Hoe u verf uit uw kleding kunt halen

Verwijder verf van je kleding met deze simpele trucs!

Verwijder verf van je kleding met deze simpele trucs!

'Painting Wall' van Petr Kratochvil is gelicentieerd onder CC0 Public Domain

Hoe verwijder ik verf van mijn kleding?

Het maakt niet uit of je het interieur van je huis of een klein keramisch beeldje schildert - het is onvermijdelijk dat je verf op je kleding krijgt. U kunt uit voorzorg uw oude schilderskleding dragen, maar dat maakt niet uit. Vroeg of laat, voordat je klaar bent met het project, zal een klein beetje verf op mysterieuze wijze zijn weg vinden naar je kast en zichzelf vastmaken aan je favoriete blouse.

Natte verf uit je kleren halen is al erg genoeg, maar proberen om verf uit je kleren te krijgen nadat het de tijd heeft gehad om op te zetten en te drogen, is bijna onmogelijk. Zelfs als u denkt dat het u niet zal overkomen, let dan op deze tips om verf uit uw kleding te halen. Vroeg of laat heb je ze nodig.

Schoonmaakalcohol

Schoonmaakalcohol

'Cleaning Supplies' van Lenore Edman is gelicentieerd onder CC BY 2.0

Hoe latex / acrylverf te verwijderen

Als het latex- of acrylverf is, kunt u ontsmettingsalcohol proberen. en een schone witte doek.

Als de plek klein is, probeer dan de volgende stappen:

 1. Doordrenk de witte doek met ontsmettingsalcohol.
 2. Gebruik de doek om de plek grondig met ontsmettingsalcohol te doordrenken.

Als de plek groot is, probeer dan de volgende stappen:

 1. Giet de ontsmettingsalcohol rechtstreeks op het gebied.
 2. Laat de alcohol een paar minuten in de vlek trekken.
 3. Gebruik je vingernagel, een kleine spatel of zelfs een ijslollystokje om de vlek voorzichtig weg te schrapen. Zorg ervoor dat u bij de buitenste randen begint.
 4. Breng indien nodig meer alcohol aan. Schraap eerst mee met de korrel van de stof. Ga dan tegen de stroom in. Gebruik je schone, witte doek om overtollig materiaal weg te vegen terwijl je het wegschraapt.
 5. Uiteindelijk kan het zijn dat er nog maar een klein beetje kleur overblijft dat normaal gesproken uit de was komt.

Kijk hoe u verf uit kleding kunt verwijderen

De video laat zien hoe je verf uit kleding kunt halen met afwasmiddel en haarlak. Ik heb deze methode gebruikt om zwarte Sharpie-inkt uit een rok te krijgen en het werkte als een zonnetje. De vlek die ik verwijderde, was waarschijnlijk drie of vier keer zo groot als het kleine vlekje dat in de video wordt getoond, dus je weet dat het werkt!

Meer tips voor het verwijderen van verf

 • Verfverdunner, indien spaarzaam gebruikt, werkt goed op zwaardere stoffen zoals denim. Wees voorzichtig, want het kan fijnere stoffen beschadigen. Het kan ook gewoon de verf rond smeren en een nog grotere puinhoop maken.
 • Lestoil helpt de verf los te maken. Gebruik het op dezelfde manier als u ontsmettingsalcohol gebruikt, maar wees voorzichtig. Sommige stoffen kunnen hierdoor vervagen.
 • Als de verf op waterbasis is, probeer het kledingstuk dan in warm zeepsop te laten weken om de verf zachter te maken. Gebruik vervolgens een kleine schrobborstel om de vlek los te maken. Een ritje door de wasmachine zou voor de rest moeten zorgen.
 • Als deze tips niet werken, neem dan contact op met uw plaatselijke kunsthandel om te zien of ze een geheim recept hebben voor het verwijderen van verf. De meeste artiesten dragen verfspatten als een teken van trots, maar je weet maar nooit.
 • Als al het andere niet lukt en u houdt echt van het kledingstuk, breng het dan naar uw plaatselijke stomerij. Elke stomerij die ik ooit heb gekend heeft een & apos; geheime formule & apos; voor het verwijderen van hardnekkige vlekken.

Welk favoriete kledingstuk ben je kwijtgeraakt door verfvlekken?

CherylsArt op 4 mei 2013:

Geweldige info. Het is fijn om te weten dat ik een gewoon huishoudelijk artikel kan gebruiken om acrylverf van kleding te verwijderen.

Schrijver Janis 2 op 2 juli 2012:

Ik waardeer deze informatie enorm. Dank u!

kimark421 op 27 juni 2012:

Geweldige lens. Bedankt voor de tips!

Sheilamarie uit British Columbia op 25 juni 2012:

Het gebeurt altijd, nietwaar? Bedankt voor je tips!