Sieraden gemaakt van avocadozaden: broches

Vaak kijk ik naar iets dat iemand als afval zou kunnen beschouwen, zoals eierschalen, en zie potentiële kunst of sieraden. Wat zie je?

Deze waren eenvoudig en leuk om te maken. Hoe zien de zaadhelften er voor jou uit?

Deze waren eenvoudig en leuk om te maken. Hoe zien de zaadhelften er voor jou uit?

Ladybug Pins - CatLeafCreations (de auteur)

Avocado's: de perfect afgeronde vorm

Ja, het is mogelijk om van een paar simpele items opvallende sieraden te maken, en een van deze items is het avocadozaad. Telkens wanneer ik een avocado eet en ik kom bij het zaadje, aarzel ik erg om het gewoon in de prullenbak te gooien. Ik doe dit toch niet - ik doe de composthoop erbij. Wat voor wonderen bevat dit zaad! Het heeft avocado-olie, wat geweldig is voor je huid en haar, en het heeft een hoog vitamine E-gehalte, wat goed is voor je bloedvaten, en nu kun je er sieraden van maken! Wie weet?

Kijk eens naar het zaad. Sommige, maar niet al deze pits zijn helemaal rond. Als ze een beetje uitdrogen, splitsen ze zich vanzelf in twee gelijke koepels. Als ze niet in ronde vormen splitsen, splitsen ze zich op in langwerpige vormen. Voeg wat verf toe en je bent in bedrijf. Ik zal uitleggen hoe het machtige avocadozaad kan worden getransformeerd tot leuke items. Heb je ooit naar een lieveheersbeestje gekeken? Nou, ik denk gewoon dat ze een van de meest boeiende insecten zijn die er zijn. Ze zijn eigenlijk een kever, maar ze zijn verre van kevervormig. Veel ronder! Wat heeft nog meer een ronde vorm? Kan dit in een sieraad worden veranderd? Je wordt alleen beperkt door je verbeeldingskracht.

Zoals je kunt zien, zijn de zaadjes behoorlijk gekrompen, tot precies de juiste maat voor een leuke broche.

Zoals je kunt zien, zijn de zaadjes behoorlijk gekrompen, tot precies de juiste maat voor een leuke broche.

CatLeafCreations (de auteur)

Eerste stappen

 1. Verzamel je avocadopitten! Onthoud dat één put gelijk is aan twee mogelijke sieraden.
 2. Was alle verzamelde putjes in milde zeep en warm water of spoel ze gewoon grondig uit. Handdoek afdrogen en daarna nog een paar dagen op natuurlijke wijze aan de lucht laten drogen. Tegen die tijd zullen ze zijn afgenomen tot ongeveer 1/3 van hun oorspronkelijke grootte.
 3. Splits de putten waar ze van nature uit elkaar zouden vallen. Schuur de pitten glad met fijn schuurpapier. Je wilt de pits niet uithollen.
 4. Basecoat elke pithelft met acrylgesso. Goed laten drogen (ongeveer 20 minuten voor kleine voorwerpen) en nogmaals voorzichtig schuren. Koop een goed fotoboek van kevers en lieveheersbeestjes en let op de unieke patronen van deze kevers, en laat je fantasie de vrije loop. Voor de beginner raad ik aan om acrylverf te gebruiken, omdat ze erg vergevingsgezind zijn en gemakkelijk bedekken. Voor de meer gevorderde sieradenontwerper, probeer de avocado's in te kleuren met zachte pastel om mooie, subtiele kleurvariaties te krijgen. Een uitstekend merk om te proberen zijn de zachte pastels Schminke of Unisom. Steek voor het kleuren een tandenstoker in de avocado, zodat je ze in het polyurethaan kunt dopen zonder ze aan te raken. Zodra u de kleuren precies goed heeft, dompelt u in en uit het polyurethaan op waterbasis om te verzegelen. Laten drogen, dan schuren met zeer fijne staalwol en nog twee lagen aanbrengen, tussen de lagen schuren.
 5. De voorbereiding voor avocadopitten is hetzelfde, of je nu acrylverf of pastelkleuren gebruikt. Je moet eerst de pits schuren en gissen.
 6. Drie dunne lagen van een transparante sealer moeten de stukken beschermen. Laat elke laag drogen en schuur vervolgens elke laag met zeer fijne staalwol. (Het zal helpen om de volgende laag sealer beter te laten hechten).
 7. Om de achterkant er net zo goed uit te laten zien als de bovenkant, trekt u de vorm van de avocado-helft over op een stuk materiaal en snijdt u ongeveer 1/8 'groter dan de overtrek. Lijm de speld voor de broche (gekocht bij een ambachtelijke winkel) op de achterkant van de geschuurde avocadohelft en laat deze goed drogen.
 8. Snijd een gleuf in het materiaal waar de pin doorheen komt; plaats het stuk materiaal met de gleuf erin over het pinmechanisme en manoeuvreer op zijn plaats zodat het materiaal net aan de rand van de pin komt. Knip het materiaal af met een zeer scherpe schaar, anders ontrafelt het materiaal.
 9. Voeg voor een beetje variatie gewikkelde koper- of koperdraad toe voor antennes.
Sommige items die je nodig hebt om je pin mooi af te werken. Materiaal voor de rug, een heldere toplaag en natuurlijk een pinmechanisme!

Sommige items die je nodig hebt om je pin mooi af te werken. Materiaal voor de rug, een heldere toplaag en natuurlijk een pinmechanisme!

attentmeisje2

Belangrijkste producten voor succesvolle pins

 1. Uitstekende kwaliteit acrylverf. Golden- of Liquitex-merken zijn erg goed.
 2. Teergel van Golden Acrylics. Met deze gel kun je textuur op je stuk tekenen (of laten druipen), of op Creative Paper Clay en een extruder, zodat je indien nodig dunne opstaande randen kunt maken.
 3. 'Fusion'-lijm. Dit is een heldere, sterke lijm die ik voor veel projecten aanbeveel. Het is ook niet giftig, dus het is goed voor sieraden die dicht bij je lichaam zullen zitten.
 4. Een top coat sealer. Watergedragen polyurethaan sealer is prima. Zorg ervoor dat het label niet vergeelt. Experimenteer met glans, mat en halfglans. Een van mijn favoriete zeehondenjagers is door Martha Stewart genaamd decoupagelijm en sealer. Droogt helder en helder en is ook niet giftig.
 5. Wat maakt een mooie pin? Zoals alles, oefenen, oefenen, oefenen en zorgvuldig vakmanschap. Veel plezier en veel succes met uw project!

Vragen

Vraag: Hoe kan ik de avocado-zaden beschermen tegen schimmel?

Antwoord: Hallo, zorg ervoor dat je de zaden splitst voordat je ze wast. Je kunt de zaden uit elkaar halen langs de natuurlijke splitlijn. Wassen met een sopje, goed naspoelen en afdrogen met keukenpapier. Ik laat ze vervolgens nog een paar dagen aan de lucht drogen in een kamer met goede luchtcirculatie. Ik heb nooit de behoefte gevonden om meer te doen dan dit. Houd er rekening mee dat de droogtijd kan variëren afhankelijk van de grootte van het zaad. Veel plezier met het maken van je broches!

Opmerkingen

Claudia Smaletz (auteur) van de oostkust op 6 juni 2012:

Ja, ik werk graag met van alles. Ik denk dat ik kan proberen in de avocado-zaden te snijden voor een ander sieraad. Bedankt voor het langskomen bij mijn hubs :)

Joy Campbell uit Zuid-Florida op 6 juni 2012:

Wat een uniek idee! Bedankt voor het delen.

Randy McLaughlin uit Liberia, Costa Rica op 27 mei 2012:

leuk projectidee!

Claudia Smaletz (auteur) van de oostkust op 16 mei 2012:

Hallo daar, Londonlady,

Ik schijn gewoon de vreemdste verbanden te leggen tussen het een en het ander, vandaar de lieveheersbeestjespinnen :) fijne dag verder.

Claudia Smaletz (auteur) van de oostkust op 16 mei 2012:

Hallo chris,

Ik weet niet of mijn reactie is gepost, dus bedankt en ik ben blij dat ze je hebben laten lachen!

Claudia Smaletz (auteur) van de oostkust op 16 mei 2012:

Hallo, Chris

Ik ben blij dat je er door moest lachen :) Veel plezier met je!

Lali schrijft op 16 mei 2012:

Deze zijn echt gaaf!

Chris Hugh op 15 mei 2012:

Ha, wat een heerlijke hub met prachtige foto's. Ik moest erom lachen. Dank u.