Papieren automaten

papier-automaten

Onze ervaring met papierautomaten

Laat me eerst zeggen dat we GEEN experts op het gebied van papierautomaten zijn! Wij zijn alleen beginners en als u ook een beginner bent, kunt u het leuk vinden om te lezen over onze eerste ervaring met papierautomaten.

Ik kwam dit papieren vaartuig volledig bij toeval tegen. Ik was op Amazon aan het zoeken naar een ander item toen ik een boek zag met de titel Paper Automata van Rob Ives. Ik wist meteen dat ik het zou bestellen. Niet alleen omdat de projecten er fantastisch uitzagen, maar ook omdat ik een 12-jarige liefhebber van papierkunst in mijn handen heb en ik de taak heb projecten te vinden die moeilijker worden om haar uitgedaagd te houden.

Zoals je op de bovenstaande foto kunt zien, hebben we een van de projecten in het Paper Automata-boek met succes afgerond. Hier is ons verhaal.

Ik ga je gang en laat je eerst ons eindproduct zien - we denken dat de schapen echt schattig zijn

Hier is het boek dat we hebben gebruikt - het bevat vier werkende modellen

Papieren automaten: vier werkende modellen om uit te snijden en aan elkaar te lijmen

Amazon-prijs: $ 10,20

Hier is de productbeschrijving van Amazon: 'Een verzameling werkende papieren modellen om uit te knippen en te maken. Terwijl de mechanismen worden bediend, springt het huppelende schaap energiek en pikt de pikkende kip in zijn voerbak. De bonte man buigt en erkent het applaus dat hij heeft verdiend en de vliegende vis fladdert en golft met zijn vleugels. Elk van de mechanismen gebruikt een ander principe om beweging te genereren. '

Boek van Rob Ives Paper Automata

Boek van Rob Ives Paper Automata

Verkrijgen van het boek en meer

Om te beginnen hebben we het boek besteld en, verrassing, het stond op nabestelling. We hebben twee weken gewacht om het te krijgen. Mijn kind vroeg me elke dag of ik de post had gecontroleerd. Na veel 'nee'-antwoorden, kon ik eindelijk' ja 'zeggen. Blijkbaar is dit een populair boek. En ik kan begrijpen waarom. Hier is een plaatje van het boek.

Er staan ​​4 projecten in het boek. Daar is het springende schaap afgebeeld op de voorkant (degene die we hebben gemaakt), The Flying Fish, The Pecking Hen en een Motley Man. Ik weet niet zeker wat een Motley Man is. Ik moet dat opzoeken.

Automaten richtingen

Automaten richtingen

Eerste blik op de patronen en instructies Veroorzaakt een reactie van herten in de koplampen

Uit onze eerdere ervaringen met het maken van papier, wist ik dat we de eerste herten-in-de-koplampen op het eerste gezicht zouden voelen bij de instructies en de patronen van papierautomaten. Ja, ik had gelijk - maar ik wist tenminste wat er zou komen en haalde eerst diep adem.

Zag het er intimiderend uit? Ja! Maar zoals alle ingewikkeld gedetailleerde papierambachten, wist ik dat we het stap voor stap zouden doen. Hier is een afbeelding van de binnenkant van de omslag met basisaanwijzingen die van toepassing zijn op alle vier de projecten in het boek, zoals het vouwen van stippellijnen enz.

Voorbeeld van een patroon van papierautomaten

Voorbeeld van een patroon van papierautomaten

De patronen uit het boek

Deze perfect uitsnijden is erg belangrijk.

Opmerking: ik heb foto's gemaakt van de daadwerkelijke patronen van springende schapen VOORDAT we ze uitknippen, maar mijn camera heeft ze verwijderd. Om een ​​idee te krijgen van wat je kunt verwachten, hier is een foto van vergelijkbare patronen van The Flying Fish.

Enkele opmerkingen ...

Snijden: er moet veel uitgesneden worden! Vier pagina's om precies te zijn. We gebruikten een gewone schaar voor sommige sneden en mijn favoriete gereedschap aller tijden - een metalen liniaal en mijn X-Acto-mes voor meer gedetailleerde sneden. Het uitsnijden van de binnenkant van cirkels waren de moeilijkste sneden die we hebben gemaakt.

Scoren en vouwen: Alle stippellijnen geven vouwen aan. Deze lijnen moeten eerst worden gescoord. Je kunt veel dingen gebruiken om het papier te scoren. Het boek stelt voor om een ​​pen te gebruiken die geen inkt meer heeft. Het is belangrijk om precies de juiste druk te krijgen bij het scoren. Te hard en het papier zal scheuren, te weinig druk en het papier zal niet vouwen op de breuklijn.

Lijm: wat de lijm betreft - het boek suggereert 'UHU All Purpose Glue' de gelversie. Er staat dat 'Bostick Clear' ook goede resultaten geeft. We gebruikten echter gewone knutsellijm omdat het alles was wat we hadden en ik van tevoren niet wist dat ik het moest kopen. Ik raad het gebruik van gewone lijm niet aan, omdat te veel het papier kan doen kromtrekken. Dus als u het boek bestelt, haalt u het juiste boek op terwijl u wacht tot het aankomt.

papier-automaten papier-automaten elf papier-automaten papier-automaten elf papier-automaten papier-automaten elf papier-automaten papier-automaten elf papier-automaten papier-automaten elf

Hopelijk helpt deze informatie u als u besluit om het eens te proberen

Hoe lang duurde het om te voltooien? We werkten ongeveer 3 of 4 dagen aan de schapen, ongeveer een uur per keer. Omdat we gewone lijm gebruikten (zie mijn opmerkingen hierboven), moesten we tussen enkele stappen wachten tot de lijm droog was. Merk op dat je op een van de foto's hierboven zult zien waar ik een losse rubberen band heb gebruikt om het papier strak tegen elkaar te houden terwijl het droogde.

Wat was het moeilijkste deel van het project? De onderdelen aan elkaar lijmen! Er is VEEL nagedacht over elk onderdeel van het afdrukken van de patronen - dit werd heel duidelijk toen we begonnen met het aan elkaar lijmen van stukken. Rob Ives heeft zich tot het uiterste ingespannen om kleuren en labels te gebruiken om de montage zo duidelijk mogelijk te maken voor de ambachtsman. Toch moesten we heel voorzichtig zijn om tabs in de goede richting te vouwen en dingen niet naar achteren te lijmen enz.

Zullen we de andere projecten maken? Vast en zeker! En ik zal de foto's hier plaatsen als ze klaar zijn.

Hier zijn onze schapen weer vanuit een andere hoek

Meer verbazingwekkende papieren automaten-speelgoed

Omdat ik op zoek was naar meer papierautomaten,

Ik heb verschillende kits gevonden (zie hieronder).

Deze zijn ook van Rob Ives. Ik ben ook

gezocht naar en video's toegevoegd voor

die producten tonen hun beweging.

Koe-automaten 'Ruminations' - Bestelinformatie onder video

Schapen rijen een 'ooi-boot' in deze - bestelinformatie onder video

Kent u Paper Automata voordat u dit artikel leest?

anoniem op 09 oktober 2010:

Welkom in de wondere wereld van papierautomaten. Uw inzendingen hier beginnen nog maar het topje van de ijsberg te raken. Ik doe dit vak nu al vele jaren. De helft van de ervaring is het opzoeken van datgene wat je momenteel niet weet. Gebruik internet in uw voordeel. Zoeken. Vind. Leren. De hier getoonde modellen zijn van Rob Ives. Begin met het bezoeken van www.flying-pig.co.uk en robives.com. Laat dan uw reis vanaf daar gaan!

Indigo Janson uit het VK op 11 mei 2010:

Het lijkt erop dat je fantastisch werk hebt geleverd met je papierautomaten! Ik zou dit graag proberen.

emmaklarkins op 30 maart 2010:

Heel schattig! Gefeliciteerd met het bereiken van 50!

Tonie Cook uit de VS op 25 maart 2010:

Houd van papierkunst! Vooral functionele papierkunst! Gefeliciteerd met je 50e lens. Dit is schattig en informatief.

JoyfulPamela 2 uit Pennsylvania, VS op 20 maart 2010:

Dit lijkt me zo leuk!

WindyWintersHubs uit Vancouver Island, BC op 19 maart 2010:

Gefeliciteerd met je 50e lens. Ik heb dit papieren vaartuig nog niet eerder gezien, maar het ziet er leuk uit voor kinderen. :)

KarenTBTEN op 19 maart 2010:

Gefeliciteerd met het bereiken van de 50. De projecten zien eruit alsof ze leuk zouden zijn voor kinderen om te voltooien.

inkserotica op 19 maart 2010:

Ik heb hier nog nooit van gehoord, hoewel het overeenkomsten vertoont met origami die ook beweeglijk gemaakt kan worden :) 5 * Ik houd mijn vingers gekruist voor jou voor Giant Squid!

Joan Hall uit Los Angeles op 19 maart 2010:

Gefeliciteerd met je 50e lens!

Cynthia Sylvestermouse uit de Verenigde Staten op 19 maart 2010:

Helemaal geweldig! De video's brengen dit ambachtelijke project echt voor ons allemaal tot leven. Geweldig! Gefeliciteerd met het publiceren van je # 50. Angel Blessed en toegevoegd aan mijn Squid Angel Mouse Tracks

Vervolg Dixon uit Grasmere, Cumbria, VK op 19 maart 2010:

Nee. Ik had er ook niet van gehoord, maar het ziet er geweldig uit! Ik hoop dat je Giant maakt, nu heb je de 50!

Haar

Heather Burns uit Wexford, Ierland op 18 maart 2010:

nee, maar het ziet er fascinerend uit! Gefeliciteerd met 50!