Maak een eenvoudige origamidoos met deksel

Mevrouw Venegas gebruikt origami om rozetten en medaillons te maken sinds 2003. Ze deelt kunst / ambachtstechnieken en ideeën op internet.

Afgewerkte rechthoek origami doos voor Valentijnsdag glazen hart

Afgewerkte rechthoek origami doos voor Valentijnsdag glazen hart

Stap voor stap Origami doos met deksel

Maak rechthoekige origami-dozen met de onderstaande instructies in tien stappen. Het enige wat je nodig hebt, is basiskennis van origami en twee vellen papier. Als u de schriftelijke instructies kunt volgen, kunt u dit papiervouwproject doen.

Deze kleine doosjes zijn perfect voor de kleine cadeautjes die u misschien overweegt te geven. Een doos die er handgemaakt uitziet, zou aanvoelen als een speciale schat voor de kleinkinderen. Rode M & M & apos; s of kleine stickers, tatoeages voor kinderen of Gold Fish crackers zouden leuk zijn om in te stoppen.

Ik heb er ongeveer dertig van gemaakt om de instructies en stappen tot een minimum te beperken. Extra tips aan het einde van de pagina als meer dan één box uw doel is.

Zoek papier om je doos te maken

 • Zoek twee rechthoekige vellen papier van dezelfde soort en niet te dik. Twee tijdschriftpagina's zouden in orde zijn. Ik gebruik een gratis kalender met kleurrijke treinen. Elke oude kalender van mindere kwaliteit zou werken. De pagina's van duurdere kalenders hebben een dikte die moeilijk te hanteren zou zijn.
 • Gebruik eventueel een krant voor je eerste oefenboxen.
 • Snijd beide vellen in rechthoeken van gelijke grootte. Elke maat is oké, maar aangezien het je eerste project is, maak het niet te klein: bijv. 9 X 12, 7 X 8, 8 x 11 inch is prima.
 • Neem een ​​vel van de rechthoeken en knip (1/2 inch) een van de korte zijden af. Snijd 3/8 inch van een lange zijde af. De bijgesneden rechthoek wordt de onderkant van de doos. De grotere is je deksel. De afbeelding hier illustreert het bijsnijden van één vel.
Knip een van de vellen bij

Knip een van de vellen bij

Neem de kleinere rechthoek en zoek het midden aan de korte kant. Knijp elk om te markeren. Als je het leuk vindt, regel dan een potloodlijn tussen de twee markeringen aan de verkeerde kant van het papier. Neem de kleinere rechthoek en zoek het midden aan de korte kant. Knijp elk om te markeren. Als je het leuk vindt, regel dan een potloodlijn tussen de twee markeringen aan de verkeerde kant van het papier. Draai elk hoekpunt naar binnen zodat ze in het midden samenkomen, zoals weergegeven. Gebruik uw knijpstrepen en regellijn als richtlijn. Het papier heeft links en rechts punten. Vouw de bovenkant in het midden. Vouw de onderkant in het midden. Vouw. Vouw de boven- en onderkant weer in het midden. Dit zijn de vouwen voor de onderkant van de doos. Goed vouwen.

Neem de kleinere rechthoek en zoek het midden aan de korte kant. Knijp elk om te markeren. Als je het leuk vindt, regel dan een potloodlijn tussen de twee markeringen aan de verkeerde kant van het papier.

Gebruik twee vingertoppen als hulplijnen voor kreuken op de X Gebruik twee vingertoppen als hulplijnen voor kreuken op de X Vouw beide kanten op. Buitenste punten zijn naar het midden gericht. Open de laatste twee vouwen. Maak een diagonale voorvouw langs het gebied van de rode lijn. De vouw is omhoog (een bergvouw) en stopt bij de rode X. Maak deze voorgevouwen op elke hoek. Maak de doos af door de zijkanten met beide handen omhoog te brengen. Gebruik de wijsvingers om V & apos; s te maken op het gebied van de punt van het hart. Breng de eindflap omhoog en in de doos. Maak vouwen aan de bovenrand en een omgekeerde vouw aan de onderkant

Gebruik twee vingertoppen als hulplijnen voor kreuken op de X's verticaal. U kunt in plaats daarvan een platte liniaal gebruiken.

vijftien

Laatste stap van tien

YouTube voor de Box Ends

 • Vouw de flap om en maak een goede vouw aan de bovenrand en een omgekeerde vouw aan de binnenkant van de doos.
 • Doe hetzelfde voor beide uiteinden van de doos.
Maak papieren dozen met standaard origami

Maak papieren dozen met standaard origami

Maak het deksel met het grotere papier

 • Het andere vel papier moet op dezelfde manier worden gevouwen, te beginnen met deel een.
 • Plaats de iets kleinere doos in de grotere.
Vierkante eieren voor Pasen

Vierkante eieren voor Pasen

Ideeën voor de papieren doos

Gebruik mooi inpakpapier voor de lente om 'vierkante eieren' te maken voor de ochtendbrunch met Pasen. Dozen gemaakt van oude kalenders zouden een merkwaardige vondst zijn tijdens de zoektocht naar paaseieren.

Heeft u veel nichtjes en neefjes? Maak doosdoppen van een rol luxe inpakpapier (niet het dikke inpakpapier) en maak de bodems van een standaard rol wit of een andere bijpassende kleur.

Paasdag krijgen de kinderen goudvissen of bij Halloween enge gummies zoals slangen.

Rechthoek Origami Box

Rechthoek Origami Box

De rechthoekige doos

Ik nam een ​​vierkant doospatroon en ontdekte dat ik het kon aanpassen voor een rechthoekige doos en geen vouwen aan de boven- of onderkant van de doos had. Dit is mijn versie en als een stap niet duidelijk is, laat het me hieronder weten. Er is altijd ruimte voor verbetering.

Het doel van deze doos was om hem rechthoekig te maken en geen lelijke plooien op het deksel.

Gebruiken voor het opslaan van kleine dingen

Dozen kunnen worden gebruikt voor het opbergen van visitekaartjes en cadeaulabels

Dozen kunnen worden gebruikt voor het opbergen van visitekaartjes en cadeaulabels

Met behulp van de handgemaakte rechthoekige origamidoos

 • Gebruik oude kalenders om kleine doosjes te maken voor cadeaukaartjes en visitekaartjes.
 • Leuk kinderpapier kan een klein doosje zijn om aan grotere kinderen te geven met wat M & M & apos; s of zelfs groentesticks.
 • Gebruik de instructies voor een regenachtige dagproject voor oudere kinderen. Docenten kunnen het patroon gebruiken voor een wiskundeles.
 • Gebruik om items in een grote tas of rugzak te doen.

Andere Origami Rechthoekige Dozen Met Deksels

 • Vierkant Origami Box-patroon
  Dit is het patroon dat ik heb aangepast voor mijn versie. Voor een deksel kun je zien of 3/8 inch van twee kanten een goed passende bodem geeft. Gebruik dit patroon om te helpen met de basisprincipes van mijn origami-doospatroon.
 • Origami doos
  Deze versie kan worden gebruikt voor dikker papier. Er zijn niet zoveel dubbele lagen.

Origami Box Voordelen en tips

 1. Geen vouwen die de boven- of onderkant bederven. Goed voor het hergebruiken van oude kalenders, fotopagina's uit tijdschriften en decoratief cadeaupapier.
 2. Dit patroon produceert een rechthoekige doos met papier van elk formaat. Denk eraan om te beginnen met twee identieke vellen en één voor de onderkant van de doos bij te snijden.
 3. Stevige dubbelzijdige constructie.
 4. Deze knutselpagina is gemakkelijk te lezen en overzichtelijk.
 5. Om een ​​vierkante doos te maken, start u het proces met twee vellen vierkant papier.

Origami doos en deksel

Kom terug en laat iedereen weten waarvoor u uw handgemaakte dozen gebruikt.

maak-een-eenvoudig-origami-doos

2012 Sherry Venegas

Heb je al aan Square Eggs voor Pasen gedacht?

Sherry Venegas (auteur) uit La Verne, CA op 16 september 2017:

Chris en Lilo schrijven hoe ze dit doospatroon gebruiken.

Ik ben dol op het maken van dozen van gerecycled materiaal, oude tijdschriften. We maken batikmode en accessoires, onze studio bevindt zich in Grenada. westindieswww.artfabrikgrenada.com.

We maken al onze tassen, om de handgemaakte items in ons atelier in te pakken, door kranten te vouwen en te naaien en opnieuw te gebruiken. En de dozen om kleine items in te pakken, zoals sieraden gemaakt met de origami-vouwinstructies. Onze klanten zijn er gek op. Voor de dozen die we gebruiken, zijn verouderde toeristenmagazines gemaakt van sterker papier. We hebben zojuist een kerstversiering gemaakt. Boomgevouwen origami kraanvogels in een rechthoekige origami doos. De kraanvogels slingeren vredig aan een klein touw, versierd met wat kralen en glinsterende dingen.

We wensen alle hobbyisten een fijne vakantie. lilo en chris

Sherry Venegas (auteur) uit La Verne, CA op 7 juni 2015:

Hoera, ik ben blij dat je de instructies hebt geprobeerd en een goede doos hebt tevoorschijn gehaald. Ze zijn leuk om een ​​tijdje in de tas te gebruiken. Zodra het slap of verpletterd is, maak je een nieuwe.

Melody Lassalle uit Californië op 6 juni 2015:

Ik ben er eindelijk in geslaagd om er een te maken. Je instructies zijn geweldig. Ik heb een oude Hawaii-kalender gebruikt. De mijne is niet zo netjes geworden als de jouwe, maar nu ik weet wat ik doe, zou ik het moeten kunnen doen met minder kreukels. Bedankt voor de geweldige beelden!

Sherry Venegas (auteur) uit La Verne, CA op 22 februari 2015:

Heel erg bedankt. Een extra tip. Als je erg dik papier hebt, voeg dan een fractie meer toe om de korte kant van de doos af te snijden. Als ik bijvoorbeeld een kalender van zeer hoge kwaliteit heb, zal ik iets meer dan een halve inch afscheren om meer ruimte te hebben voor de dikte.

Melody Lassalle uit Californië op 21 februari 2015:

Sherry, deze dozen zijn zo mooi. Ik hou van het hergebruik van kalenders en inpakpapier om ze te maken. Ik maak al mijn eigen kerstcadeaukaartjes met oude wenskaarten. Ik zal deze dozen moeten proberen. Ze zouden leuk zijn voor geschenken!

Barbara Tremblay Cipak uit Toronto, Canada op 19 maart 2014:

Ik ben dol op deze kleine doosjes - ik weet niet zeker of ik er een zou kunnen maken - mijn vrienden weten dat ik waarschijnlijk elke kleine decoratieve geschenkdoos zal bewaren die ze me geven als ik iets inpak - een prachtige pagina trouwens

Linda Pogue uit Missouri op 16 maart 2013:

Toen mijn man aan het drukken was, maakte hij dozen met verschillende kleuren inkt. Ik heb dozen zoals deze gemaakt om visitekaartjes in te bewaren toen ik aan het doen was met desktop publishing. Origami-geschenkverpakkingen zijn leuk om te maken en passen in verschillende behoeften.

Rockbleeder op 6 februari 2013:

Ik maak ook origami doosjes voor mijn kralen en paperclips maar dan in vierkante vormen. Bedankt voor deze tutorial. Ik kan nu rechthoekige dozen maken!