Hoe maak je mooie blote voeten sandalen: voetsieraden

Loraine geniet van het maken van ambachten en het delen van de projecten die ze heeft ontwikkeld. Haar ambachten omvatten afgebeelde, stapsgewijze tutorials en sjablonen.

hoe-voetsieraden te maken

Wat kan ik dragen met blote voeten sandalen?

Blootsvoets sandalen, voetsieraden of teenslippers - noem ze zoals je wilt, want ze hebben dit gemeen: ze laten je voeten er mooi uitzien.

Deze sieraden worden op het strand, thuis of met lingerie gedragen. Het wordt gedragen op strandbruiloften en alle soorten patiofeesten. Je kunt ze op blote voeten of met sandalen dragen. Zie hoe elegant je blote voet kan zijn door voetsieraden te maken en te dragen!

 • Maak eenvoudige voetsieraden met rocailles en gekleurde kralen.
 • Maak elegante voetsieraden door parels, strass-steentjes of prachtige Swarovski-kristallen te gebruiken.

Ik zal je een gemakkelijke manier laten zien om modieuze voetsieraden te maken. U zult in staat zijn om uw eigen unieke look te ontwerpen en dit goedkoop te doen!

Wat je nodig hebt

 • Doorzichtige elastische sieradendraad
 • Rocailles: kleuren naar keuze
 • Grotere kralen
 • Schaar
 • Duidelijke nagellak

Voordat je begint

Hier zijn een paar tips die u in gedachten moet houden voordat u aan dit project begint:

 • Koop kralen in de kleuren waar je van houdt en verbeter de outfit die je wilt dragen.
 • Andere sieradendraden werken misschien goed, maar u kunt de rocailles op de doorzichtige elastische rijgdraad rijgen zonder een kralennaald te gebruiken.
 • Knip een stuk doorzichtig elastiek van sieraden van ongeveer 60 cm lang. Als je schoenmaat groter is dan maat 9, knip je elastiek dan een paar centimeter langer. U wilt voldoende extra rijgdraad om de uiteinden gemakkelijk aan elkaar te binden als de kralen allemaal aan zijn.
hoe-voetsieraden te maken

1. Verzamel de benodigdheden

Mijn kleindochter Alli, haar vriendin Cami en de moeder van Alli, Lisa, kwamen op vakantie uit Indiana. We besloten voetsieraden te maken, dus gingen we winkelen voor wat kralen om toe te voegen aan degene die ik al bij de hand had. We eindigden met een behoorlijk aantal kralen om uit te kiezen!

hoe-voetsieraden te maken

2. Maak de teenlus

De teenlus wordt als eerste gemaakt, dus rijg ongeveer 48 kleine rocailles aan. Anders kunt u de grotere rocailles gebruiken, maar meet de lengte van de kralen zodat u ongeveer 3 1/4 tot 3 1/2 inch kralen hebt. Centreer de kralen op de rijgdraad en houd de uiteinden van de draad bij elkaar.

hoe-voetsieraden te maken

3. Begin met het rijgen van de wreef

Terwijl u de uiteinden van de rijgdraad bij elkaar houdt, schuift u een grotere kraal over beide koorden om de teenlus te maken.

hoe-voetsieraden te maken

4. Voeg kralen toe voor de wreef

Terwijl u de twee snaren bij elkaar houdt, voegt u kralen naar keuze toe totdat u de gewenste lengte van de wreef heeft bereikt (ongeveer 2 1/2 tot 3 1/2 inch lang). Als de wreefkraal de gewenste lengte heeft, scheidt u de twee koorden en begint u kralen aan beide koorden toe te voegen. Voeg voldoende kralen toe om de achterkant van je voet te bereiken. Meet dit door de teenlus over uw tweede teen te schuiven en naar de achterkant van uw voet te meten.

hoe-voetsieraden te maken

5. Knoop de rijgdraad en breng lijm aan

Als u klaar bent met kralen, knoopt u de rijgdraad in een dubbele knoop. Voeg vervolgens nog een paar knopen toe en doe doorzichtige nagellak over de knoop om de knoop te dichten.

hoe-voetsieraden te maken

6. Je hebt prachtige voetsieraden!

Als je sandalen op blote voeten maakt, wil je een ander bijpassend stuk maken.

hoe-voetsieraden te maken

hoe-voetsieraden te maken

hoe-voetsieraden te maken

hoe-voetsieraden te maken

Hoe handsieraden te maken

Handjuwelen worden op dezelfde manier gemaakt als de voetsieraden, maar dit zijn de veranderingen die we hebben aangebracht bij het maken van de handsieraden.

 • Gebruik ongeveer 10 cm rocailles voor de vingerlus. Houd de uiteinden van de rijgdraad bij elkaar en voeg een grotere kraal toe over beide koorden om de vingerlus te vormen.
 • Voeg met beide snaren bij elkaar meer kralen toe voor over de rug van de hand. Meet ongeveer 2 1/4 tot 2 1/2 inch voor de achterkant van de hand. Scheid de twee draden en voeg kralen toe aan beide snaren, ongeveer 3 1/2 inch kralen aan elke kant).
 • Meet voor uw hand door de vingerlus over uw middelvinger te plaatsen en laat de kralenkoorden aan de achterkant van uw pols samenkomen. Bind de touwtjes in een dubbele knoop. Knoop dan nog een paar keer en breng heldere nagellak aan over de knoop om deze te verzegelen.
hoe-voetsieraden te maken

hoe-voetsieraden te maken

hoe-voetsieraden te maken

Vragen

Vraag: Waar kan ik items kopen om blote voeten sandalen te maken?

Antwoord: U kunt kralen en kralendraad vinden in elke handwerkwinkel of Walmart. Er zijn ook veel keuzes via Amazon.

2013 Loraine Brummer

Zou u voet- of handsieraden maken en dragen? - of laat een reactie achter.

Michelle Lambert uit Brighton, Queensland Australië op 29 maart 2020:

Heel cool! Ik heb deze al een tijdje niet meer gezien, zo'n geweldig idee. Ik hou van het concept van een bruidspaar voor een strandhuwelijk.

Tricia Deed uit Orlando, Florida op 24 januari 2014:

Ik heb zowel hand- als voetsieraden gemaakt en gedragen. Leuk, en ze maken geweldige gespreksstukken.

Rebecca Rubia op 26 juli 2013:

Lief! Ik zal het moeten proberen!

CalobrenaOmai op 09 juli 2013:

Ik hou van het voetjuwelen-ding. Wist niet echt dat sandalen op blote voeten bestonden. Raakte geïnteresseerd na het bekijken van enkele Winx Club-afleveringen van hun derde seizoen (4Kids-versie). Ik zou waarschijnlijk meer geneigd zijn om de handsieraden te maken. Hoewel ik waarschijnlijk een paar voetsieraden voor mijn zus zou maken; zij is de fashionista van de groep. Geweldige lens, bedankt voor het delen.

Raymond Eagar op 09 juli 2013:

Mooie lens

Kim uit Yonkers, NY op 8 juli 2013:

Als ze het inktvis engelen programma nog hadden .. Ik had deze lens Blass! Ook bedankt voor het idee dat ik dit een keer zal moeten proberen!

Janmay op 8 juli 2013:

Wauw! Echt gaaf, mijn nichtjes komen over een paar weken langs, dit zal een geweldig vak zijn om mee te doen en bij te praten. Dank u.