Slijm maken met een lijmstift

Kate is moeder van twee kinderen en heeft een Bachelor of Science (B.S.) diploma van Sonoma State University. Ze is ook een gepassioneerd onderzoeker.

hoe-je-slijm-maakt-met-een-lijmstift

Als je op zoek bent naar een leuk, veilig en slechts een beetje rommelig ambacht om thuis met je kinderen te maken, waarom probeer je dan niet wat slijm te maken? Kinderen zijn dol op het maken van en spelen met het slijm, en het is een geweldige manier om wat oude lijmsticks of kleurpotloden te gebruiken! Er zijn eigenlijk nogal wat verschillende slijmrecepten die ingrediënten gebruiken die je misschien zelfs in huis hebt liggen. Vooral als je meer lijmsticks in de buurt hebt dan jij en je kinderen ooit zouden kunnen gebruiken, of een hoop lijmstiftbodems waarvan je weet dat ze nooit meer zullen worden opgepakt, is slijm een ​​leuke manier om ze opnieuw te gebruiken!

Combineer lijmsticks met andere huishoudelijke artikelen in een van de onderstaande methoden, dat zal net zo leuk zijn voor jou en je kinderen om mee te spelen als om te maken!

We hebben een paar verschillende manieren om het slijm te maken, en elk is eenvoudig genoeg voor kinderen van de meeste leeftijden om bij het proces te worden betrokken. Kies een van de onderstaande manieren, op basis van de knutselbenodigdheden die je bij de hand hebt, en volg gewoon de stapsgewijze instructies! Je kind zal een kleverige leuke middag hebben, en we wedden dat jij ook een kick krijgt van het slijm!

Twee leuke manieren om zelfgemaakt slijm te maken

Naam van slijmIngrediënten nodig

'Sticky Eyes Slime'

Lijmstaafjes, water, kleurstof voor levensmiddelen, contactlensvloeistof (met boorzuur).

'Dirty Laundry Slime'

Lijmstaafjes, water, kleurpotloden, waspoeder.

Kleverige ogen slijm

Deze paar alledaagse items kunnen een leuk slijm creëren zonder een bezoek aan de winkel. Maak een paar batches en mix en match kleurstof om eindeloze kleuren te krijgen! De consistentie kan variëren afhankelijk van de hoeveelheid lijm waarmee u begint; Deze supereenvoudige methode maakt het echter heel eenvoudig om de rest van de ingrediënten te wijzigen om je slijm precies het juiste gevoel te geven.

Ingrediënten:

 • Lijmstiften
 • Water
 • Kleurstof voor levensmiddelen
 • Contactlensvloeistof (met boorzuur)

Instructies:

 1. Hak de lijmsticks in dunne stukjes; ongeveer de dikte van een paar kwartjes of kleiner, in een kleine kom (elke container die glad is, zal werken, maar kies misschien voor iets dat enigszins wegwerpbaar is). Je hebt ongeveer twee lijmsticks nodig, maar als je uiteinden van oudere lijmsticks gebruikt, kun je een schatting maken en toch een goede consistentie krijgen.
 2. Gebruik een plastic lepel of mes om de kleine stukjes lijm op te breken. Probeer het zo veel mogelijk op te splitsen voor de volgende stap, maar maak je geen zorgen, het zal nog steeds een beetje dik zijn.
 3. Voeg slechts een kleine hoeveelheid water per keer toe; de lijm hoeft niet helemaal ondergedompeld te zijn.
 4. Roer de lijm en het water door elkaar totdat je een schuimige consistentie hebt bereikt waar de lijm enigszins is afgebroken. Mogelijk moet u meer water toevoegen om daar te komen, dus u hoeft slechts een paar druppels per keer toe te voegen. Kinderen kunnen bij elke stap helpen!
 5. Op dit punt wil je roeren totdat je minimale klontjes ziet. Dan het leuke gedeelte - het toevoegen van kleurstof voor levensmiddelen! Afhankelijk van hoeveel lijm en water je hebt gebruikt, heb je waarschijnlijk maar 5-10 druppels nodig. Meer toevoegen kan geen kwaad!
 6. Nadat de voedselkleuring is aangebracht, moet je het goed roeren en alles van de randen van de kom schrapen (een paar klontjes, zelfs in dit stadium, zullen op de lange termijn niets doen). Als de kleur niet zo levendig is als u wilt, is dit het moment om meer toe te voegen en de perfecte tint te krijgen.
 7. Voeg nu gewoon een middelgrote scheut contactoplossing toe en blijf mengen! De vloeibare oplossing begint te stollen terwijl je roert, en als het slijm wordt, zul je zien dat het in zijn geheel aan je lepel begint te kleven. Als dat nog niet helemaal gebeurt, blijf dan steeds een beetje contactoplossing toevoegen (net zoals je deed met het water), totdat de consistentie goed lijkt. Werken met kinderen, dit is een leuke stap waarbij ze de slijmtester kunnen zijn terwijl een volwassene langzaam de contactoplossing toevoegt.

Dat is het! Dit recept is zo gemakkelijk te maken als je alle ingrediënten een klein beetje tegelijk toevoegt. Uiteindelijk zou je een dikke maar rekbare substantie moeten hebben die kan worden getrokken en gevormd in elke gewenste vorm!

Vuile wasslijm

Deze versie van het maken van slijm is net zo eenvoudig als de eerste, met een andere set ingrediënten die misschien beter voor je werken. Net als bij de eerste methode, wil je de meeste van je ingrediënten (na de lijm en kleurpotloden) beetje bij beetje toevoegen om de consistentie in elk stadium goed te krijgen. Dit is ook een geweldige manier om van die oude kleurpotloden af ​​te komen, die te kort zijn om te gebruiken.

Ingrediënten:

 • Lijmstiften
 • Water
 • Kleurpotloden
 • Wasmiddel in poedervorm

Instructies:

 1. Begin opnieuw met een paar lijmsticks die in dunne stukjes zijn gesneden. Laten we, in het belang van het behouden van de verhoudingen, nu beginnen met één lijmstift. Snijd het in blokjes en doe de stukjes in een kleine kom met mooie gladde oppervlakken. U hoeft ze niet te scheren; kleine schijfgroottes werken prima.
 2. Voor elke lijmstift die je gebruikt, moet je ook een kleurpotlood hebben (of genoeg stukjes om een ​​kleurpotlood te maken). Het is oké om een ​​paar verschillende kleuren te hebben, zolang ze maar niet overgaan in een troebele kleur; gebruik rood en roze, of blauw en groen, enz. Haal de wikkel eraf en snijd hem opnieuw in kleinere stukjes.
 3. Voeg voor elk krijt en elk lijmstift een eetlepel water toe.
 4. Magnetron gedurende 15-25 seconden.
 5. Meng het geheel en je krijgt een bijna specerijachtige consistentie; het zal nog niet echt slijmachtig zijn, maar toch een leuke kans voor een kind om slijmtester te zijn.
 6. Voeg langzaam een ​​theelepel poedervormig wasmiddel toe. Blijf beetje bij beetje toevoegen totdat de slijmtester denkt dat het bijna perfect is.
 7. Kneed het slijm een ​​beetje en laat het een paar minuten drogen.

Na alles heb je een mooie, gomachtige textuur die lijkt op glazuur (die zelfs dezelfde piek heeft die je in een meringue ziet). Deze methode is gemakkelijk voor kinderen, en met een een-voor-alles-verhouding, heel gemakkelijk om een ​​groter slijm te maken! Onthoud dat je voor elke lijmstift een onverpakt krijtje, een eetlepel water en een theelepel afwasmiddel nodig hebt. Voila!

Een beetje (of veel) glitter aan je slijm toevoegen is een geweldige manier om het leuker te maken.

Een beetje (of veel) glitter aan je slijm toevoegen is een geweldige manier om het leuker te maken.

Tip:

Door glitter of confetti aan je slijm toe te voegen, wordt je creatie kleurrijker. Als je echt avontuurlijk wilt zijn, koop dan wat ijzervijlsel om toe te voegen en je hebt magnetisch slijm!

Hoewel deze methoden bijna te gemakkelijk lijken, kunnen kinderen van elke leeftijd veel leren over meten door het maken van deze slijm! Het is ook een geweldige kans om wat tijd te besteden aan het samen volgen van instructies. Onthoud altijd dat u plezier beleeft aan het samenwerken met uw kind; en aan het einde kun je hun fantasie de vrije loop laten met het nieuwe speeltje dat je samen hebt gemaakt! Dus hopelijk heb je alle ingrediënten om een ​​van deze slimes te maken op je volgende regenachtige dag, of zelfs beide te maken en te vergelijken! Er is geen limiet aan het plezier dat jij en je kinderen kunnen hebben met ouderwets zelfgemaakt slijm!

Vragen

Vraag: Wat voor soort slijm maakt dit recept voor lijmsticks (luchtig slijm, waterslijm, enz.)?

Antwoord: Beide recepten maken een slijm op waterbasis. Om luchtig slijm te maken, moet je een iets ander recept gebruiken met verschillende ingrediënten (zoals scheerschuim bijvoorbeeld).

Vraag: Kun je bij het maken van slijm de kleurpotloden met de lijm in dezelfde kom doen of moet het in aparte kommen zitten?

Antwoord: Zolang de kleurpotloden bij de andere ingrediënten zijn op het moment dat de oplossing in de magnetron wordt geplaatst, komt alles goed.

Het recept voor 'Dirt Laundry Slime' vereist dat alle ingrediënten, behalve het waspoeder in poedervorm, in dezelfde kom worden gemengd en vervolgens in de magnetron worden bereid.

Nadat het is opgewarmd in de magnetron, is het tijd om het poedervormige wasmiddel toe te voegen en tot de juiste consistentie te mengen.

Opmerkingen

zamarreiona op 09 oktober 2019:

het werkt voor mij

zamarreiona op 09 oktober 2019:

kun je iets leuks vinden om in de gaten te houden als ik het niet zie

Ze fousit op 27 juni 2019:

Het is stom dat ik het probeerde en ik bleek een klodder plakkerige kleverige grove kikkerdarmen

caity op 18 februari 2019:

mijn falen zo erg dat ik het zo moest weggooien

Jenna op 18 december 2018:

zal borax werken

Emmy op 7 oktober 2018:

Het werkte niet. Mijn dochter zei dat we het tenminste hebben geprobeerd, maar het is mislukt. Ik volgde elke verdomde stap

Rydia op 25 september 2018:

Ik heb glitterkrijtjes in de mijne gedaan en het bleek erg mooi te zijn. :)

Jessica Davis op 22 september 2018:

Idk of het werkte met de mijne

Tahlia op 7 september 2018:

Hoe gaat het met jullie allemaal

Grayson op 30 augustus 2018:

hoe knip je lijmstokken los

Slijm verzamelaar op 21 augustus 2018:

Doe er een met verf maar zonder vloeibaar zetmeel en oplossing en zo

Sofia op 2 augustus 2018:

Stuur alsjeblieft een melkwegslijm, want ik kan geen slijm maken, ik weet niet hoe

Amy op 11 juli 2018:

Ik hou van de idia, maar wordt hij stuk voor stof of tapijt

Reed Smith op 25 mei 2018:

Het werkte niet voor mij, met de plakkerige ogen-piek deed ik precies wat het zei te doen

Vanessa op 17 mei 2018:

Hoe dun moet de lijm zijn?

Kate Daily (auteur) uit Californië op 8 mei 2018:

Ja, dit is zeker mogelijk, al heb ik die combinatie zelf niet geprobeerd. Als u vloeibaar wasmiddel gebruikt in plaats van waspoeder, gebruik dan minder water dan in dit recept wordt aanbevolen.

Speel met de verhoudingen van water en vloeibaar wasmiddel tot je ontdekt wat goed werkt voor de consistentie waar je voor gaat. Rapporteer uw bevindingen dan hier terug, als u het niet erg vindt, zodat we allemaal kunnen profiteren van wat u hebt ontdekt! Genieten!

Firefox op 5 mei 2018:

Kun je vloeibaar wasmiddel gebruiken in plaats van waspoeder voor het slijm van vuile was?

Kate Daily (auteur) uit Californië op 29 maart 2018:

Het is vrij snel als je al je materialen klaar hebt staan ​​voor gebruik. Het roeren en mixen kan enkele minuten duren. Geef jezelf voor de zekerheid een kwartier of zo. Hoewel het veel sneller zou moeten zijn dan dat. Laat ons weten hoe het afloopt!

Michaela op 29 maart 2018:

Hoe lang duurt het om het slijm te maken?

Kate Daily (auteur) uit Californië op 27 maart 2018:

Bedankt, hoe is het gelukt?

Dit op 25 maart 2018:

Je hebt het geweldig gedaan

LILilyann op 6 maart 2018:

VERBAZINGWEKKEND

Anyla op 26 februari 2018:

Hoe maken jullie dat slijm en kun je me vertellen hoe ik slijm kan maken met een lijmstift en heet water

Khloe op 13 februari 2018:

Dus geweldige vijf sterren!

Renae op 6 februari 2018:

Geweldige saus