Hoe een Zentangle of Zendoodle te tekenen

Tekenen, tekenen, schilderen, art journaling, naaien en haken - slechts enkele van mijn favoriete dingen om te doen.

Stap voor stap een Zentangle of Zendoodle maken

Leer een Zentangle te tekenen

Leer een Zentangle te tekenen

Een actieve meditatie

Zentangles of Zendoodles - de termen zijn vrijwel onderling uitwisselbaar - zijn abstracte tekeningen gemaakt met pen en inkt. Deze tekeningen zijn gemaakt van secties van patronen, vaak & apos; tangles genoemd, & apos; die op hun beurt worden gebouwd met kleine herhaalde slagen. Het mooie van een Zentangle is dat iedereen het kan. Je hoeft geen kunstenaar te zijn; het enige wat je nodig hebt, is een pen kunnen vasthouden. Als u uw naam kunt schrijven, kunt u ingewikkeld ogende tekeningen zoals deze maken.

Wees echter voorzichtig. Op deze manier doodlen is verslavend!

Je zult merken dat je geest, terwijl je tekent, zachtjes afdrijft; het is een zeer ontspannende en plezierige manier om een ​​half uurtje weg te zijn.

Opmerking: ik ben geen Certified Zentangle Teacher en mijn methode verschilt enigszins van de methode die Maria Thomas en Rick Roberts tijdens hun cursussen onderwezen. Voor meer informatie ga naar Zentangle.com .

Maak een structuur voor uw Zendoodle

Teken een raster

Teken een raster

Begin hier je Zentangle-avontuur:

Deze Zendoodle is getekend op een klein stukje glad aquarelpapier - ongeveer 3,5 'vierkant. Het is het beste om met kleine ontwerpen te beginnen, want dan raak je niet te overweldigd.

De meeste tekeningen van deze soort vereisen een structuur of raamwerk. Het enige dat u echt nodig heeft, is een & apos; -string & apos; of willekeurige lijn binnen een gedefinieerde rand. In dit voorbeeld heb ik een golvend raster van dubbele lijnen als mijn structuur gebruikt. Ik heb een erg zware potloodlijn gebruikt om het op de scan te laten zien. U moet een HB- of B-potlood gebruiken en uw lijnen licht tekenen.

Andere benodigdheden die u nodig heeft, zijn vrij eenvoudig:

  • Ondersteuning, d.w.z. papier of kaart
  • Zwarte pen met fijne voering
  • Zacht (HB of B) potlood
  • Gom.

Als je je benodigdheden en gereedschap liever als een eenvoudige set koopt, dan vind ik dit leuk Zentangle-pakket door Sakura. Ik gebruik het nu al maanden en sta op het punt een nieuwe te bestellen.

Voeg Tangles toe aan het raster

Begin met het tekenen van je patronen

Begin met het tekenen van je patronen

Begin je klitten

Nu kunt u uw pennen pakken en patronen gaan toevoegen. Vul de negatieve ruimtes in en ook je rasterlijnen. U kunt meer patronen in dit artikel vinden: Hoe Tangle Patterns te vinden voor Zentangle & ZIA .

Neem de tijd, zet wat muziek of een luisterboek of hoorspel op. Terwijl ik deze tekende, luisterde ik naar 'Under Milk Wood' van Dylan Thomas en voorgelezen door Richard Burton. Ik werd ondergedompeld in het dorpsleven op Llareggub terwijl ik krabbelde.

Maak je geen zorgen als je een lijn overschrijdt of een fout maakt. Er zijn geen fouten, alleen & apos; gelukkige ongelukken & apos ;.

Ga door met het invullen van de wirwarpatronen

Speel wat ontspannende geluiden terwijl je tekent

Speel wat ontspannende geluiden terwijl je tekent

Ben je ontspannen?

Ik kan zeggen dat je denkt dat je moet stoppen. Er zijn klusjes die gedaan moeten worden, maar je kunt het gewoon & apos; t, toch? Er is iets heel verslavends aan het opzettelijk tekenen.

Je kunt het natuurlijk altijd opzij leggen en er later op terugkomen. Of, aangezien de materialen die je nodig hebt zo draagbaar zijn, stop je alles in je tas en neem je het mee. Zendoodles zijn geweldig om de tijd door te brengen terwijl u op uw kinderen wacht.

Voel de Zen

Voel de Zen

Zendoodle-patronen overal vinden

Nog steeds op zoek naar inspiratie? Je kunt op Flickr kijken voor een aantal mooie voorbeelden of je kunt gewoon rondkijken in de kamer waarin je zit. Als je eenmaal begint, zie je overal klitten. Ik zag een geweldige op tv tijdens het kijken naar een interview. Ik moest mijn man laten pauzeren, zodat ik snel het patroon van het behang achter de geïnterviewde kon kopiëren!

Ik heb een paar favorieten die keer op keer verschijnen in mijn & apos; Zens & apos ;. Ik beloof mezelf dat ik ze niet zal blijven gebruiken, maar ze willen zichzelf gewoon insinueren zoals gewoonlijk.

Zendoodle - Bijna klaar

Alles in de war

Alles in de war

Het vullen voltooien

Deze doodle is bijna klaar. Ik heb een paar & apos; doornen & apos; en twirly eindigt. Ga je gang en wees zo fantasierijk als je wilt. Zorg ervoor dat alle vaste blokken volledig op de juiste manier zijn ingekleurd zonder witte gemiste stukjes.

Je houdt ervan of je vraagt ​​je af waarom je op dit punt je tijd hebt verspild. Ik had gemengde gevoelens over mijn eerste Zentangle. Ik had het eerder gehaast, maar kon het potentieel in de kunstvorm zien. Ik combineer dit soort tekeningen vaak met mijn art journaling, gebruik ze als randen of om collagestukken aan te passen.

Wis de potloodrichtlijnen

Ziet er een beetje naakt uit ...

Ziet er een beetje naakt uit ...

Wissen en omdraaien

Als je eenmaal tevreden bent met je Zentangle, gebruik je je gum om de richtlijnen voorzichtig weg te wrijven. Plots springt je tekening. De witte ruimte waar het potlood zich bevond, fungeert als een contrast met je klitten.

Misschien zie je gaten waar je meer verwarring aan wilt toevoegen, dus ga je gang.

Draai nu je tekening om en kijk hoe anders hij eruitziet vanuit een andere hoek. Welke weg naar boven moet de jouwe zijn?

Geef je Zentangle een schaduw

En vergeet niet te ondertekenen

En vergeet niet te ondertekenen

Shading voegt subtiele nuance toe aan zentangles

Je kunt je tekening laten zoals hij is of je kunt er wat toevoegen delicate schaduw . Bepaal in uw tekening uit welke richting het licht komt en voeg schaduw toe aan de & apos; onderkant & apos; van uw rasters en klitten. Ik gebruik graag een torchon, een speciale pen van papier, om mijn potloodschaduw uit te vegen - het is prima om een ​​vingertop te gebruiken.

Ik vind dat arcering het karakter van een tekening kan veranderen en het is een goed idee om het op een plek neer te zetten waar je het kunt zien, omdat je vaak andere vormen en plaatsen begint te zien om schaduw toe te voegen of te verwijderen om het effect te krijgen. willen.

Dat is het. Je Zendoodle is klaar.

Ik wed dat je niet kunt wachten om aan de volgende te beginnen, en ik weet waarover je vanavond zult dromen.

2010 Bev G

Opmerkingen

Bev G (auteur) uit Wales, VK op 17 december 2013:

Het is een leuke activiteit om te doen terwijl de tv op de achtergrond aan staat. Veel plezier ... maar probeer niet verslaafd te raken!

Fiona uit Zuid-Afrika op 17 december 2013:

Ik wil deze vanavond proberen - ik verveel me altijd als ik tv kijk en dit ziet er echt gaaf uit.

Bev G (auteur) uit Wales, VK op 20 januari 2013:

Welkom bij HP Maya, ik ben vereerd dat je je eerste opmerking op mijn hub hebt achtergelaten :)

Er is veel controverse over Zentangle. Mensen moeten onthouden dat alleen de naam, de kit en hun specifieke manier van lesgeven een handelsmerk en copyright zijn. Ze beweren niet dat ze eigenaar zijn van de feitelijke wirwarpatronen. Dat gezegd hebbende, hebben ze een verzoek ingediend om de naam Zentangle niet te gebruiken in combinatie met het woord & apos; doodle & apos ;, wat volgens mij een stap te ver is!

Maya D op 20 januari 2013:

Ik doe dit soort krabbels sinds ik een tiener was, ik denk dat Rick en Maria de mickey een beetje pakken door te proberen er geld van te maken. Maar uw artikelen zijn uitstekend en hebben me gemotiveerd om hier weer op in te gaan, en misschien wat op grotere schaal te produceren. Hartelijk dank voor het inspireren van mij! Trouwens, dit is ook mijn eerste opmerking, aangezien ik me nog maar net heb aangemeld: D

Bev G (auteur) uit Wales, VK op 14 januari 2013:

Bedankt, Georgina. Ik ben doodsbang voor grote schaal - tekenen of schilderen. Ik moet de angst verliezen!

Georgina Crawford uit Dartmoor op 14 januari 2013:

Ik vind dit artikel ook leuk. Ik ben een grote fan van zwart-wittekeningen (die van mij zijn vaak enorm groot!). Beoordeling en delen.

Bev G (auteur) uit Wales, VK op 13 november 2012:

Het is leuk en ook heel ontspannend :-)

Sid Kemp uit Boca Raton, Florida (nabij Miami en Palm Beach) op 13 november 2012:

Bedankt! Dit ziet eruit als een leuke manier om te spelen en te creëren.

Bev G (auteur) uit Wales, VK op 8 oktober 2012:

Misschien zou je ze op een blog kunnen publiceren? Of op Flickr onder een Creative Commons-licentie? Een Kindle-boek? Een reeks Hubs, zelfs? Ik zou ze graag zien, dus als je ergens publiceert, laat het me weten.

Rick en Maria hebben geen auteursrecht op de stijl, alleen op de lesmethode die ze gebruiken - hoewel er enige controverse rond dat alles is :-)

Veel succes met je kunst!

Delstuart1963 op 8 oktober 2012:

Ik teken al meer dan 35 jaar iets soortgelijks naar Zendoodle / tangle / ZIA's. Ik heb er zo veel weggegeven en er een paar bewaard, en er ook een paar ingekleurd. Ik zou zelfs zo ver gaan als te zeggen dat de kunststijl die ik gebruik niet is wat Maria Thomas en Rick Roberts hebben gekopieerd, maar de beschrijving van meditatie, van het maken of inkleuren van mijn kunstwerken, gebeurt wel degelijk. Kinderen zijn dol op kleuren, net als veel volwassenen. Ik heb 185 voorbeelden beschikbaar en maak er de meeste weken een paar. Het is bekend dat ik er tot 4 per dag verdien. Ik zou echt willen dat iemand me helpt, om een ​​aantal van de betere ontwerpen beschikbaar te maken, zodat anderen ze ook kunnen inkleuren.

Bev G (auteur) uit Wales, VK op 1 juli 2012:

Bedankt, GaelicQueen.

GaelicQueen op 01 juli 2012:

Leuk artikel, mooie foto.

Bev G (auteur) uit Wales, VK op 13 juni 2012:

Oh dat is heerlijk!

chrissieklinger uit Pennsylvania op 13 juni 2012:

Mijn 11-jarige volgde je aanwijzingen in dit artikel en maakte gisteravond haar eerste zendoodle :)

Bev G (auteur) uit Wales, VK op 13 juni 2012:

Goede suggestie, Moonmaiden.

Fayme Zelena Harper uit Lucerne Valley, CA op 13 juni 2012:

Nu de zomer is aangebroken, is het een goed moment om de kinderen bezig te houden met krabbelen met eenvoudige en goedkope benodigdheden. Sommige drukkerijen geven je zelfs gratis of bijna gratis kladpapier, vooral als je een leraar bent of hun vertelt dat het voor kinderen is.

Bev G (auteur) uit Wales, VK op 12 juni 2012:

Bedankt Karen en Coucous - blijf krabbelen!

Karen creftor uit Kent, VK op 12 juni 2012:

Hoe geweldig!! Ik ben Zendoodling geweest en heb het niet eens geweten: P

Prachtige rafelige naaf, * gestemd *

Ik gebruik graag een kroontjespen en inkt en kleur dan met aquarellen ... Ik zal er een paar moeten scannen en ze uploaden: D

Je hebt gelijk, het is echt een fantastische manier om te ontspannen. Ik heb altijd geworsteld met & apos; normale & apos; meditatie, maar kan urenlang krabben en zich daarna zo ontspannen voelen. Geweldig om je gedachten te ordenen.

~ Kaz x

Bev G (auteur) uit Wales, VK op 12 juni 2012:

Heel rustgevend, Chrissie, en heerlijk om te doen als het niet zo goed weer is.

chrissieklinger uit Pennsylvania op 11 juni 2012:

Ik ging dit jaar naar een conferentie en een andere lerares vertelde me hierover, en ze zendoodling tijdens sessies. Ik denk dat mijn kinderen een aantal van deze dingen in de zomer moeten doen, zo uniek!

Bev G (auteur) uit Wales, VK op 11 juni 2012:

Vertel je leraar dat ik erg gevleid ben :-) En ja, absoluut, Zentangle kan in verschillende kleuren worden gedaan. Kijk even naar http://www.squidoo.com/zentangle-color en http://www.squidoo.com/zentangle-workshop. Ook op Google Zentangle geïnspireerde kunst. Succes!

Vreemdeling op 11 juni 2012:

Ik zit in de 7e klas en mijn kunstleraar leerde de klas hoe ze Zentangles moesten maken en zij leerde het precies zoals jij het deed. Ze heeft zelfs iets over deze website genoemd en jou gecrediteerd. Ik heb een vraag voor je: kunnen Zentangles in plaats van zwart, wit en grijs in verschillende kleuren zijn?

Bev G (auteur) uit Wales, VK op 19 mei 2012:

Je zult het geweldig vinden, Natashalh!

Natasha uit Hawaii op 19 mei 2012:

Dit spul is zo geweldig! Ik ben blij dat ik je Zeentangle-pagina's heb gevonden. Ik wacht tot een inruil op Amazon wordt verwerkt, maar zodra dat gebeurt, zal ik mijn Amazon-tegoed besteden aan het kopen van een aantal dingen op deze pagina. Ik kan niet wachten!

maggiemae op 12 april 2012:

Geweldige instructies om mee te beginnen met zendoodling. Ik zal het uitproberen voordat ik me inschrijf voor onze lokale gemeenschapscollege. Het kan $ $ of meer besparen.

Bev G (auteur) uit Wales, VK op 25 maart 2012:

Dank u :-)

louromano op 25 maart 2012:

Groet.! Geweldige hub.

Eileen Gavin Larsen op 30 januari 2012:

Ik heb besloten om mijn Rechter Hersenhelft echt zijn recht te geven in mijn leven. Tijdens het proces kwam ik ZenDoodles tegen, en ik ben heel tevreden ... met het proces EN de resultaten. Niet geschoold in kunst, maar heb mezelf altijd als kunstenaar gewild. Zendoodling lijkt te voldoen aan mijn behoefte om mezelf artistiek uit te drukken. Ik voel me zo PLEZIER met de resultaten! Ik ga nog een stap verder en aquarel mijn ZenDoodles. Ik hou van de ervaring van schilderen ... Uw site is echt inspirerend en geruststellend. Bedankt!

Bev G (auteur) uit Wales, VK op 16 januari 2012:

Hallo Karen, bedankt voor je reactie. Ja, er is op dit moment nogal wat controverse over het onderwerp.

Karen Ellis uit Central Oregon op 15 januari 2012:

Ik vind het heerlijk om deze te doen. Ik deed deze vorm van kunst echter voor het eerst in de late jaren '60 in de kunstklas op de middelbare school. Dan besluit een dame het een naam te geven en te beweren dat ze op het idee kwam.

Bev G (auteur) uit Wales, VK op 15 januari 2012:

Gelukkig doodling, Zabbella. Bedankt voor het langskomen.

Zabbella uit NJ-USA op 14 januari 2012:

Bedankt hiervoor! Ik heb altijd gekrabbeld en ik doe wat samen met muziek en ik ben zo blij te weten dat er een naam voor is en een echte kunstvorm. Coole dingen!

Bev G (auteur) uit Wales, VK op 13 januari 2012:

Hallo Moonmaiden en juwelen. Fijn om andere zendoodlers te ontmoeten!

Juwelen uit Australië op 13 januari 2012:

Leuke hub. Ik denk dat ik al heel lang Zendoodling ben! Ik hou van mijn doodles, verbazingwekkend wat er op een pagina komt. Ik hou van de term.

Fayme Zelena Harper uit Lucerne Valley, CA op 13 januari 2012:

Ooh. Ik maak de laatste tijd ook zentangles. Ik maak er nu een schilderij van. Dan wil ik er een op een t-shirt schilderen. Lol LOL LOL.

Ik moet zeggen dat al mijn Zentangle-blokken naast elkaar zijn geplaatst. Maar ik heb ook veel patronen getekend met overlappende slangen of Keltisch knoopwerk. Maar ik had er nooit aan gedacht om de twee technieken te combineren zoals je hier hebt, namelijk overlappende vormen hebben en ze vervolgens invullen met ontwerpen. Dat opent voor mij een hele nieuwe wereld aan mogelijkheden.

snoep1057 op 29 december 2011:

ik hou van zentangles

Bev G (auteur) uit Wales, VK op 30 november 2011:

Hallo Hezmyjoy, ja, schaduw maakt een groot verschil en het is de moeite waard om de extra tijd te nemen. Heel erg bedankt voor je bezoek en commentaar. xx

Lenora Brown uit de Verenigde Staten op 30 november 2011:

Ik maak veel mehndi-ontwerpen en ik heb het zen-doodle-ding bekeken. De reden dat ik de tijd nam om commentaar te geven, is dat ik er nooit aan heb gedacht om het in de schaduw te stellen. Ik heb gekeken naar de voortgang van je ontwerp en vanwege de schaduw kreeg het een 3D-kwaliteit. Uitstekend gedaan en geweldig idee!

Ze Rees op 06 juli 2011:

wow dit is geweldig. Ik had nooit gedacht dat ik goed was in kunst, maar nu weet ik dat ik het ben !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Laura Ross op 01 juli 2011:

Ik had nog nooit van Zentangle-kunst gehoord voordat ik het hier in je hub had gezien. Het is erg interessant en je hebt er prachtig werk mee gedaan. Ik ben dol op de unieke ontwerpen die je voor elke streng hebt gekozen, heel mooi werk. Ik zou dit voor de lol kunnen proberen met kleurpotloden. Wens me geluk.

Bev G (auteur) uit Wales, VK op 18 mei 2011:

Bedankt, KeithyB. Ik voel me gevleid, maar nee, ik verkoop mijn kunstwerken niet. Het meeste zijn kleine dingen die in Moleskine en soortgelijke tijdschriften worden gedaan. Ik plaats de betere online - bij Squidoo en op mijn blog. Oh, ik heb wel een aantal Zazzle-ontwerpen, maar ik doe er ook niet veel mee: - /

KeithyB op 18 mei 2011:

Je herinnerde me eraan hoe ontspannen ik me voelde toen ik zoiets deed. Het kan me helpen om op te laden nadat een portret is gemaakt. Verkoop je je eigen werk? Als dat zo is, wil ik erin. Misschien zullen mijn ouders sommige aan hun muur leuker vinden dan aan de mijne,

Bev G (auteur) uit Wales, VK op 13 februari 2011:

Als je er eenmaal een paar hebt geprobeerd, zul je merken dat het gemakkelijk zal stromen. Kijk naar plaatsen zoals Flickr voor inspiratie. Bedankt voor je reactie en veel succes met je Zentangles.

lillieruby op 13 februari 2011:

Geweldige instructies! Ik heb net deze week de zentangle uitgeprobeerd, maar het is moeilijk om een ​​patroon te bedenken. Wat je hebt gepost, zal me helpen!

Bev G (auteur) uit Wales, VK op 7 oktober 2010:

Wot hij zei ...

Om eerlijk te zijn, ik heb geen idee wanneer ik begin, hoe het zal aflopen. Het is allemaal vrij willekeurig.

Dank u!

MannyLee op 07 oktober 2010:

Wanneer meerdere vormen in een vergelijkbare richting zijn gerangschikt, versterken ze elkaar. Als de vorm eenvoudig is, des te krachtiger het lijkt te bewegen. Voeg wat complexe vormen toe en laat hun grenzen ingewikkeld of diffunderen. Door textuur toe te voegen, heb je controle over het momentum. hou heel veel van deze hub, bedankt !!!

Bev G (auteur) uit Wales, VK op 5 september 2010:

Bedankt, Kathy x

kathymcgraw uit Californië op 5 september 2010:

Ik herinner me de eerste keer dat je hierover schreef ... Ik vond het toen geweldig, en ik vind het nu geweldig. Dit is zo perfect voor een Doodler!

Bev G (auteur) uit Wales, VK op 21 augustus 2010:

Je zult ervan genieten, cmraihi. Bedankt voor je reactie :-)

cmraihi uit Wyoming, Michigan op 19 augustus 2010:

Dit is best gaaf, ik heb er nog nooit van gehoord en ik zal het natuurlijk een kans moeten geven, ik ben dol op schetsen en tekenen en dit ziet eruit alsof het heel leuk zou kunnen zijn, bedankt voor de info

Bev G (auteur) uit Wales, VK op 29 juli 2010:

Fluisterend ... {{{{Ohhhhh okay}}}}

Simon Cook uit NJ, VS op 29 juli 2010:

theeaggededge: shhhhhh maar ik denk dat ik & apos; ontmoette & apos; jij eerder op Squidoo!

Bev G (auteur) uit Wales, VK op 28 juli 2010:

Simey ... ik heb net je profiel bezocht en je woonde in Tonteg! We wonen ongeveer 8 kilometer verderop en mijn oudste werd geboren in het East Glam Hospital, dat vroeger in Church Village was. Kleine wereld, hè?

Spring naar mijn (shh .. Squidoo-pagina - link staat op de andere hub), de stap-voor-stap is daar veel eenvoudiger.

Simon Cook uit NJ, VS op 28 juli 2010:

Je hebt me geïnspireerd om een ​​stapsgewijze handleiding te maken! Zoek het binnen een paar weken !!! Wat betreft Zentangling - het is veel moeilijker dan het lijkt - je hebt echt talent! bedankt voor het delen!

Bev G (auteur) uit Wales, VK op 28 juli 2010:

Bedankt voor je reactie, SimeyC. Dat klinkt interessant - heb je ergens afbeeldingen van? Zou het leuk vinden om te zien hoe het werkt.

Simon Cook uit NJ, VS op 28 juli 2010:

Ik ga dit zelf proberen - het ziet er geweldig uit en jij zorgt ervoor dat het er gemakkelijk uitziet! Ik doe iets soortgelijks - maar in plaats van driehoeken enz. Te tekenen - ik kleur blokken met een potlood en veeg ze dan uit - ik gebruik een gum om stevige & apos; -lijnen & apos; en wis vaak een deel van de vlek zodat ik een gelaagd effect kan krijgen - het is best gaaf en ontspannend! Bedankt voor de stapsgewijze techniek - ik betwijfel of de mijne er net zo goed uit zal zien als de jouwe !!!