruiken.
 • Weef stroken om een ​​geweven zilveren stofeffect te creëren . Zorg ervoor dat u de losse uiteinden van alle stroken aan beide kanten stevig vastmaakt met een klein beetje water. Rol een rugvel uit van klompklei om de geweven 'zilveren stof' te stabiliseren. Zie mijn zelfstudie over het weven van zilverkleurig metaal voor stapsgewijze instructies en diagrammen.

  Tip: Gebruik zilverklei met een hogere krimp voor het rugvel om een ​​koepelvormig effect te creëren.

 • Creëer een omlijsting voor stenen die niet op hun plaats kunnen worden geschoten met een strook PMC Sheet of Art Clay Silver Paper. Zie 'Aanbevolen links' hieronder voor de link om een ​​herdruk te bestellen van het 'Metal Clay Bezel'-artikel van Jennifer Kahn in de uitgave van mei 2005 van Lapidair dagboek (nu Juwelenkunstenaar tijdschrift). Beter nog, bestel het boek PMC Technic die een heel hoofdstuk bevat dat Jen schreef over haar baanbrekende metalen klei-bezeltechniek.
 • Creëer fijne zilveren origami door PMC Sheet of Art Clay Silver Paper te snijden en te vouwen.
 • Vlechtstroken te gebruiken als decoratieve accenten.

Hoe maak je een flexibel vel papier van metaalklei

Commercieel fijn zilverkleurig metaalkleipapier (Art Clay Silver Paper Type of PMC + Sheet) is een uniek product dat niet uitdroogt bij blootstelling aan lucht. U kunt echter uw eigen flinterdunne metalen kleiplaat maken met andere soorten langzaam drogende, flexibele kleiformules. Klei-formules die hard drogen zonder flexibiliteit zijn niet geschikt voor deze toepassing.

Hier is een video die laat zien hoe u dit kunt doen met het merk NobleClays. Hoewel NobleClays niet langer beschikbaar is, biedt de video een nuttige demonstratie die van toepassing is op elke flexibele formule. Wees uiterst langzaam en voorzichtig bij het verwijderen van de plastic folie om te voorkomen dat de zeer kwetsbare, flinterdunne klei scheurt, en trek altijd het bovenste vel plastic folie van de klei en niet andersom. Gebruik vervolgens de rand van een scherp knutselblad om u te helpen de rand van het laken los te maken en van het onderste vel plasticfolie te tillen.

Opmerking: ik zou de klei waarschijnlijk in een plastic rapportomslag rollen, de dikte-afstandhouders met de klei erin plaatsen, in plaats van het in de plastic folie te rollen met de afstandhouders aan de buitenkant van de folie. De omslag van het rapport kreukt niet, dus de zeer dun opgerolde klei zal minder snel scheuren.

De volgende video laat zien hoe je glycerine kunt toevoegen aan harddrogende, niet-flexibele formules om flexibele klei te maken die op verschillende manieren kan worden gebruikt, waaronder het heel dun uitrollen om 'papier' van metaalklei te maken. Pas op dat u niet te veel glycerine toevoegt, omdat dit de eigenschappen van de klei verandert en problemen kan veroorzaken, zoals het kruimelig maken of ervoor zorgen dat het niet aan zichzelf blijft plakken bij het maken van verbindingen.

Tutorial: Hoe maak je flexibele metaalklei met glycerine - met Hadar Jacobson

Wat is je favoriete soort Metal Clay?

Gebruik je liever de basisklompklei en pastavormen van metaalklei, of gebruik je spuitklei graag voor verfraaiing (of als sterk alternatief voor slip)? Heb je geprobeerd om zilveren kleipapier of papiersoort te gebruiken voor randen, versieringen, weven of origami?

Wat zijn je favoriete manieren om verschillende vormen van Metal Clay te gebruiken - Laat het me weten (of laat gewoon een reactie achter om me te laten weten dat je langs bent gekomen!) :)

Margaret Schindel (auteur) uit Massachusetts op 11 februari 2014:

@ melody-pierson: Melody, je bent zo'n getalenteerde artiest dat je zeker iets interessants zult doen met alles waar je je hand naar wendt, mijn vriend. :)

melodie-pierson op 11 februari 2014:

Ik gebruik metaalklei vooral graag voor sieraden, maar de laatste tijd overweeg ik om dozen, vaten en enkele stand-alone sculpturen te maken. Ik ben ook erg geïnteresseerd in het verwerken van metaalklei in andere media.

Margaret Schindel (auteur) uit Massachusetts op 17 januari 2014:

@ecogranny: Heel erg bedankt, Kathryn! Metaalklei is een geweldig materiaal om sieraden te maken. Als je vriendin geïnteresseerd is in het maken van sieraden, zou ik het geweldig vinden als je haar op de Squidoo-pagina op de hoogte zou kunnen stellen van mijn nieuwe 'Bangles, Baubles and Beads'-bijdrager, zodat ze gemakkelijk toegang heeft tot al mijn tutorials over sieraden van metaalklei (en andere tutorials voor het maken van sieraden). Ze zou zelfs graag willen deelnemen aan een van mijn aanstaande Amazon-curatielijstboek- en productrecensie-uitdagingen. :) Nogmaals bedankt!

Kathryn Grace uit San Francisco op 17 januari 2014:

Ik had geen idee dat deze producten bestonden. Wat moet het leuk zijn om sieraden en andere items te maken. Ik denk dat een vriend van mij erg geïnteresseerd is in deze pagina. Ik zal het haar laten weten. Bedankt voor het delen.

Margaret Schindel (auteur) uit Massachusetts op 7 januari 2014:

@sierradawn lm: Hallo Sierradawn! Ik ben zo blij dat mijn artikel over metaalklei je interesse wekte. Ovens zijn vrij duur en worden niet in handwerkwinkels vervoerd, maar als je fijne zilverkleurige metaalklei gebruikt, kun je kleine stukjes (oorbellen, kleine hangers) afvuren met een goedkope handbediende butaantoorts die je kunt kopen in een keukenwinkel (vaak genoemd een creme brulee fakkel daar) of in een ijzerhandel. Ik hoop dat je kunt proberen om met dit geweldige materiaal voor het maken van sieraden te werken! :)

sierradawn lm op 6 januari 2014:

Ik heb nog nooit van metaalklei gehoord en ben zo geïntrigeerd! Men zou echter toegang tot een oven nodig hebben. Ik vraag me af of een van onze handwerkwinkels hier in de buurt er een heeft. Ik wil dit onderzoeken en het proberen! Bedankt voor deze mooi gedetailleerde tutorial!

Margaret Schindel (auteur) uit Massachusetts op 1 december 2013:

@Lady Lorelei: Het is een prachtig medium om sieraden te maken! Ik wens haar veel succes met haar kerstverkopen. :)

Lorelei Cohen uit Canada op 1 december 2013:

Ik geloof dat dit het soort sieraden is dat een familielid van mij maakt. Ze doet momenteel natuurlijk ambachtelijke beurzen in de weekenden voor de kerstverkopen.

Margaret Schindel (auteur) uit Massachusetts op 3 oktober 2012:

@anonymous: Graag gedaan! Blij dat ik kon helpen. :)

anoniem op 3 oktober 2012:

@Margaret Schindel: Ah dat is logisch :) Nogmaals bedankt voor je hulp, zeer gewaardeerd.

Margaret Schindel (auteur) uit Massachusetts op 2 oktober 2012:

@anonymous: Hoi Jane, blij dat ik kon helpen! In termen van een holle versus een massieve kraal, denk ik dat het afhangt van de grootte en dikte. In termen van economie (gezien de hoge prijs van zilverklei tegenwoordig) en sinteren, is een holle kraal (zoals een kleine linze) misschien logischer. De UltraLite is niet bedoeld voor het bakken van grote hoeveelheden klei. Ik hoop dat dit helpt!

anoniem op 2 oktober 2012:

@Margaret Schindel: Bedankt voor je advies! Ik waardeer je tijd en hulp enorm :) Zou ik de vorm moeten uithollen voordat ik hem bak, of kan het een stevig stuk zijn dat in de oven wordt gestopt?

Margaret Schindel (auteur) uit Massachusetts op 1 oktober 2012:

@anoniem: Hoi Jane,

Spuitklei is niet zo sterk als klompklei, dus ik zou niet adviseren om het op deze manier te gebruiken. Het is altijd het beste om de vorm van de klei te gebruiken met het meeste materiaal (dwz het hoogste aandeel metaal tot bindmiddel en water) voor de toepassing waarin u het gebruikt, dus klontklei heeft altijd de voorkeur in situaties waarin het kan worden gebruikt. Ook door spuitklei in een mal te persen en vervolgens uit de mal te halen, krijg je geen erg goede details, zowel omdat het verhoudingsgewijs minder metaaldeeltjes bevat dan klontklei als omdat er geen manier is om het stevig in de details van de mal te drukken. Voor bevredigende resultaten raad ik u ten zeerste aan om klontklei te gebruiken.

Om klei te besparen, kunt u de klomp klei echter stevig in de siliconen mal drukken, deze gedeeltelijk laten drogen zodat er een vrij dikke schil van klei rondom de mal zit (ook op de bodem, die de top als de klei niet is gevormd), maar de klei in het midden is nog enigszins vochtig. Snijd vervolgens ZORGVULDIG een deel van de gedeeltelijk vochtige klei in het midden uit om een ​​hol gevormd onderdeel te maken.

Ik hoop dat deze informatie nuttig is!

Beste wensen,

Margaret

anoniem op 01 oktober 2012:

Hallo, zou een spuit van metaalklei werken als je er een siliconen mal mee zou vullen? Ik weet dat je het niet in de oven zou kunnen bakken terwijl het in de vorm zit. Zou het voldoende uitdrogen of een beetje hard worden om je stuk uit een vorm te laten springen en vervolgens te bakken? Ik heb nog nooit een soort metaalklei gebruikt en elk advies zou zeer op prijs worden gesteld! Bedankt

Margaret Schindel (auteur) uit Massachusetts op 26 juli 2012:

@ajgodinho: Heel erg bedankt voor je buitengewoon vriendelijke opmerking en voor je SquidAngel-zegen! Beiden worden enorm gewaardeerd!

Anthony Godinho uit Ontario, Canada op 26 juli 2012:

Bedankt voor het delen van uw ervaring met metaalklei. Dit is nieuw voor mij, dus deze lens was informatief. Ziet eruit als een geweldige hobby die vanuit huis in een bedrijf kan worden omgezet!

Margaret Schindel (auteur) uit Massachusetts op 17 april 2012:

@hippiechicjewelz: ik ben het ermee eens! Ik combineer het ook graag met een spuit, slip en papierachtige klei. Heel erg bedankt voor je reactie! :)

hippiechicjewelz op 17 april 2012:

Ik hou van klompklei, je kunt er zoveel mee ... kralen, hangers, armbanden en nog veel meer! De mogelijkheden zijn eindeloos!