8 creatieve acrylverftechnieken

Robie is een kunstenaar die graag deelt wat ze heeft geleerd over kunst en schilderen, in de hoop dat het andere creatievelingen kan helpen.

Schildertips voor beginners. Een gids voor acrylverftechnieken die u kunt gebruiken om creatieve effecten te krijgen: spatten, gieten, maskeren, collage en meer.

Schildertips voor beginners. Een gids voor acrylverftechnieken die u kunt gebruiken om creatieve effecten te krijgen: spatten, gieten, maskeren, collage en meer.

Robie Benve, alle rechten voorbehouden

Veel creatieve effecten met acrylverf

Acrylverf is een zeer veelzijdig medium. Als het rechtstreeks uit de tube wordt gebruikt, handelt het als olieverf; verdund met water lijkt het meer op aquarel.

Nieuwe technologieën maken de ontwikkeling van meer geavanceerde acrylverf mogelijk; Ze zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en vloeibaarheid en stellen de kunstenaar in staat om verschillende effecten te bereiken (zie onderstaande tabel).

In dit artikel vind je 8 voorbeelden van populaire creatieve technieken die kunnen worden bereikt met acrylverf.

We zullen praten over:

 1. Spetterend
 2. Gieten en druipen
 3. Texturing
 4. Spons schilderen
 5. Maskeren
 6. Collaging
 7. Creatieve applicateurs
 8. Mediums gebruiken

Soorten acrylverf

Alle soorten acryl zijn compatibel en onderling mengbaar.

TypeConsistentieToepassingen

Zwaar lichaam

Glad, dik en boterachtig.

Behoud penseelstreken of paletmesmarkeringen.

Zacht lichaam

Romig en vloeibaar.

Breed assortiment: sjabloneren, muurschilderingen, zeefdruk, kalligrafie, prentkunst, grafisch ontwerp, beeldhouwkunst, foto-retouchering, schilderkunst met harde randen, aquareltechnieken, textielverven, airbrush, enz.

Vloeistof

Zeer dun, vergelijkbaar met zware room.

Spatten, sproeien, borstelen, gieten, druppelen en vlekken

Hoge stroom

Inktachtige consistentie.

Breed assortiment: spatten, schilderen, tekenen, beitsen, glazuren, inkten, handschrift, spuiten, etc.

1. Spetterende acrylverf

Spatten is een techniek om spetters of kleine druppeltjes verf op uw oppervlak aan te brengen. U kunt uw vingers gebruiken om de verf te spatten van een stijve penseel die is gedoopt in dunne acrylverf, een verfkwast, een tandenborstel of een sjabloonborstel zal werken.

Leg uw verfoppervlak plat om vervuiling te voorkomen. Laad de kwast met zeer dunne verf en veeg met je vingertop over de borstelharen van de kwast, of beweeg met je pols terwijl je de kwast vasthoudt, om de spetters van de kwast naar de steun te laten vliegen. Je kunt ook met een stok op het handvat van je penseel slaan om de splash te genereren.

Spatten kan textuur toevoegen aan een egaal kleurgebied en kan ook worden gebruikt om een ​​mooi steen- of marmereffect te verkrijgen.

U kunt vloeibare verf gebruiken of een dikkere verf verdund met water of een medium.

Wanneer u spatten op een klein gebied aanbrengt, maskeert u de omliggende delen met vellen papier.

De Splattering-techniek kan ook worden gebruikt om extra textuurdetails aan een penseelschilderij te creëren. (Japanse esdoorn Tree II, door Robie Benve, detail)

De Splattering-techniek kan ook worden gebruikt om extra textuurdetails aan een penseelschilderij te creëren. (Japanse esdoorn Tree II, door Robie Benve, detail)

Robie Benve Art, alle rechten voorbehouden

2. Gieten en druipen

- Verf gieten is een innovatieve manier om vloeibare acrylverf te gebruiken om kunst te maken, waarbij de toepassing kan profiteren van de zwaartekracht. U kunt vloeibare acrylverf gebruiken of dikkere acrylverf mengen met een gietbaar acrylglansmedium om het vloeibaar te maken.

Giet de verf en kantel de steun rond om de verf in de gewenste richtingen te laten vloeien. Dit zorgt voor vloeiende, kleurrijke vormen. Als je meerdere kleuren giet, zullen de kleuren vermengen en mengen.

U kunt de intervallen van de gietbeurten variëren door te kiezen of u wilt dat de vorige laag droog of nog nat is.

- Druipen is een variatie op schenken. Meng uw vloeibare verf in kleine containers. Een goed medium om toe te voegen aan dikkere acrylverf om het vloeibaar te maken, is heldere teergel.

Plaats je steun horizontaal, laad je paletmes met vloeibare verf en laat de verf van het mes op het oppervlak druipen, terwijl je het mes voorzichtig ronddraait om een ​​draderig effect te creëren.

Laat een laag besprenkeld acryl drogen voordat je een nieuwe laag aanbrengt. Lagen kunnen dezelfde kleur of verschillende kleuren hebben.

Een zijaanzicht close-up van

Een close-up van een zijaanzicht van het schilderij 'drip art' getiteld & apos; Tornado's at Sunset & apos ;. De rechterkant bevindt zich dicht bij de camera, dus het is enigszins onscherp. Het project betrof ongebruikte verf (die niet gemakkelijk kon worden gerecycled).

Tomwsulcer (Eigen werk) [CC0], via Wikimedia Commons

3. Structureren van het schilderoppervlak

Dramatische effecten kunnen worden bereikt door uw eigen creatieve gestructureerde ondergrond te creëren.

Structuureffecten kunnen op veel verschillende manieren worden gecreëerd. Acryl-modelleerpasta is geweldig voor een dramatische textuur en het kan worden aangebracht met een verscheidenheid aan gereedschappen: paletmes, stijve borstel, kam, doek, noppenfolie, metalen voorwerpen, sjabloon en al het andere dat hiervoor kan dienen.

U kunt ook verf in de modelleerpasta mengen en een kleurrijke, gestructureerde ondergrond creëren.
Laat de grond drogen voordat je erop gaat schilderen.

Ik ben ook dol op het creëren van textuur door gekreukt vloeipapier, gescheurd papier en vezels aan het oppervlak toe te voegen. In dit geval gebruik ik soft gel medium als lijm.

Gebruik een stevig oppervlak voor de beste resultaten bij het structureren; de droge pasta kan op het canvas barsten.

4. Spons schilderen

Een spons kan een zeer veelzijdig hulpmiddel zijn bij het schilderen, het kan een breed scala aan effecten produceren.

Natuurlijke sponzen hebben het voordeel dat ze flexibeler zijn en interessantere patronen produceren dan de goedkopere synthetische. Synthetische sponzen zijn geschikt om plat en egale kleurvlakken te liggen.

Bij het schilderen met een spons, de spons altijd nat maken met water en daarna goed uitknijpen; breng vervolgens de verf aan met zachte deppende bewegingen. U kunt ook een spons gebruiken om natte verf op te tillen.

5. Afplakband gebruiken in acrylschilderijen

Afplaktape kan een erg handig hulpmiddel zijn bij het schilderen.

Het maskeren van sommige gebieden met tape kan ze beschermen tijdens spatten of andere low-control schildertechnieken, en kan erg handig zijn als je rechte lijnen of patronen moet schilderen die een grote uitdaging zouden zijn om uit de vrije hand te voltooien.

Of je nu een abstract onderwerp schildert met scherpe kleurvlakken met harde randen of een representatief schilderij, het is bijzonder moeilijk om een ​​perfect rechte lijn of een strakke rand te schilderen, zoals een horizonlijn of een vensterbank. Breng afplaktape aan, schilder het gebied ernaast en verwijder de tape.
Je hebt een ongerept ongeverfd gebied waar de tape was. Dit kan ook worden gebruikt om te voorkomen dat delen van de grondkleur worden verontreinigd door verflagen.

Gebruik plakband om een ​​patroon te maken

Gebruik plakband om een ​​patroon te maken

Robie Benve, BY-CC

Breng afplaktape aan en schilder vervolgens in de openingen tussen de tapes.

Breng afplaktape aan en schilder vervolgens in de openingen tussen de tapes.

Robie Benve, BY-CC

Afplakband gebruiken

De gemakkelijkere manier om verder te gaan, is door plakband over droge verf te plakken om de lijn te definiëren en deze vervolgens te schilderen.

Verwijder de tape als de verf nog nat is om een ​​scherpe rand te krijgen. Zorg er ook voor dat u de verf niet te veel verdunt, anders kan deze onder de afplaktape sijpelen.

Wanneer de afplaktape wordt verwijderd, verschijnt het patroon.

Wanneer de afplaktape wordt verwijderd, verschijnt het patroon.

Robie Benve, BY-CC

6. Collages met acrylverf

Acrylverf is een uitstekende kleefstof en kan worden gebruikt om papier, stoffen, zand en ander materiaal aan de drager te binden; het dient als het belangrijkste hechtingselement in collages.

Acrylgels of textuurpasta kunnen worden gebruikt om grotere voorwerpen te plakken.

Bij het maken van een collage zijn lichtgewicht objecten natuurlijk het beste, omdat ze gemakkelijker permanent te verlijmen zijn. Als het object behoorlijk zwaar is, heb je mogelijk extra ondersteuning nodig, zoals spijkers of draden.

Ik hou ervan om papier in mijn schilderijen op te nemen, en ik gebruik de Gouden zachte gel medium mat als 'lijm'.

Schilderachtig hergebruiken en recyclen

Bijna alles kan een hulpmiddel voor het schilderen van acryl worden.

Creditcards, oude kammen, schuurpapier, planken, lepels, tandenborstels, kroonkurken, keukenmessen, enz. Ze kunnen allemaal worden gebruikt om verf aan te brengen en texturen te creëren.

Bedenk dus, voordat u iets weggooit, hoe u het in uw studio kunt gebruiken.

7. Creatieve applicateurs: schuurpapier, staalborstels, doek en plastic folie

Veel materialen, gereedschappen en technieken kunnen worden gebruikt om de meest creatieve texturen op een acrylschilderij te krijgen, uw fantasie is de limiet voor wat u kunt gebruiken. Enkele van de dingen die ik graag gebruik zijn:

- Schuurpapier . Zodra een verflaag droog is, kunt u schuurpapier gebruiken om de verf te beschadigen en een eerdere laag bloot te leggen. Als u grote oppervlakken schuurt, spuit dan met water en gebruik waterbestendig schuurpapier, dit helpt om rondvliegende verfdeeltjes te minimaliseren. (Niet het beste om te ademen.)

- Draadborstels, potschrapers en ander schuurgereedschap kan interessante effecten hebben op zowel natte als droge verflagen. Of je nu textuur wilt creëren, gedeeltelijk een verflaag op de achtergrond wilt onthullen of een verontruste look wilt creëren, je kunt echt creatief worden door een krassend hulpmiddel te vinden om te gebruiken.

- Doek en plasticfolie kan worden gebruikt om unieke texturen in uw schilderij te produceren.
Voorbeelden:

 • Wrijf een gestructureerde doek over natte verf om textuur te creëren.
 • Druk gaas of steken in natte verf en trek het, nadat het is opgedroogd, eruit.
 • Knijp een stuk plasticfolie in je handen, vouw het losjes uit en tik het voorzichtig op natte verf, waarbij je de rimpels behoudt. Verwijder de plasticfolie voordat de verf droogt.
Gebruik noppenfolie om textuur toe te voegen. Klik op de bronlink om het uiteindelijke resultaat te zien van het gebruik van dit schilderij als achtergrond voor een modelportret.

Gebruik noppenfolie om textuur toe te voegen. Klik op de bronlink om het uiteindelijke resultaat te zien van het gebruik van dit schilderij als achtergrond voor een modelportret.

Robie Benve, BY-CC

Samenvattingen maken geweldige achtergronden

Uiteindelijk gebruikte ik het abstracte schilderij hierboven als achtergrond voor een portret van een levend figuur en hield van de combinatie van het schilderen van een model over de abstracte textuur, waardoor delen ervan overal te zien waren.

8. Gebruik acrylmediums om texturen en effecten toe te voegen

Investeer wat tijd in het onderzoeken en begrijpen van de verschillende soorten medium en die voor u kunnen werken en de effecten die u probeert te bereiken.

Door je medium naar keuze in je basisverf te mengen, kun je je verf dikker, dunner, glanzender, gestructureerder maken of de droogtijd veranderen, om maar een paar eigenschappen van de beschikbare mediums te noemen.

Er zijn zoveel verschillende acrylmediums, het is bijna onmogelijk om ze allemaal te proberen. Kijk of een vriend je er een gratis laat uitproberen of zoek naar een Liquitex- of Golden-verfdemonstratie bij jou in de buurt. Die demo's worden gedaan door getrainde kunstenaars en ze leren je wat elk medium en verftype doet. Vaak ga je uiteindelijk naar huis met een gratis goodybag vol met samples.

Er zijn zoveel verschillende acrylmediums, het is onmogelijk om ze allemaal te proberen. Kijk of een vriend je er een gratis laat uitproberen. Er zijn zoveel verschillende acrylmediums, het is onmogelijk om ze allemaal te proberen. Kijk of een vriend je er een gratis laat uitproberen. Een goede manier om een ​​startset te krijgen, is door een set mediums te kopen die al voor u zijn geselecteerd. Deze bevat ook gesso.

Er zijn zoveel verschillende acrylmediums, het is onmogelijk om ze allemaal te proberen. Kijk of een vriend je er een gratis laat uitproberen.

Deze inhoud is nauwkeurig en waar voor zover de auteur weet, en is niet bedoeld ter vervanging van formeel en geïndividualiseerd advies van een gekwalificeerde professional.

Vragen

Vraag: Kun je een spons gebruiken met acrylverf?

Antwoord: Natuurlijk kun je een spons gebruiken met acrylverf.

Vraag: Kan boomzegel worden gebruikt in acrylschilderijen?

Antwoord: Voorzover ik weet, kan boomzegel worden gebruikt om potten waterdicht te maken, dus ik zou je aanraden om het te gebruiken, maar wacht minstens een paar dagen totdat het acryl helemaal droog is voordat je boomzegel aanbrengt.

Dan kun je het een mixed media schilderij noemen.

Vraag: Als je een schilderij begint met paletmessen, kun je dan weglopen na bijvoorbeeld alleen de lucht te hebben geschilderd en later terugkomen op een gedroogd gedeeltelijk schilderij en verdergaan waar je was gebleven?

Antwoord: Zeker! Acryl droogt zo veel sneller dan olie dat het erg moeilijk is om nat in nat te schilderen.

In feite maakt het niet veel uit of je na 15 minuten of na een week terugkomt op een geverfd gebied. Het is in de aard van acryl om verschillende lagen te hebben die niet met elkaar vermengen.

2012 Robie Benve

Opmerkingen

Robie Benve (auteur) uit Ohio op 27 oktober 2019:

Oh Rita, om uit te leggen hoe ik de verschillende media moet gebruiken, moet ik een heel nieuw artikel schrijven ... wat klinkt als een geweldig idee! In de tussentijd wilt u misschien de Golden- en Liquitex-acrylwebsites bekijken, ze hebben veel uitstekende informatie. Als je de kans krijgt, probeer dan een Golden of Liquitex demo-sessie bij te wonen, ze zijn geweldig en je gaat naar huis met gratis goodies. Controleer of er in uw regio beschikbaar zijn.

RITA RAMBHAROS op 25 oktober 2019:

Leg uit hoe ik de verschillende media moet gebruiken, tot nu toe heb ik alleen het gladde gelmedium gebruikt en zou ik graag andere willen gebruiken.

Robie Benve (auteur) uit Ohio op 14 juli 2019:

Geweldig om Nandini te horen, blij schilderij!

Robie Benve (auteur) uit Ohio op 14 juli 2019:

Heel erg bedankt voor je reactie Linda, het maakt me altijd super blij om te horen dat mijn artikelen nuttig en gemakkelijk te begrijpen zijn. (Glimlachend groot) :)

Nandini op 09 juli 2019:

Ik ben net begonnen met acrylverf, dus het was een prachtig artikel met een heleboel informatie en foto's om erbij te horen.

Linda Dugas op 5 juli 2019:

Ik ben zo blij je te hebben gevonden op Pinterest. Uw uitleg is heel gemakkelijk te begrijpen en zo nuttig voor een beginnende schilder. Bedankt voor alles wat je doet.

Robie Benve (auteur) uit Ohio op 4 mei 2019:

Irene, als het een in de winkel gekocht canvas is, hoef je niets te doen, het is al klaar. Als het een onbewerkt canvas is, kun je alle info in dit artikel vinden https: //karai.be/painting/How-to-Prepare-a-C ...

Irene op 3 mei 2019:

Wat voor soort voorbereiding moet je op het canvas doen voordat je begint met schilderen?

Evelyn op 15 september 2018:

Waardeer alle informatie. Heel erg bedankt.

Katrinah op 28 juli 2018:

Geweldige informatie! Dank u.

[email protected] op 22 april 2018:

Geweldig schrijven

Maya Malik op 9 maart 2018:

Hallo Robin, ik heb de afgelopen 10 jaar een kantoorbaan gehad en onlangs kinderen gekregen, ik ben onlangs parttime gegaan en met de vrije tijd heb ik besloten om te gaan schilderen voor het plezier, maar ik ben altijd geëindigd op dezelfde manier schilderen. Je berichten zijn zo erg nuttig geweest en ik kijk ernaar uit om deze technieken uit te proberen. Kortom - bedankt dat u doet wat u hier doet voor ons allemaal, amateurs. We stellen het erg op prijs :)

Kathryn Blakemore op 4 maart 2018:

Hallo Robie, ik waardeer je expertise en je bent zeker een schilderij. Ik ben dol op schilderen en sommige van je technieken zijn heel uniek voor mij, bedankt voor het plaatsen van al deze geweldige ideeën die je daadwerkelijk zou kunnen verkopen en die je hebt gekozen om aan het publiek te worden gegeven en we kunnen waarderen dat ik niet kan wachten tot ik ze gebruik sommige van je technieken en ik ga zo vaak als ik kan beginnen met schilderen. Ik heb zin om elke dag te schilderen, iets te doen of te tekenen, versterken mijn vermogen om een ​​expert te worden en een geweldig gezegend welvarend leven te leiden.

Robie Benve (auteur) uit Ohio op 22 februari 2018:

Je bent van harte welkom Chang Zheng Garo. :)

Chang Zheng garo op 21 februari 2018:

Ik leer graag van je, heel erg bedankt

Robie Benve (auteur) uit Ohio op 20 februari 2018:

Hallo bondgenoot, online bronnen kunnen verbazingwekkend handig zijn om over veel dingen te leren. Ik ben zo blij daar een kleine bijdrage aan te kunnen leveren! Als je een bibliotheek bij je in de buurt hebt, bekijk die dan ook, ze hebben allerlei soorten kunstboeken en video's. Bedankt dat u de tijd heeft genomen om uw feedback te geven! :)

Bondgenoot op 18 februari 2018:

Bedankt Robbie!

Alle hulp wordt op prijs gesteld, aangezien ik niet naar kunstlessen kan gaan met het werk dat ik momenteel doe en online is alles wat ik heb.

Robie Benve (auteur) uit Ohio op 29 oktober 2017:

Ja, bedankt Zelda, dat was het idee. Ik heb het artikel geschreven zodat iedereen die geïnteresseerd is deze informatie allemaal op één pagina kan vinden, maar ik zou zeker aanraden om het rustig aan te doen en met één of twee tegelijk te experimenteren.

Zelda op 28 oktober 2017:

Dit zijn goede ideeën voor scholieren; maar overweldig ze niet te snel met te veel. Laat ze elke sessie een nieuwe proberen. En maak het leuk.

Lynn op 14 oktober 2017:

Dat was erg nuttig en geweldig!

Nieuweling

Robie Benve (auteur) uit Ohio op 17 april 2017:

Hallo Martha, ik denk dat schilderen net zoiets is als fietsen, je blijft misschien lang zonder het te doen, maar als je weer opstapt en begint te trappen, komt het allemaal weer bij je terug. Ontspan, experimenteer en heb plezier; als het gaat om het maken van kunst, is het allemaal goed. :)

Martha Selzer op 15 april 2017:

Goede hulp ! Ik heb meer dan 20 jaar geleden geschilderd. Terug beginnen. Ik ben erg roestig en heb hulp nodig!

Robie Benve (auteur) uit Ohio op 23 februari 2016:

U bent van harte welkom Maggi78! : D

maggi78 op 23 februari 2016:

Heel erg bedankt Robie, dat je de tijd hebt genomen om de video's te bekijken en mijn vraag hebt beantwoord! Ik ben een gelukkig meisje! :)

Robie Benve (auteur) uit Ohio op 22 februari 2016:

Hallo maggie78, ik heb een beetje video's van Michael Snapcott bekeken om te zien waar je naar verwees (een geweldige artiest trouwens!) En van wat ik zag, ben ik er vrij zeker van dat hij acrylglazuren gebruikte, het acryl met water verdunde, en veeg het overtollige materiaal vervolgens weg met keukenpapier. Deze techniek is handig om transparante glazuren te maken en om acryl te mengen om harde randen te vermijden. Ik hoop dat dit je vraag beantwoordt. Bedankt voor het langskomen! :)

maggi78 op 21 februari 2016:

Hoi. Ik keek naar enkele video's van kunstenaar Michael Shapcott op YouTube, en ik hield gewoon van zijn schilderijen. Ze waren een mix van grafiet, acryl en olie. Hij gebruikte een heel dunne verfmix bovenop zijn grafietportretten en veegde er vervolgens een deel van af met een stuk doek. Wat voor soort mix denk je dat dit kan zijn geweest?

Robie Benve (auteur) uit Ohio op 24 mei 2015:

Hallo jbosh1972, het gebruik van plakbandtechniek op metal art klinkt als een opwindend idee, vol mogelijkheden en creatieve oplossingen! Bedankt dat u de tijd heeft genomen om er commentaar op te geven. :)

Jason uit Indianapolis, IN. VS op 18 mei 2015:

Dit is een geweldige hub! Ik hield van de technieken die hier worden besproken. ik waardeer vooral het commentaar op plakband. Ik zal dat gebruiken op mijn metaalkunst.

Robie Benve (auteur) uit Ohio op 20 februari 2015:

Hallo Cherylart! Heel erg bedankt voor het lezen en het achterlaten van een ondersteunende opmerking. De schenktechniek kan erg leuk zijn. Veel plezier met schilderen!

CherylsArt op 18 februari 2015:

Je hebt hier een aantal interessante technieken opgesomd. Ik heb de noppenfolie eerder gebruikt en vind de effecten die je ermee kunt maken erg leuk. Ik kijk er naar uit om de schenktechniek ooit eens te doen.

Robie Benve (auteur) uit Ohio op 11 maart 2013:

Bedankt Sue. :)

Sue Andreas op 10 maart 2013:

interessant...

Robie Benve (auteur) uit Ohio op 4 maart 2013:

Bedankt Shyron voor het lezen en het nemen van de tijd om commentaar te geven. :)

Shyron E Shenko uit Texas op 28 februari 2013:

Robie, prachtige hub, mooie hub met geweldige ideeën.

Robie Benve (auteur) uit Ohio op 1 februari 2013:

Oh My, SaritaJBonita, sorry dat te horen !!! Ik hoop dat je je snel beter voelt!

Je moet veel hebben geschuurd, ik heb zelf nooit zoveel stof gehad. Ik ben echter blij dat dit incident je liefde voor acrylverf niet heeft verminderd, en je bent bereid het opnieuw te proberen (met masker;).

Wees voorzichtig en bedankt voor het langskomen en om me te laten weten hoe het met je gaat.

SaritaJBonita op 30 januari 2013:

Ja, ik draag zeker een stofmasker als ik vanaf nu schuurpapier gebruik. Het blijkt dat mijn longen ontstoken en geïnfecteerd zijn, en ik gebruik nu een inhalator en antibiotica. Ik gebruik nog steeds schuurpapier, maar altijd met een masker. Gewoon een waarschuwing voor anderen ... Kan niet zeggen dat je me niet hebt gewaarschuwd, lol.

Robie Benve (auteur) uit Ohio op 27 januari 2013:

Hallo SaritaJBonita, het klinkt alsof je het schuurpapieravontuur hebt omarmd! :) Ik hoop dat je plezier hebt gehad en dat je hoest totaal geen verband houdt - veel mensen zijn dit seizoen ziek.

Ik schrijf een hub over schilderen met plakband en noppenfolie, nog een van mijn experimenten, die binnenkort uitkomt.

Wees voorzichtig. :)

SaritaJBonita op 27 januari 2013:

Ik ben aan het doen,

Je had zoooo gelijk over het dragen van een masker als je een acrylschilderij schuurt! Ik dacht niet dat het een groot probleem was, want ik zag niets in de lucht zweven, maar toen zag ik de grote stapel verfstof en toen ik mijn neus snoot was het oranje. Misschien is het toeval, maar nu heb ik een vreselijke hoest.

Het schuurpapier is echter geweldig, en ja, ik draag nu een masker :)

SaritaJBonita op 21 januari 2013:

robie, ik kon gisteren eigenlijk geen schuurpapier vinden, dus nee, ik heb het nog niet geprobeerd. ik zit hier pb & j te eten, te brainstormen over alternatieve tools (dat zou de reden zijn waarom ik in kleine letters typ). ik zou echt naar bed moeten gaan :(

Zijn er andere tools die u aanbeveelt en die de meeste mensen in de rommellade zouden hebben?

Robie Benve (auteur) uit Ohio op 21 januari 2013:

Hallo SaritaJBonita, bedankt voor je reactie. Heb je het schuurpapier geprobeerd? Laat me weten hoe het gaat. :)

SaritaJBonita op 20 januari 2013:

Uitstekende hub die me een aantal geweldige ideeën heeft gegeven! Ik heb er nooit aan gedacht om schuurpapier te gebruiken om verflagen bloot te leggen, ik heb net het platte uiteinde van een penseel met plastic handvat gebruikt en soms pelt het alle verflagen af ​​en moet ik het repareren ... Ik zal dit proberen techniek vanavond! Bedankt

Robie Benve (auteur) uit Ohio op 2 november 2012:

Hallo Jen Card, acrylverf is perfect om te ontdekken met verschillende schildertechnieken en heeft plezier in het proces. :) Ik ben blij dat je het nuttig vond. Bedankt!

Jen Card op 31 oktober 2012:

Geweldige hub en nuttige informatie. Dank u!

Robie Benve (auteur) uit Ohio op 13 juli 2012:

Bedankt Carol, gelukkig schilderij! :)

carol stanley uit Arizona op 11 juli 2012:

Nog een geweldig artikel en zo uitgebreid over acrylverf. Goed werk.

Robie Benve (auteur) uit Ohio op 18 april 2012:

Dankjewel coffeegginmyrice, jammer dat de kosten de reden waren om te stoppen met schilderen. Maar je weet nooit waar het levenspad je naartoe zal leiden, misschien ben je binnenkort weer aan het schilderen. :) Bedankt voor je leuke reactie.

Marites Mabugat-Simbajon uit Toronto, Ontario op 18 april 2012:

Dit roept herinneringen op toen ik nog in mijn kunstles zat. Ik weet niet waarom ik niet doorging met schilderen, waarschijnlijk omdat het medium terug in de Filippijnen te duur is. Mijn favoriete medium is echter aquarel. Toen kwam ik er later achter dat ik veel plezier beleef aan grafisch ontwerpen en opmaken.

Dit is een leuk artikel en erg handig!

enkelvoudig op 15 februari 2012:

Geweldig - ik zou heel graag willen weten hoe je ermee omgaat

Robie Benve (auteur) uit Ohio op 15 februari 2012:

Ik heb nog nooit digitaal schilderen geprobeerd ... iets om naar te kijken, je hebt me nu nieuwsgierig gemaakt. Ik zal het bekijken, maar om eerlijk te zijn denk ik niet dat het ooit verf en penseel voor mij zal vervangen. :)

enkelvoudig op 15 februari 2012:

Heb je geprobeerd te schilderen met digitale software - als je naar mijn homepage gaat en de link naar mijn YouTube-kanaal vindt, zou je daar een aantal gratis software-tools voor schilderen moeten vinden (en demo & apos; s). Ik vind ook dat je met enkele van de gratis game-engines levende kunstlandschappen kunt creëren. Wat ik daarmee bedoel is dat je een levend en ademend 3D-landschap kunt creëren waarin je naar binnen kunt stappen en erin kunt bewegen. Zoveel beter dan een plat olieverfschilderij; en het gebruik van nieuwe technologie om verbeterde illustraties te maken.

Robie Benve (auteur) uit Ohio op 9 februari 2012:

(: De wetenschap dat ik iemand echt heb kunnen inspireren om kunst te maken door te schrijven over dingen die ik echt leuk vind, geeft me echt het enthousiasme om te blijven schrijven.

Wauw, als ik erover nadenk, voel ik me echt gezegend.

Bedankt voor het lezen, stemmen, etc. :)

europewalker op 27 januari 2012:

Uitstekende informatieve hub. Ik kan enkele van deze tips gebruiken bij het experimenteren met mijn kunstwerk :) Gestemd

Zigeunerwilg uit Lake Tahoe Nevada USA, Wales UK en Taupo Nieuw-Zeeland op 26 januari 2012:

Geweldige inspirerende hub. Gefeliciteerd met uw nominatie

masmasika op 26 januari 2012:

Gefeliciteerd. Dit is een geweldige hub.

Mage-It op 25 januari 2012:

Ik heb altijd een brandend verlangen om te schilderen, maar ben bang om te beginnen. Je post heeft me enig vertrouwen gegeven om iets te doen en de artiest in mij naar buiten te laten komen. Heel erg bedankt en ik kijk uit naar meer van je hubs!

Robie Benve (auteur) uit Ohio op 25 januari 2012:

Yayyy! Ik heb de HubNuggets-wedstrijd gewonnen, deze Hub is door de HubPages-community als winnaar gekozen!

Bedankt aan iedereen die heeft gestemd !!! :))

Robie Benve (auteur) uit Ohio op 24 januari 2012:

Bedankt Ripplemaker! Ik hoop dat mensen die de hub leuk vinden, erop zullen klikken en erop zullen stemmen! :)))))

@ elayne001 - dat is geweldig! Veel plezier met schilderen!

Elayne uit Rocky Mountains op 23 januari 2012:

Geweldige informatie, en ik ben blij dat ik die heb gevonden. Je inspireerde me om nog wat te schilderen.

Robie Benve (auteur) uit Ohio op 22 januari 2012:

@ mindygirl en sherryebarrow - het maakt mijn dag goed om te weten dat wat ik schrijf nuttig kan zijn voor iemand. Bedankt dat je de tijd hebt genomen om deze positieve feedback te lezen en achter te laten!

Robie Benve (auteur) uit Ohio op 22 januari 2012:

@DougBerry Dank je wel! En bedankt voor het plaatsen van de link! Ik ben erg blij met de nominatie. :-) Ik hoop dat mijn vrienden en supporters de tijd zullen nemen om op mijn artikel te stemmen. :)

sherryebarrow op 22 januari 2012:

Absoluut prachtig artikel ... precies waar ik naar op zoek was

Mindy Bench uit Oregon op 21 januari 2012:

Gestemd, ik ben dol op schilderen, ik ben maar een nieuweling, dus het helpt allemaal, bedankt!

Robie Benve (auteur) uit Ohio op 20 januari 2012:

RedElf, van een ervaren artiest en hubber zoals jij, dat is een prachtig compliment! Bedankt dat je de tijd hebt genomen om te lezen en commentaar te geven. :)

RedElf uit Canada op 20 januari 2012:

Mooie solide basisprincipes van schilderen hier - heel erg bedankt!

Robie Benve (auteur) uit Ohio op 13 januari 2012:

@ Manna in het wild, ik ben blij dat je het inspirerend vindt; en schuurpapier is de techniek die ik het meest gebruik. :)

@ Little Light, acryl kan heel leuk zijn, ik zou heel trots zijn als mijn hub je hielp.

@ tiagoz, ik ben blij dat je het nuttig vindt. Heel erg bedankt voor de complimenten!

:))

tiagoz op 13 januari 2012:

Geweldig! Helemaal handig! Ik hield van de Knife Painting-techniek.

Lilly May Rose uit Australië op 12 januari 2012:

Bedankt hiervoor. Ik wilde al een tijdje acryl proberen, dus deze Hub zal buitengewoon nuttig zijn!

Manna in het wild uit Australië op 12 januari 2012:

Dit is een geweldige verzameling inspirerende ideeën. Ik hou vooral van het idee van schuurpapier.

Robie Benve (auteur) uit Ohio op 11 januari 2012:

Bedankt sasanka7, rosettaartist1 en VengefulArt voor de positieve feedback. Ik ben blij dat je deze hub nuttig en nuttig vindt. Ik probeer de informatie te schrijven die ik nodig had toen ik begon. :)

Wraakzuchtige Kunst uit Las Vegas op 11 januari 2012:

Er is hier veel goede informatie. Ik heb geëxperimenteerd met acrylverf, dus dit is zeker nuttig.

Rosetta Ceesay uit Verenigd Koninkrijk op 11 januari 2012:

Uitstekend. Ik weet zeker dat beginners dit erg nuttig zullen vinden.

sasanka 7 uit Calcutta, India op 11 januari 2012:

Handige en interessante hub.