Gratis afbeeldingen en collagebladen

Lisa Vollrath is een productieve mixed-media-artiest wiens werk onder meer gewijzigde boeken, kunsttijdschriften, collages, plakboeken en papierambachten omvat.

Er zijn meer dan 1.000 gratis collage-sheets gepost op Go Make Something.

Er zijn meer dan 1.000 gratis collage-sheets gepost op Go Make Something.

Ga iets maken

Op zoek naar gratis afbeeldingen en collagebladen?

Zoals veel mixed-media- en collagekunstenaars, heb ik een enorme verzameling stockfoto's verzameld die ik in mijn werk kan gebruiken. Het samenstellen van een groot aantal afbeeldingen kan snel duur worden als u vintage foto's en ansichtkaarten gaat kopen om te scannen. Als u op zoek bent naar eigentijdse beelden, kan het honderden uren duren voordat u foto's maakt om een ​​groot bereik te krijgen om bruikbaar te zijn.

Dat is waar gratis afbeeldingen u kunnen helpen. Als u alleen op zoek bent naar afbeeldingen voor uw persoonlijke werk, zijn er veel sites die gratis afbeeldingen, collagevellen en andere goodies aanbieden die handig kunnen zijn voor papierkunstenaars.

gratis-printables-for-collage

De vintage nachtvlinder

Grote gratis afbeeldingsites

De onderstaande sites bieden elk tonnen gratis afbeeldingen speciaal voor creatief gebruik. Als u op zoek bent naar kwantiteit, begin dan hier. Vergeet niet om eventuele copyright- of gebruiksbeperkingen op elke site of elk blad te controleren voordat u met gratis afbeeldingen downloadt.

 • Gratis printables bij Go Make Something
  GMS heeft honderden gratis afbeeldingsvellen, inclusief collagevellen van vele aftellingen van de vakantie, die zijn ontworpen voor de poppenhuis- en miniaturen-site op About.com, en sommige die projectspecifiek zijn. Pak een lunch in, want je zult hier lang blijven.
 • Collage-afbeeldingen op Flickr
  Deze groep is uitsluitend bedoeld voor mensen om auteursrechtvrije afbeeldingen te plaatsen voor collagewerk. Er worden dagelijks veel goede vintage afbeeldingen aan deze pool toegevoegd.
 • Vintage illustratie op Flickr
  Deze groep richt zich op illustratieafbeeldingen van vóór 1970. Veel afbeeldingen vallen nog onder auteursrechtelijke bescherming, dus waarschijnlijk het beste voor persoonlijk gebruik.
 • Mid-Centry geïllustreerd op Flickr
  Deze groep richt zich op reclamebeelden uit 1945-1965, waarvan de meeste nog auteursrechtelijk beschermd zijn. Deze afbeeldingen zijn waarschijnlijk het beste voor persoonlijk gebruik.
 • Liam & apos; s Afbeeldingen uit oude boeken
  Liam Quin plaatst veel scans van vintage boeken op deze site. De laatste keer dat ik ze doorzocht, waren er bijzonder goede selecties in de secties Kerstmis en Halloween.
 • Oude boekillustraties
  Zoals de titel al zegt, bevat deze site tonnen scans van oude boeken, waarvan de meeste zich in het publieke domein bevinden. Scroll naar beneden op de voorpagina voor enkele handige trefwoordcategorieën.
 • De vintage nachtvlinder
  The Vintage Moth plaatst veel gratis vintage afbeeldingen. Bekijk de blogzijbalk voor categorieën.
 • Magic Moonlight gratis afbeeldingen
  Magic Moonlight plaatst veel mooie vintage ansichtkaartafbeeldingen.
 • De grafische fee
  Deze site is een schat aan vintage afbeeldingen en collages.
 • Antieke clipart
  Een grote verzameling illustraties uit het Victoriaanse en Edwardiaanse tijdperk in het publieke domein.
gratis-printables-for-collage

Liam & apos; s Afbeeldingen uit oude boeken

Controleer voordat u downloadt

Voordat u gratis afbeeldingen of collagebladen downloadt, moet u de copyrightinformatie, gebruiksbeperkingen en engelenbeleid controleren.

 • Veel gratis afbeeldingen en collages worden alleen aangeboden voor persoonlijk gebruik, wat betekent dat u ze niet voor commerciële doeleinden kunt gebruiken. Dit zou u kunnen verbieden de afbeeldingen te gebruiken in werk dat u wilt verkopen, of om ze weer te geven op sites die worden ondersteund door advertenties.
 • Sommige afbeeldingen, met name foto's, kunnen gratis worden aangeboden voor elk gebruik met krediet. Als je niet kunt bedenken hoe je de fotograaf kunt crediteren voor wat je maakt, moet je hun afbeeldingen niet gebruiken.

Respecteer altijd de rechten en het beleid in verband met de afbeeldingen die online worden aangeboden. Er zijn maar een paar mensen nodig die ze misbruiken om de eigenaren ertoe aan te zetten ze niet beschikbaar te maken, wat op de lange termijn iedereen pijn doet.

Het spreekt voor zich dat als u de gebruiksrechten op afbeeldingen schendt, u zich openstelt voor juridische stappen, waaronder advocaten en rechtszalen, en vrijwel zeker het indienen van een DMCA-klacht (Digital Millennium Copyright Act) tegen uw vertoning. van alles dat deze rechten online schendt. DMCA-klachten kunnen u in de problemen brengen bij uw webhostingbedrijf.

gratis-printables-for-collage

NASA

Overheidsfreebies

Veel overheidsdiensten en -instanties houden grote online beeldcollecties bij. Nogmaals, zorg ervoor dat u de gebruiks- en copyrightinformatie op elke site controleert.

 • National Aeronautics and Space Administration
  NASA onderhoudt een kleine online galerij met prachtige foto's van de ruimte, waaronder enkele van verschillende missies.
 • Library of Congress
  Hoewel niet alles wat op de Library of Congress-site wordt gepost gratis beschikbaar is, zijn sommige afbeeldingen in de American Memory-collectie auteursrechtvrij.
 • Openbare bibliotheek van New York
  De site van de New York Public Library bevat duizenden afbeeldingen, waarvan er vele zich in het publieke domein bevinden.
 • Smithsonian Institution
  De Smithsonian-site herbergt een schat aan oude foto's. Veel van deze afbeeldingen zijn in het publieke domein of vrij van auteursrechten.
 • Geweldige afbeeldingen in NASA
  Een ander online beeldarchief van NASA, dat meer ruimteafbeeldingen bevat dan iemand ooit nodig zal hebben.
 • Amerikaanse Fish & Wildlife Service
  Natuurlijk is de Fish & Wildlife-servicesite een goede bron voor prachtige natuurfoto's en afbeeldingen van mensen die van alles buiten doen.
 • Naval History & Heritage Command
  Deze site bevat een grote selectie vintage militaire afbeeldingen.
 • Bibliotheek en archief Canada
  Evenzo komt deze lijst niet allemaal uit de VS: deze Canadese site bevat nog een grote verzameling afbeeldingen.
gratis-printables-for-collage

Dr Thomas G. Barnes / Universiteit van Kentucky

Tips voor succesvol afdrukken

Om echt mooie, levendige kleuren te krijgen, moet u geen tijd verspillen aan het afdrukken van uw digitale afbeeldingen en vellen met uw inkjetprinter thuis. Laat ze afdrukken op een kleurenlaserprinter.

 • Laad ze op een flashstation en breng ze naar uw plaatselijke kopieerwinkel of kantoorbenodigdhedencentrum. De meeste plaatsen, zoals Office Depot, Staples en Kinko’s, zullen ze graag voor u afdrukken, op het door u gekozen papier.
 • Upload ze naar een drukkerij. In diezelfde kantoorbenodigdheden kunt u allemaal uw bestanden vanuit huis uploaden, uw bestelling online plaatsen en betalen met een creditcard of betaalpas. De volgende keer dat u weg bent, kunt u uw bedrukte vellen ophalen.

Als u niet zeker weet wat u moet vragen, is dit de informatie die ik elke drukkerij zou geven als ik wilde dat ze mijn vellen voor mij afdrukken:

 • Afdrukken op een kleurenlaserprinter.
 • Print op 32 lb kleurenlaserpapier met een helderheid van 98. Ik gebruik Hammermill laserprintpapier met die specificaties, maar er zijn andere merken die bij de rekening passen.

Stock Fotografie Freebies

Veel fotografen delen hun werk op gratis stockfotosites. Zorg ervoor dat u de voorwaarden hiervoor controleert als u iets anders doet dan persoonlijk, niet-commercieel werk.

 • Gratis bloemfoto's
  Tientallen foto's van bloemen, gratis voor elk gebruik.
 • Gratis afbeeldingen
  Meer dan 6000 moderne foto's. Goed voor zakelijke, medische en technologische afbeeldingen.
 • Gratis Stock Foto's
  Duizenden foto's, gratis voor persoonlijk of commercieel gebruik met vermelding van de site. Goed voor moderne reisfoto's.
 • Gratis foto
  Duizenden foto's. Goed voor reisfoto's, vooral van Europa.

Meer gratis collage-afbeeldingen

Deze sites bieden een kleinere selectie van collage-afbeeldingen en bladen.

 • Gratis collagebladen van Art en afbeeldingen van Kim
  Het lijkt erop dat er al een tijdje geen nieuwe bladen zijn toegevoegd, maar er is nog steeds een kleine selectie van kleurrijke afbeeldingen te vinden op deze site.
 • Door Vintage Design
  Een groot aantal voornamelijk vintage vellen, allemaal in miniatuurweergave op één pagina.

Waar vind je GRATIS afbeeldingen?

Vicki Hollander op 29 mei 2020:

Heel erg bedankt. Ik ben nieuw bij collages en heb ernaar verlangd waar ik auteursrechtvrije afbeeldingen kan vinden om niet per ongeluk in de problemen te komen.

Ik ben zo dankbaar voor dit artikel!

Beste wensen!

Terrie Lynn uit Canada op 23 juli 2017:

Dit artikel is erg nuttig, bedankt voor het schrijven ervan. Ik ga een aantal van deze proberen voor afbeeldingen.

Lori Phillips uit Zuid-Californië, VS op 4 april 2017:

Geweldige middelen! Bedankt!

ketage uit Kroatië op 16 november 2015:

Geweldige lijst met bronnen, ik werk aan een nieuw receptenboek en zal een aantal van deze bronnen gebruiken voor achtergronden en afbeeldingen om het boek esthetisch aantrekkelijker te maken :)

peachy van Home Sweet Home op 16 juni 2015:

wow, deze sites bieden veel geweldige links naar geweldige afbeeldingen

RadaFrancis LM op 07 juni 2012:

geweldige lens! Bedankt voor het plaatsen van alle gratis bronnen :)

Juni Campbell uit North Vancouver, BC, Canada op 29 december 2011:

Deze lens is een geweldig hulpmiddel. Erg bedankt.