Upcycle Old Crayons: 4 DIY-projectideeën

Te veel oude kleurpotloden? Probeer deze projecten!

Te veel oude kleurpotloden? Probeer deze projecten!

Crayonsman via Wikimedia Commons, Creative Commons Attribution-ShareAlike Unported

Als je kinderen hebt, met kinderen werkt, op kinderen past of jongere broers en zussen hebt, krijg je waarschijnlijk veel krijtjes die rommelig en te klein zijn om nuttig te zijn. Gooi ze niet weg! Er zijn heel veel leuke en mooie ambachten voor kinderen en volwassenen die je ermee kunt maken. Het upcyclen van uw oude rotzooi is leuk, nuttig, financieel verantwoord en goed voor het milieu!

Gebruik krijtjeskrullen om een ​​ontwerp te maken of strooi ze willekeurig.

Gebruik krijtjeskrullen om een ​​ontwerp te maken of strooi ze willekeurig.

Eddie Fouse via PublicDomainPictures.net, Public Domain

Crayon Stained Glass Project

Het project met glas-in-loodkrijtjes is heel eenvoudig en kan worden gedaan met alleen gewone huishoudelijke artikelen. Ik deed dit als kind met mijn vader en vond het geweldig. Hier is wat je nodig hebt:

 • oude kleurpotloden
 • een puntenslijper
 • vetvrij papier
 • papieren handdoeken
 • een strijkijzer

Instructies:

 1. Gebruik de puntenslijper op de kleurpotloden om dunne krijtjeskrullen te maken. Kies de kleurpotloodkleuren die u voor uw project wilt, hoe meer kleuren, hoe beter. Verzamel de krullen in een kom of op een vel papier. U kunt één kleur tegelijk gebruiken om een ​​palet te maken of alle scheerkleuren door elkaar mengen, afhankelijk van uw voorkeur.
 2. Leg een stuk vetvrij papier plat op je strijkplank met de glanzende waskant naar boven. Misschien wil je eerst een oud T-shirt of doek neerleggen om ervoor te zorgen dat er geen gesmolten krijt op de strijkplank komt. Je kunt je vetvrij papier op elk vlak, horizontaal oppervlak beginnen, maar je loopt het risico je ontwerp te verpesten als je het onafgemaakte stuk later naar de strijkplank moet dragen.
 3. Maak een ontwerp door het krijtkrullen op de glanzende kant van het vetvrij papier te strooien. Laat een marge van ongeveer 8 cm over en bedek dat gebied niet met krullen. U kunt de marge meten en tekenen met potlood om jonge kinderen eraan te herinneren dat ze indien nodig niet helemaal tot aan de randen van het papier moeten decoreren. Houd de gestrooide krullen zo gelijkmatig mogelijk. Je hebt maar een dun laagje nodig. Sommige hobbels zijn onvermijdelijk, maar hoop niet op de krullen en gebruik geen grote brokken. Bestrooi de kleuren willekeurig of probeer een ontwerp te maken; het is aan jou!
 4. Snijd een tweede stuk vetvrij papier van hetzelfde formaat als het eerste en plaats het bovenop het kleurpotloodontwerp met de glanzende, wasachtige kant naar de krullen van het krijt gericht (doffe kant naar boven gericht naar je strijkijzer).
 5. Bedek het vetvrij papier met een papieren handdoek en zet je strijkijzer op een laag vuur.
 6. Plaats het verwarmde strijkijzer een paar seconden per keer op het projectie (maar verplaats het niet of maak geen strijkbewegingen) en controleer uw voortgang door onder de papieren handdoek te kijken. Stop en haal de stekker uit het stopcontact als het project voldoende is gesmolten.
 7. Geniet van je prachtige kleurpotlood-glas-in-lood zoals het is of snijd het in een vorm zoals een hart, blad, ster, enz. Hang het voor het beste effect in of bij een raam waar het het licht zal opvangen.
Dit krijt-schilderij is zijwaarts gedraaid, maar je voltooide werk kan er hetzelfde uitzien.

Dit krijt-schilderij is zijwaarts gedraaid, maar je voltooide werk kan er hetzelfde uitzien.

Townzerz via Wikimedia Commons, Creative Commons Attribution-ShareAlike Unported

Melted Crayon Painting Project

Dit kleurpotloodproject is iets gecompliceerder en vereist wat meer materialen, maar de resultaten zijn verbluffend en gemakkelijk aan te passen. Het is waarschijnlijk meer geschikt voor oudere kinderen (8 of 9 jaar en ouder). Hier is wat je nodig hebt:

 • oude kleurpotloden (indien mogelijk nog in het papier)
 • heet lijmpistool en lijm
 • canvas
 • haardroger
 • kranten, zeildoek of een oud laken
 • afplakband (optioneel)

Instructies:

 1. Kies de kleurpotloden die u wilt gebruiken en de volgorde waarin u ze wilt gebruiken. Lijn ze op een rij uit zodat ze de breedte van uw canvas beslaan.
 2. Snijd alle stukjes krijt op dezelfde lengte als je fragmenten gebruikt.
 3. Gebruik het hete lijmpistool om de kleurpotloden naast elkaar over de bovenkant van je canvas te lijmen, met de punten naar beneden. Breng hete lijm in een lijn aan op de verpakking van het kleurpotlood en druk het voorzichtig op het canvas. Als u onverpakte kleurpotloden gebruikt, brengt u de hete lijm rechtstreeks op het canvas aan en drukt u voorzichtig elk kleurpotlood in de lijm. Je zou moeten eindigen met een enkele strook kleurpotloden die de bovenste paar centimeters van je canvas volledig bedekt.
 4. Bedek het gebied rond je canvas met kranten, een zeildoek of een oud laken om je vloer en muren te beschermen tegen gesmolten krijt.
 5. Zet je föhn aan en houd hem een ​​paar centimeter boven de punten van de kleurpotloden. Verschillende warmte-instellingen zullen enigszins verschillende smelteffecten produceren, dus probeer te experimenteren om de gesmolten look te krijgen die je wilt.

Optioneel:

 1. Voordat u de föhn gebruikt, plaatst u stukjes afplaktape op het canvas op plaatsen die u vrij wilt houden van gesmolten waskrijt. Maak letters, ontwerpen of blokken witruimte om later te versieren.
 2. Na het smelten van de kleurpotloden, verwijdert u voorzichtig de afplaktape.
 3. Laat de wasvrije ruimtes wit of versier ze met tekst, tekeningen, schilderijen of stencils voor een totaal uniek, op maat gemaakt kunstwerk.
Gebruik bakvormen, ijsblokjesbakjes, zeepvormpjes enz. Voor verschillende vormen.

Gebruik bakvormen, ijsblokjesbakjes, zeepvormpjes enz. Voor verschillende vormen.

Cobalt123 via Flickr, CC BY-NC 2.0

Crayon Mold Project

Dit project is eenvoudig, kan worden gedaan met huishoudelijke artikelen en creëert nieuwe kleurpotloden om mee te spelen. Kinderen van alle leeftijden kunnen helpen bij het breken van de kleurpotloden en ze in de mallen schikken, maar een volwassene moet de rest doen. Hier is wat je nodig hebt:

 • oude kleurpotloden
 • bakvorm (methode 1), een zeepvorm (methode 2) of een bakje voor ijsblokjes (methode 2)
 • toegang tot een oven (methode 1) of fornuis (methode 2)
 • een oude steelpan (methode 2)

Methode 1 Instructies:

 1. Verwijder de papieren van je oude kleurpotloden en breek ze in kleine stukjes. Sorteer ze in stapels van vergelijkbare kleuren (voeg bijvoorbeeld sinaasappels en geel bij elkaar of paars en blauw).
 2. Vet een ovenbestendige bakvorm of muffinvorm licht in en doe de stukjes krijt in de vormpjes. U kunt ook siliconen ijsblokjesvormpjes gebruiken en u hoeft ze niet in te vetten. De mijne is een siliconen mal met robots.
 3. Verwarm je oven voor op 250 ° en zet de vorm met de kleurpotloden in de oven. Bak je vorm totdat de stukjes krijt volledig zijn gesmolten. Het duurt ongeveer 30 minuten.
 4. Laat de waskrijt volledig drogen en haal je nieuwe, uniek gevormde kleurpotloden uit hun vorm. Als je problemen hebt om ze te verwijderen, probeer dan de vormpjes in te vriezen en vervolgens de kleurpotloden te verwijderen.

Methode 2 Instructies:

 1. Als je een gewoon plastic bakje voor ijsblokjes gebruikt, kun je deze niet in de oven plaatsen, dus deze methode werkt iets anders. Je kunt het op deze manier doen met elk type mal, maar het is wat meer werk.
 2. Smelt de stukjes krijt in een oude sauspan op laag vuur. U moet dit voor elke kleur apart doen.
 3. Giet het gesmolten krijt in de vorm.
 4. Laat de waskrijt volledig drogen en haal je nieuwe, uniek gevormde kleurpotloden uit hun vorm. Als je problemen hebt om ze te verwijderen, probeer dan de vormpjes in te vriezen en vervolgens de kleurpotloden te verwijderen.

Optioneel:

Je kunt ook regenboogkrijtjes maken met methode 2. Volg stap 1 en 2 en giet dan slechts een dun laagje was in elke vorm. Laat de eerste laag volledig drogen en giet er een tweede laag overheen in een andere kleur. Herhaal dit voor zoveel kleuren als je wilt en maak de lagen zo dik of dun als je wilt. Laat elke laag volledig drogen voordat je je nieuwe kleurpotloden verwijdert.


U kunt eenvoudig kleuraccenten toevoegen aan uw zelfgemaakte kaarsen door oude kleurpotloden te gebruiken.

U kunt eenvoudig kleuraccenten toevoegen aan uw zelfgemaakte kaarsen door oude kleurpotloden te gebruiken.

AndyTheMonster via Wikimedia Commons, Creative Commons Attribution-ShareAlike Unported

Crayon Candle Making Project

Ik ga je hier niet leren kaarsen maken, aangezien dit een hub is over kleurpotloodprojecten, maar er zijn veel geweldige toepassingen voor oude kleurpotloden bij het maken van zelfgemaakte kaarsen. Kaarsen maken is een project voor oudere kinderen en er is veel betrokkenheid van volwassenen voor nodig.

Methoden:

 1. Als je er genoeg van hebt, kunnen gesmolten kleurpotloden was volledig vervangen tijdens het maken van kaarsen. Smelt ze om dompelkaarsen, kandelaars te maken en om in kaarsvormen te gebruiken.
 2. Smelt een paar stukjes oud krijt in je kaars om was te maken om het een rijke, mooie kleur te geven. Je kunt nieuwe kleuren creëren door stukjes van verschillende kleurpotloden samen te smelten (zoals blauw en geel om groen te maken).
 3. Voeg ongesmolten krijtbrokjes of -krullen toe aan uw kaarsvormen en / of kandelaars door simpelweg uw gesmolten kaarsvet erover te gieten. Omdat de kleurpotloden niet volledig worden gesmolten, kun je veel verschillende kleuren in dezelfde kaars gebruiken.

Nu je hebt ontdekt wat een waardevol knutselingrediënt oude kleurpotloden kunnen zijn, kun je ze gaan hamsteren en beginnen met knutselen! Veel plezier, wees veilig en maak iets geweldigs!

Opmerkingen

Timothy Whitt uit New Jersey op 7 januari 2015:

Dit zijn enkele van de beste ideeën die ik heb gehoord. Geweldige hub

Tiffany Share uit Wichita, KS op 11 februari 2014:

bedankt voor de geweldige hub! er zijn hier een aantal fantastische ideeën voor oude kleurpotloden, en met drie kinderen hebben we een behoorlijk deel van de oude kleurpotloden. nu heb ik een paar goede ideeën over wat ik ermee moet doen ... zegeningen!

Sheri Dusseault van Chemainus. BC, Canada op 22 januari 2014:

Geweldige ideeën en ziet er leuk uit!

Liz Musa Mundi op 21 januari 2014:

Ik wil ze allemaal proberen. Goede ideeën!

LaZeric Freeman uit Hammond op 28 februari 2013:

Verbazingwekkend.

onschuldig 17 op 19 februari 2013:

Goede ideeën! Bedankt voor het delen. :-)

Angelo52 op 19 februari 2013:

Leuke ideeën en goed geschreven artikel. Ik heb geen kleine kinderen meer, maar genoot toch van het lezen. Misschien kunnen mijn jongere familieleden met kinderen uw ideeën gebruiken. Ik zal dit op Facebook delen. Gedeeld met volgers en duimen omhoog.

KrisL uit S. Florida op 19 februari 2013:

Leuke dingen! Je kunt ook gesmolten krijtjes gebruiken voor 'batik'. . . slechts één kleur kleurstof nodig aan het einde. Dat deed ik als kind met mijn moeder.

Gestemd als 'nuttig' en gedeeld.

Mary Craig uit New York op 31 december 2012:

Ik lees deze hub en denk aan miljoenen gebroken kleurpotloden die in de huizen van mensen rondslingeren en niets te doen hebben. Je wilt ze nooit echt weggooien, maar niemand wil ze gebruiken. GEWELDIGE ideeën Christy!

Gestemd, nuttig en interessant.