Hoe maak je een hardcover boek binden

Kunt u zelf gebonden boeken binden?

Het maken van een harde kaft voor uw nieuw gedrukte boek is moeilijker dan het maken van een zachte paperback kaft. Met de nodige aandacht voor de onderstaande instructies, kunt u een hardcover op uw zelf gepubliceerde boek plakken. Laten we beginnen.

Wat je nodig hebt

 • Neutrale pH-lijm
 • Davey Board: Dit is een dik soort spaanplaat. U moet 80 gewichtenbord gebruiken voor de voor- en achterpanelen en een dunner 40 gewichtenbord voor de wervelkolom.
 • Boekomslagdoek
 • Hoofdband: dit is het decoratieve stuk stof aan de boven- en onderkant van het boek. Bekijk andere hardcover-boeken en je zult dat gestreepte stukje vilt aan de boven- en onderkant zien. U kunt elke gewenste kleur kiezen.
 • Canvas: neem een ​​strook van ongeveer vijf centimeter breed en twintig centimeter lang. Dit heet de Super. Bekijk andere hardcover-boeken om te zien hoe ze zijn opgebouwd.
 • Bladpapier: deze items bevinden zich in de boekbindersectie van uw plaatselijke kunstwinkel.

Hieronder heb ik een illustratie gemaakt die je precies laat zien hoe een hardcover omslag voor een boek is opgezet, samen met alle afmetingen die je nodig hebt voor een boek van 8 'x 5' met 150 pagina's. Meet altijd de wervelkolom voor exacte metingen.

Boekomslaglay-out

Volg de afmetingen heel goed op en zorg ervoor dat uw boekpanelen vierkant zijn.

Volg de metingen heel zorgvuldig en zorg ervoor dat uw boekpanelen vierkant zijn.

Hoe maak je een hardcover boekomslag

 1. U maakt eerst uw boekomslag. Leg het gebied uit volgens de bovenstaande afbeelding.
 2. Gebruik een mat mes om het bord te snijden. U kunt uw kunstwinkel tegen een kleine vergoeding uw bord laten snijden op de maat die u nodig heeft. De sleutel tot een goede jas is om ervoor te zorgen dat de lijnen van het bord recht en waar zijn.
 3. Gebruik schuurpapier met korrel 240 om de randen van het bord te verzachten.
 4. Breng met een kwast een dun laagje lijm aan op de voorkant van elk paneel, maak het hele paneel nat en leg het stevig op het boekdoek.
 5. Knip eerst het boekdoek af volgens het diagram.
 6. Leg de wervelkolom ertussen, met 3 / 8ste van een inch ruimte tussen het voor- en achterpaneel en het midden.
 7. Zodra u de panelen op de stof hebt gelijmd, brengt u lijm aan op ongeveer 2,5 cm van de boven- en onderkant van elk paneel en de rug.
 8. Vouw de onder- en bovenkant van het doek over de panelen omhoog en druk stevig aan zodat de lijm contact maakt. U kunt een gladde stok gebruiken als polijstmachine om de lijm glad te strijken en een goed contact te krijgen.
 9. Breng lijm aan tot ongeveer 2,5 cm naar binnen vanaf de linkerkant van het achterpaneel en de rechterkant van het voorpaneel.
 10. Trek de flappen om en druk erop totdat contact is gemaakt. Poets ze af om ze goed en strak te laten passen.
 11. Kies zorgvuldig alle panelen en boekomslag zonder ze te laten wegglijden.
 12. Draai de hele jas om om ervoor te zorgen dat de stof gelijkmatig op de panelen is verdeeld.
 13. Gebruik een gladde stok om eventuele rimpels te verwijderen.
 14. Gebruik de burnisher om naar beneden te drukken om een ​​beter contact met de lijm te creëren. Misschien wilt u dit uitproberen met een testbord en een doek om eerst het proces te voelen.

Breng de Super aan op het gebonden boek

Nadat je het canvas super hebt vastgelijmd, kun je de haarbanden aan de boven- en onderkant van je gebonden boek bevestigen.

Nadat je het canvas super hebt vastgelijmd, kun je de haarbanden aan de boven- en onderkant van je gebonden boek bevestigen.

Het boek aan de jas bevestigen

Dit is misschien wel de moeilijkste manoeuvre. Neem elke stap zorgvuldig

Dit is misschien wel de moeilijkste manoeuvre. Neem elke stap zorgvuldig

Hoe het gebonden boek aan de jas te bevestigen

Nadat je het boek hebt gebonden en het canvas super en de haarbanden hebt bevestigd, ben je klaar om te beginnen met het proces van het bevestigen van het boek aan de jas. Je lijmt het canvas super aan de panelen van de voor- en achterkant, en je gebruikt een bladpapier om een ​​paneelafdekking te vormen die het canvas langs de rug zal overlappen.

 • Het is handig om een ​​hardcover boek te bestuderen dat je thuis hebt. Kijk hoe het bladpapier het gevouwen boekdoek bedekt tot ongeveer een achtste van een inch, vanaf de buitenkant aan de binnenkant van het paneel op de voor- en achterpanelen.
 • U kunt een zwaarder bladpapier gebruiken in de kleur van uw keuze die bij het boeklinnen past. Je vindt al deze materialen in de boekbinderij van je kunstwinkel. U kunt zelfs overwegen om een ​​extra boek over gebonden boekbinden aan te schaffen als u van plan bent om er meer van te doen.

Ik geef je alleen een algemene reeks instructies. U kunt ook de bladpagina's aan de binnenkant lijmen wanneer u het boek inbindt in plaats van het daarna te doen.

Het hardcover boek in een mal persen

Laat het voltooide boek minstens zes uur in de mal blijven om de lijm te laten uitharden.

Laat het voltooide boek minstens zes uur in de mal blijven om de lijm te laten uitharden.

Hoe de ingebonden omslag af te werken

 1. Nadat je het gebonden boek aan het omslag hebt bevestigd en het bladpapier op zijn plaats is gelijmd, sluit je het boek voorzichtig.
 2. Neem een ​​dikke elastische band en span deze over het gedeelte van het boek links en rechts van de rug. Hierdoor kan de lijm op de super contact maken met de boekpanelen en het manteldoek in de kanalen tussen de rug en de te bevestigen panelen.
 3. U kunt het hardcover boek terug in uw mal plaatsen om de panelen dicht te drukken totdat de lijm volledig is opgedroogd - dit zorgt voor een goed contact.
 4. Wacht ongeveer vier tot zes uur totdat de lijm is uitgehard voordat je je hardcover boek opent.

U bent klaar met het binden van uw boek!

Nadat je boek is opgedroogd en je het uit de mal trekt, verwijder je voorzichtig de elastische band. Open het boek voorzichtig. Als je de stappen correct hebt gevolgd, zou de jas moeten openen en sluiten met de rug en het canvas super flexibel bewegend in het gebonden boek.

Dit is een moeilijk project en het kan enige oefening vergen, maar als je eenmaal je eerste hardcover-boek hebt gemaakt, heb je een behoorlijke prestatie geleverd. Ik heb er veel van gemaakt en het proces kan worden gebruikt om een ​​dagboek, een kookboek met favoriete recepten of een speciaal plakboek te maken. Je kunt ook leer, canvas of een ander materiaal dan boekweefsel gebruiken om op je omslag aan te brengen, zolang de lijm erop blijft plakken. Er zijn oneindig veel mogelijkheden. Gebruik gewoon je fantasie!

Opmerkingen

juni- op 31 augustus 2020:

wat is een canvas super waar koop je het

Patricia of Bill Hamilton op 07 oktober 2019:

MIJN man wil siliconen gebruiken op de rug van mijn Bijbel en Tite Bond op de randen die onder vliegpagina's gaan. zal dit werken?

Daniel Samulevič op 9 januari 2018:

Bedankt voor de leuke uitleg John, maar ik ben een beetje in de war over de 1e foto. Wordt het casusbord aan de linkerkant Back genoemd en een aan de rechterkant Front in de VS? In Europa worden deze tegengesteld genoemd.

Minnie op 2 juni 2010:

Heel erg bedankt! Ik ben net begonnen met boekbinden en hoop dat ik het zelf kan publiceren! Deze informatie is precies wat ik zocht!

Jeniferr uit Verenigde Staten op 22 juli 2009:

Ik heb in het verleden een paar amateuristisch ogende boeken gemaakt, maar ik denk dat ik de sprong ga wagen en een fotoboek met harde kaft als cadeau ga maken. Bedankt voor de hub, ik hou van de eenvoudig te volgen afbeeldingen.

davidspyle op 13 januari 2009:

altijd verbaasd over uw creativiteit, vindingrijkheid en bruikbaarheid!