Hoe betonnen gazonversieringen te schilderen

Natuurlijk (ongeverfd) beton

Natuurlijk (ongeverfd) beton

Verfraai uw tuin of tuin met gazonornamenten!

Betonnen gazonornamenten zijn een geweldige manier om uw tuin of tuin op te fleuren. Ze zijn er in zoveel verschillende soorten, dat je altijd iets kunt vinden dat bij je past. Of je nu van dieren in het wild houdt - herten, beren, pinguïns - of beeldjes, je zult een sieraad kunnen vinden dat bij je persoonlijkheid past.

Mijn moeder en haar man hadden zeven jaar lang een bedrijf voor betonnen gazonornamenten. Ik was verbaasd over de variëteit die ze hadden en wat je ermee kon doen. Geen van beiden had enige eerdere schilderervaring, maar dat is echt niet ingewikkeld of moeilijk. Mijn neef was toen ongeveer 12, en hij heeft geweldig werk verricht door veel ornamenten voor hen te schilderen. Hun buurman kwam ook graag langs om te helpen. Geen van hen had enige eerdere artistieke vaardigheden. Ze lieten mijn kinderen ook proberen te schilderen toen ze ongeveer 6 en 4 jaar oud waren. De resultaten waren absoluut een beetje ruw, dus ik zou niet zeggen dat iemand dit project kan doen.

De ornamenten zijn meestal natuurlijk of ongeverfd. Mijn ouders hebben er wel een paar gekregen die voorgeverfd waren, maar ze schilderden de meeste zelf. Hier is hoe je het moet doen!

Deze geverfde beer ziet er geweldig uit in een tuin!

Deze geverfde beer ziet er geweldig uit in een tuin!

Instructies

Het schilderen van betonnen gazonornamenten kan heel leuk en heel ontspannend zijn. Er is slechts een beetje knowhow en een paar tools voor nodig. Het schilderen van beton is niet zoals het schilderen van een schilderij.

1. Maak het stuk schoon. Hier zijn een paar manieren om dit te doen:

  • Krachtig wassen
  • Jetspray uit een tuinslang
  • Losse stof wegvegen met een harde borstel

Dit zijn enkele manieren om uw stuk voor te bereiden. U kunt indien nodig warm zeepachtig water gebruiken. Zorg ervoor dat u de zeep grondig afspoelt. Controleer je stuk om te zien of er reparaties nodig zijn of ruwe naden die moeten worden gladgestreken.
2. Zodra het beton schoon en droog is, schildert u een basislaag op het stuk. Omdat het beton poreus is, moet u een latexblokvuller gebruiken die bij de meeste bouw- of verfwinkels te vinden is.

3. Als de basislaag droog is, gebruik dan een droge borstel en schilder het stuk zoals je wilt. Gebruik latexverf aan de buitenkant.

4. Gebruik een sealer, of het nu specifiek voor beton is of alleen voor gebruik buitenshuis. Dit helpt de verf tegen de elementen te beschermen. Het zal het niet voor altijd beschermen, maar het zal je stuk tot leven brengen.

Herten ornamenten, zowel geverfd als natuurlijk

Herten ornamenten, zowel geverfd als natuurlijk

Ornamenten opnieuw schilderen of bijwerken

Als je ornamenten hebt die al geverfd zijn en alleen bijgewerkt moeten worden (of misschien vind je het schilderen niet leuk), kun je nog steeds de bovenstaande instructies volgen. U hoeft alleen maar te beslissen of u het hele ornament gaat schilderen of gewoon een kleine bijwerking wilt doen.

  • Bijwerken: Het bijwerken van een reeds geverfd ornament is eenvoudig. Zorg ervoor dat het ornament schoon is. Pak vervolgens de gebieden aan die het nodig hebben. Als je klaar bent, bedek je alles met een sealer.
  • Opnieuw schilderen: Een ornament opnieuw schilderen is alsof je helemaal opnieuw begint. Zorg ervoor dat het ornament schoon is en bedek de bestaande verf met een basislaag. Volg alle bovenstaande instructies alsof het ornament nooit is geverfd. Als je klaar bent, bedek je met een sealer.
Deze schattige kleine beer is vol persoonlijkheid

Deze schattige kleine beer is vol persoonlijkheid

Gebruik ornamenten om je tuin te versieren

Betonnen ornamenten kunnen op zoveel verschillende manieren worden gebruikt. Je kunt ze gebruiken als middelpunt in je tuin, of gewoon als accenten. Mijn moeder legde er vroeger wat in haar bloembedden. Ze waren niet altijd in de open lucht. Soms zaten ze verstopt tussen de bloemen en planten. Ze gebruikte er ook veel rond haar vijver, en ze voegden veel karakter toe. Ze hadden ook een monster van Loch Ness aan het ene uiteinde van hun tuin dat vanaf de weg zichtbaar was. Ze woonde aan een snelweg met veel verkeer, dus het werd door velen gezien!

Veel mensen houden ook van betonnen ornamenten voor graven. Een engeltje of een steen met een quote kan heel leuk zijn. Het enige probleem is dat ze soms worden gestolen. Het is triest dat iemand een ornament van een graf kan stelen, maar het gebeurt.

Hoe u ook kiest voor betonnen ornamenten, ze kunnen een geweldige aanvulling zijn op uw landschap!

Vragen

Vraag: Moet ik buitenverf gebruiken of kan ik acryl gebruiken om betonnen gazonornamenten te schilderen? Ik hoef maar één naam te schilderen en ik wil geen blik exterieur kopen als dat niet nodig is.

Antwoord: U kunt acryl gebruiken, maar het kan nu ook standhouden.

Vraag: Ik wil een betonnen konijn schilderen, maar gaat de verf voor altijd mee?

Antwoord: Helaas gaat de verf niet eeuwig mee. Maar als je goed hebt geschilderd met goede verf en je hebt een laag aangebracht om het te verzegelen, gaat het meerdere jaren mee

Vraag: Ik wil de grafsteen van mijn dochter schilderen. Hoe houd ik het oppervlak beschermd en ziet het er mooi uit?

Antwoord: Je kunt er een blanke lak overheen doen, maar er is echt geen manier om het helemaal tegen de elementen te beschermen.

Vraag: Moet ik een basislak gebruiken bij het schilderen van betonnen ornamenten? Mijn verf is in goede staat, maar begint te vervagen?

Antwoord: U heeft geen basislaag nodig als u verf overschildert die vervaagt.

Vraag: Kan ik vingernagellak gebruiken om meer interesse aan mijn beeld te geven?

Antwoord: Je zou het kunnen proberen, maar ik ben bang dat de nagellak heel snel zal afbladderen.

Opmerkingen

Michele Redmond (auteur) vanuit Central NY op 8 augustus 2020:

Een basislaag is een laag primer die u op het beton aanbrengt voordat u het schildert

Kevin Cogan [email protected] op 08 augustus 2020:

Wat is een basislaag?

Teresa op 12 mei 2015:

Ik vroeg me af hoe ik de randen van extra beton kon opruimen?

Cathy uit Louisiana, Idaho, Kauai, Nebraska, South Dakota, Missouri op 23 maart 2013:

Philip, deze hub was interessant en je hebt goed werk geleverd met je inhoud en instructies. De afbeeldingen, vooral de beer, geven een goed beeld van wat er met deze hobby of vaardigheid kan worden bereikt.

Michele Redmond (auteur) uit Central NY op 24 februari 2013:

Dank u. Ik schrijf graag en vind het heerlijk om kennis te delen die anderen kan helpen!

Dilip Chandra uit India op 23 februari 2013:

Handige hub Philip. Goed geschreven, ik heb het UP gestemd