Hoe bloemen te persen en in te lijsten

Jenny houdt van een goed doe-het-zelf-project en moedigt anderen aan om in hun vrije tijd sluw te worden.

hoe-te-drukken-en-frame-bloemen

Een uitstekend cadeau

Voor een aanstaande bruiloft heb ik moeite om het perfecte cadeau te vinden voor het aanstaande paar. Als het op geschenken aankomt, neem ik een eerlijke hoeveelheid tijd om iets te vinden dat zowel uniek is aan wie ik het cadeau geef, maar ook nuttig is, dus het vinden van een geschenk met een perfecte harmonie van de twee wordt al snel een werk. van liefde. Omdat ik het stel persoonlijk ken, wil ik ze iets bedachtzamer cadeau doen dan de typische broodrooster of serviesset.

Na een brainstorm herinnerde ik me de herinnering aan geperste bloemen als een frequent geschenk van mijn grootmoeder toen ik jonger was, en haar gaven voelden altijd puur persoonlijk aan. Ik besloot dat het persen van bloemen perfect zou zijn! Het echtpaar ontmoette elkaar in Californië, verhuisde naar Arizona en zal opnieuw naar Tennessee verhuizen terwijl de bruidegom werkt aan zijn master in het bedrijfsleven. Ik zal de staatsbloem inlijsten van elke staat waarin ze hebben geleefd en waar ze naartoe zullen reizen, als herinnering aan 'thuis'.

Dit idee is slechts een van de vele. Het kan een soortgelijk geschenk zijn voor iemand die u kent, die vaak reist en / of zijn thuisstaat mist. Onderzoek een bepaalde staatsbloem en bezoek een plaatselijke kwekerij om te zien of de bloem op voorraad is. Er is een enorm scala aan bloemsoorten die zich kunnen verhouden tot een specifieke plaats. Wees creatief! Brainstorm over een favoriete plek van iemand die je kent en onderzoek de soorten bloemen die lokaal zijn in een gebied waarmee ze zich identificeren. U zult aangenaam verrast zijn dat de meeste bloemsoorten vrijwel overal te vinden zijn (tenzij ze erg inheems zijn in het gebied).

Het persen van bloemen kan ook kleur en karakter toevoegen aan elke kamer. Beklemtoon niet teveel op de perfecte bloem. Elke bloem zal een prachtig cadeau zijn.

De kunst van het persen van bloemen

Het persen van bloemen en planten is een prachtige manier om het gevoel van een seizoen of zelfs een bepaalde dag vast te leggen. Een wandeling in je tuin roept bepaalde gevoelens op, vaak van kalmte en rust. Zelfs een wandeling door uw buurt op zoek naar bloemen zal u herinneren aan de overvloedige natuur om u heen. Het is soms ontmoedigend als een bloem sterft, of de lente- en zomermaanden winter worden en de bloemen snel verdwijnen. Bloemen persen is een mooie en effectieve manier om dat lentegevoel levend te houden.

De eerste stap bij het persen van bloemen is het selecteren en plukken van de bloemen die je wilt persen, en dit is een wandeling door je tuin, buurt of een bloemenkwekerij. Het is het beste om een ​​beeld in uw hoofd te hebben van het type bloem of plant dat u wilt persen, maar een beeld kan worden opgeroepen op het moment dat u de plant (en) of bloem (en) van uw keuze ziet. Wat zijn je favoriete kleurencombinaties? Hoe voel je je bij deze kleuren?

Voor dit doe-het-zelf-project is het eindresultaat open en het resultaat zal voor iedereen anders zijn. Als je van minimal art houdt, is het een goed idee om op een roos of een orchidee te drukken. Als je van kleur houdt, zorgt het persen van een verscheidenheid aan kleine en kleurrijke bloemen voor een leuk en abstract resultaat. Hoewel het helpen om een ​​idee te hebben, is het persen van bloemen niet altijd zo voorspelbaar. De resultaten zullen variëren, maar dit maakt het persen van bloemen zo'n intrigerende kunstvorm! Het beste van dit project is dat er geen beperkingen zijn. Wees niet bang. Je hebt de vrijheid om stengels en bloembladen uit elkaar te halen om iets totaal unieks te creëren dat nog nooit eerder is gedaan.

Wat je nodig zult hebben

  1. Bloemen of planten. Deze zijn te vinden in uw eigen tuin, of als de bloem / plant specifieker is, een plant / bloemenkwekerij.
  2. Een bloemenpers. Je kunt deze meestal bij handwerkwinkels of online kopen, maar als je er geen kunt vinden, is het alternatief om een ​​dik boek te gebruiken. Bloemenpersen zorgen echter voor meer aanpassing.
  3. Tissue of vloeipapier: meestal wordt dit geleverd met een bloemenpers. Het is noodzakelijk om uw bloemen of planten tussen het tissuepapier / vloeipapier te plaatsen om de vorm en kleur te behouden.
  4. Frame (en). Ik heb drie frames van 5x7 gebruikt voor mijn project, maar je kunt de framegrootte kiezen op basis van je creatieve behoeften.
  5. Optioneel: bloemenlijm

Flower Press

hoe-te-drukken-en-frame-bloemen

Hoe een bloemenpers te gebruiken

Als je eenmaal de bloem (en) of plant (en) hebt gevonden en geplukt die je wilt omlijsten, zorg er dan voor dat je de bloemen onmiddellijk indrukt voordat ze verwelken. De meeste bloemenpersen bevatten vloeipapier. Het is belangrijk om de plant of bloem die je hebt gekozen voorzichtig tussen de twee vloeitjes te drukken om zijn vorm te behouden. Zodra de plant of bloem op de juiste manier tussen de twee stukken papier is geplaatst, plaatst u die tussen twee stukken karton. Het wordt aanbevolen om vocht of overlapping te vermijden. Afhankelijk van je bloemenpers kunnen er tegenstrijdige instructies zijn bij de volgende stap, dus ik raad aan de meegeleverde instructies te volgen. Meestal heeft een bloemenpers twee houten leien met gaten in elke hoek voor vleugelmoeren, die kunnen worden gebruikt om de pers los en vast te draaien. Als u tevreden bent met uw arrangement, draait u de vleugelmoeren op de pers vast en laat u uw arrangement minimaal een week of langer in de pers staan, waarbij u de vleugelmoeren om de paar dagen vastdraait.

Deze bloemen (Afrikaanse Iris) zijn overal waar ik woon in Californië. De iris is de staatsbloem van Tennessee.

Deze bloemen (Afrikaanse Iris) zijn overal waar ik woon in Californië. De iris is de staatsbloem van Tennessee.

Uw bloemen inlijsten

Als je bloemen eenmaal volledig zijn geperst (maximaal een maand), is het tijd om ze te monteren. Ik heb een 5x7 frame gebruikt om mijn bloemen te monteren, maar de keuze is aan jou over de maat van je frame. Ik heb zwart karton gebruikt als achtergrond voor mijn bloemen. Eerst heb ik het frame gedeconstrueerd. Ten tweede legde ik de bloemen met de beeldzijde naar beneden op het frame. Zorg ervoor dat de bloemen zijn gerangschikt zoals u ze wilt, gebruik dan (optioneel) spaarzaam bloemenlijm op de achterkant van de bloemen. Plaats ten slotte het gewenste papier (of maak de lijst / raammat / beglazing vrij, afhankelijk van de lijst die u koopt) in de lijst. Plaats de achterplaat en zet het frame vast. Laat de lijm op de bloemen uitharden voordat u het frame verplaatst, want het kan even duren om te drogen. Daar heb je het, een prachtig nieuw kunstwerk voor je muren of meubels!

Meer dan één manier om geperste bloemen cadeau te doen

Inlijsten is slechts één manier om dit project te doen. Er zijn talloze technieken en stijlen die uw geperste bloemen complimenteren, naast het inlijsten ervan. Geperste bloemen vormen een uitstekende decoratie voor elk medium. Plakboeken zijn een geweldige plek om ze te plaatsen, omdat ze vaak context of een vleugje kleur toevoegen. Een ander leuk idee is om je geperste bloemen op briefpapier of wenskaarten te gebruiken - een uitnodigende en persoonlijke manier om flair en charme toe te voegen. Kaarsen zijn een ander creatief medium om je geperste planten op te plaatsen, en kunnen ook een onverwachte geur toevoegen. Een andere leuke en eenvoudige decoratie zijn zonnevangers. Gebruik gewoon twee stukken glas en verzegel de randen (met metaal of plastic) met een ketting of metaal om op te hangen.

Er zijn verschillende manieren om met geperste planten en bloemen te spelen. Wat is uw favoriete?

hoe-te-drukken-en-frame-bloemen

hoe-te-drukken-en-frame-bloemen