Hoe een anime-meisjesgezicht te tekenen (Shojo)

Mamerto Adan is een speelfilmschrijver die weer op de universiteit zit. Wetenschap is een van zijn vele interesses en zijn favoriete onderwerp.

how-to-draw-anime-girl-face-shojo

Het tekenen van een anime-gezicht was frustrerend voor me toen ik op de middelbare school nog aan het leren was. Het gezicht doen is niet zo eenvoudig als je zou denken. Op basis van wat ik heb geleerd, zal een beetje misrekening het hele kenmerk van je geliefde kunstwerk verpesten. Probeer de uitlijning van de ogen niet te corrigeren en je krijgt een lachwekkende verhouding. Corrigeer de positie van de neus, anders ziet deze er vreemd vervormd uit. Dan is er de plaatsing van de mond. Het moet precies goed zijn, anders zal de kin te prominent lijken. Doe het te weinig en je karakter zal een zwakke kin hebben. De grootte van het gezicht bepaalt ook of je personage te meisjesachtig of jongensachtig zal zijn.

In dit artikel zullen we een vrouwelijk personage tekenen, de shojo. Ik weet het niet zeker over jou, maar ik vind het gemakkelijker om een ​​vrouwelijk personage te tekenen dan mannen. In feite was een shojo-achtig gezicht het eerste anime-personage dat ik leerde perfectioneren. Nu dat gezegd hebbende, laten we ons karakter tot leven brengen!

1. Begin met een vage, ruwe lijn (of cirkel)

how-to-draw-anime-girl-face-shojo

Zoals bij veel van de tekeningen die we maken, begint elke kunst met ruwe lijnen. Bij het tekenen van gezichten schetsen we eerst een ronde vorm. Nogmaals, aangezien dit een ruwe lijn is, zullen we hier een zwakke cirkel zien. Op deze manier is het gemakkelijker schoon te maken als we klaar zijn. Je zult hieronder deze ruwe ronde vorm zien die ik heb gemaakt, die bijna niets is omdat hij zo zwak is.

2. Construeer de richtlijn

how-to-draw-anime-girl-face-shojo

Nu we een ronde vorm hebben, krijgen we een basisidee over hoe groot het gezicht is. Of hoe breed de helft van het gezicht is, zoals we later de onderste helft zullen doen. De volgende stap is het schetsen van een lijn die in het midden van uw cirkel snijdt. Dit loopt van de bovenkant helemaal naar de onderkant van de cirkel, en zal onder onze cirkel doorlopen (ongeveer de helft van de diameter van de cirkel).

3. Teken de kin

how-to-draw-anime-girl-face-shojo

We zullen dan de omtrek van de onderkaak of de kin doen. Omdat we een anime-meisje zullen doen, moet het gezicht kleiner zijn; Houd er rekening mee dat oudere anime-personages langere gezichten hebben, hoewel vrouwelijke personages altijd kleinere gezichten hebben dan mannen. Herinner je je nu de richtlijn die we hebben gemaakt? Schets vanaf het onderste puntje van de lijn twee curven die aan beide kanten van de cirkel eindigen. Nogmaals, dit zijn slechts ruwe lijnen en niet de exacte vorm van het gezicht. We kunnen aanpassingen maken als we vinden dat onze tekening een beetje afwijkt.

4. Voeg de overige richtlijnen toe

how-to-draw-anime-girl-face-shojo

Wat we hier hebben, is de basisvorm van het gezicht. Deze keer moeten we de locatie van de gelaatstrekken weten; Ik bedoel, waar zullen we de ogen, mond, neus enz. Plaatsen? Hiervoor zullen we meer lijnen schetsen die als leidraad zullen dienen voor waar we die functies zullen plaatsen. Van onderaf zullen we zien hoe deze lijnen zijn gepositioneerd; sommige zullen aangeven waar we de ogen zullen plaatsen. De andere zijn waar we de mond en neus zullen tekenen.

5. De ruwe ogen tekenen

how-to-draw-anime-girl-face-shojo

Laten we nu doorgaan met het tekenen van de ruwe ogen. We beginnen met meer richtlijnen, zodat beide ogen dezelfde maat hebben. We zullen ook enkele extra lijnen voor de wenkbrauwen schetsen, zodat ze goed uitgelijnd worden. Houd er rekening mee dat de meeste mangakunstenaars geen extra regels gebruiken. Dit is mijn eigen manier, want ik heb moeite om het gezicht symmetrischer te maken. Daarna zullen we een paar ellipsen tekenen voor de ruwe ogen, zoals we hieronder zullen zien.

6. Schets de eerste oogleden

how-to-draw-anime-girl-face-shojo

Dit is nu om de symmetrie van je tekening verder te controleren. Aan de hand van een van uw richtlijnen zullen we de ruwe oogleden schetsen. We maken eenvoudig het gedeelte van de richtlijnen dat de oogleden zou kunnen vormen zwart. Zoals we hebben geleerd in mijn vorige artikel over het tekenen van anime-ogen , de lengte van de ooglidlijnen moet iets groter zijn dan de grootte van onze ruwe ogen.

7. Voeg de overige voorzieningen toe

how-to-draw-anime-girl-face-shojo

Maar voordat we de details van onze anime-ogen afmaken, laten we eerst de details van het gezicht schetsen. Dit is de tekenstijl die ik heb aangenomen; Ik voeg eerst de ruwe details toe voordat ik voor de rest van de ogen ga. Merk op dat ik in het verleden problemen heb met symmetrie, en ik vond deze benadering nuttig bij het controleren op symmetrie. Gewoon als ik iets mis, is het gemakkelijker om correcties aan te brengen met alleen ruwe schetsen. Met de lijnen als leidraad tekenen we de neus, mond en oren. Zie hieronder hoe u dit moet doen.

8. Maak de details van de ogen af

how-to-draw-anime-girl-face-shojo

Nu we de mond, neus en andere kenmerken op hun plaats hebben, zullen we de ogen poetsen. Als ik weer terugga naar mijn vorige artikel, zullen de ogen ervoor zorgen dat je personage er levend uitziet. We zullen die ogen blikken, tinten, wimpers, wenkbrauwen en alles geven dat het tot leven zal brengen.

9. Voeg het haar toe

how-to-draw-anime-girl-face-shojo

Tenzij iemand een statement maakt en de voorkeur geeft aan een kaal karakter, zal het haar het volgende zijn dat hier wordt toegevoegd. Nu is anime-haar een ander kenmerk dat het onderscheidt van de meeste westerse geanimeerde personages. Anime-haar is wild, stekelig, kleurrijk, hoewel nette ontwerpen ook vaak voorkomen. Desalniettemin hebben zelfs eenvoudige anime-kapsels een bepaald detailniveau. En voor ons voorbeeldpersonage hier, zullen we de niet zo bizarre stijl gebruiken. We zullen het haar schetsen als een reeks gebogen, piekerige lijnen, bijna als ruwe lijnen.

10. Maak uw tekeningen schoon

how-to-draw-anime-girl-face-shojo

Eindelijk kregen we een ruwe anime-schets. Maar voordat we het inktklaar noemen, zullen we eerst een paar aanpassingen doen, vooral voor enkele functies die zijn geactiveerd. In het geval van ons personage hier, heb ik de kin bijgesneden omdat ik dacht dat het te lang was voor een meisje. Ik slijp ook enkele lijnen. In deze fase maken we kleine aanpassingen totdat we het goed doen. Ten slotte schrappen we de richtlijnen die we hebben gebruikt.

11. Het resultaat

how-to-draw-anime-girl-face-shojo

En hier is ons eindresultaat. Nog even schoonmaken en het is nu klaar om te laten inkten. Het tekenen van een mannelijk personage (shounen) gaat op dezelfde manier, alleen met scherpere en hardere kenmerken (om nog maar te zwijgen van gekker haar). Maar dat wordt een ander artikel.

Mamerto Adan 2018

Opmerkingen

Mamerto Adan (auteur) uit Cabuyao op 4 juli 2020:

Bedankt!

mijn leven is als ooooowaaaaah uit de vuilnisbak op 03 juli 2020:

dat is mooi

Mamerto Adan (auteur) uit Cabuyao op 15 juli 2019:

Bedankt Rohanna! Blij dat mijn artikel heeft geholpen.

Mamerto Adan (auteur) uit Cabuyao op 16 mei 2019:

Zeker Andrea! Wat kan ik doen?

Andrea Espersen op 16 mei 2019:

Denk je dat je me zou kunnen helpen?