Hoe een trompet te tekenen

hoe-een-trompet-te-trekken

Alle afbeeldingen MKayo 2013

Iedereen kan een trompet trekken

Veel van de mensen die ik in de loop der jaren heb leren tekenen, vertelden me dat ze echt geen rauw artistiek talent hadden; sommigen beweerden dat ze geen rechte lijn konden trekken. Nou, ik verdien mijn hele leven al mijn brood als kunstenaar, en ik kan nog steeds niet echt een perfect rechte lijn trekken.

Mijn punt is dat iedereen kan leren tekenen als ze er maar wat tijd en moeite aan besteden. Voor deze tekenlessen is het onderwerp een trompet. Het is een nogal complexe tekenuitdaging, en als je de onderdelen van een trompet al niet kent, moet je je vertrouwd maken met de basisonderdelen. U kunt ook ter referentie een afbeelding van een trompet bestuderen.

De verschillende onderdelen van de trompet

De verschillende onderdelen van de trompet

De delen van een trompet

Neem even de tijd en bestudeer het diagram met de verschillende onderdelen en secties. Ik ga naar deze gebieden verwijzen in mijn instructies terwijl je je een weg baant door deze tutorial. Als je klaar bent, pak dan een potlood en een paar vellen papier en begin!

hoe-een-trompet-te-trekken

1. Teken de basisvorm

Elk complex of uitdagend onderwerp, zoals de trompet, bestaat uit eenvoudige basisvormen. Teken een hotdog-vorm met een rechte lijn bovenop, zoals weergegeven in de tekening.

hoe-een-trompet-te-trekken

2. Bepaal de vorm van de trompet

Voeg toe aan de basisskeletlijnen die u in de vorige stap hebt getekend. Voeg de belvorm aan de rechterkant toe.

hoe-een-trompet-te-trekken

3. Teken de kleppen

De rechthoekige vormen in het midden van de trompet worden ventielen genoemd. Een trompet heeft er doorgaans drie. Denk aan lange rechthoeken om deze te tekenen.

hoe-een-trompet-te-trekken

4. Teken vingerknoppen

Beschouw deze vingerknoppen als drie hoofdletter 'T's' bovenop de kleppen. Vergeet ook niet om het mondstuk te tekenen!

hoe-een-trompet-te-trekken

5. Voeg details toe

Teken de eerste klepschuif, de tweede klepbuis en de derde klepschuif zoals afgebeeld. Voeg op het onderste deel van de trompet naar voren het stemschuifdetail en de waterklep toe.

hoe-een-trompet-te-trekken

6. Schets meer details

Teken de vingerringen aan de bovenkant van de derde klepschuif en naast de bovenkant van de klepkamers. Voeg vervolgens de vingerhaak toe aan de bovenkant van de eerste klepschuif.

hoe-een-trompet-te-trekken

7. Voeg de laatste details toe

Het enige dat nu nog moet worden getekend, zijn de gesoldeerde verbindingsnaden, schaduwen en reflecties. Dit is waarschijnlijk het meest uitdagende deel van deze tekenhandleiding. Mijn beste advies is om te proberen te tekenen wat je in mijn tekening ziet of om naar een foto van een trompet te verwijzen en te tekenen wat je ziet.

Het moeilijke deel van tekenen ligt echt niet in jouw handen. Het moeilijkste is om je handen, hersenen en ogen te laten communiceren en samen te laten werken als een fijn afgestemd instrument. Als ze eerst leren samenwerken, onderwijzen ze elkaar. Naarmate je meer en meer tekent, leren ze samenwerken als een enkele eenheid. Frustratie speelt een grote rol in dit proces.

Zoals alles wat de moeite waard is, vereist het leren tekenen toewijding, tijd en consistente oefening als je er beter in wilt worden. Als je het een tijdje kunt volhouden, wordt deze hersenoog-handcombo een enkele eenheid. Het goede daarvan is dat degenen die dit al een tijdje doen, letterlijk iets in hun hoofd kunnen zien en dat op papier kunnen zetten.

Ik teken al meer dan 50 jaar elke dag. Er zijn een paar dingen die ik niet gemakkelijk meer kan tekenen. Je kunt op een dag zo goed zijn als je eraan vasthoudt en elke dag slechts een paar minuten oefent. Veel succes met je tekening!

Hoe een trompetpeiling te trekken

Opmerkingen

stoer op 15 april 2020:

dit was erg nuttig

ha op 12 maart 2020:

jij bedoelt

HET MEISJE op 18 november 2019:

DIT WAS ZEER NUTTIG BEDANKT

Jsjsjss op 5 april 2019:

Heel erg bedankt! Werkte heel goed voor mij!

MKayo (auteur) uit Texas op 27 juni 2013:

DDE - bedankt! Ik hoop dat je het nuttig vond!

Devika Primić uit Dubrovnik, Kroatië op 27 juni 2013:

Een geweldig idee van hoe je een trompet moet tekenen, je hebt me een eenvoudige manier geleerd