Hoe lieveheersbeestjesrotsen te schilderen

Mary Hysong is geboren en getogen in Miami, Arizona. Ze tekent en schildert al zolang ze zich kan herinneren.

Volg deze supereenvoudige stappen om je eigen unieke lieveheersbeestjesrotsen te maken!

Volg deze supereenvoudige stappen om je eigen unieke lieveheersbeestjesrotsen te maken!

Publiek domein

Een ambacht voor kinderen en beginners

Lieveheersbeestjesrotsen maken is een geweldig project om wat kleur toe te voegen aan je tuin of potplanten. Ze zijn ook voor bijna iedereen leuke cadeaus. Je hebt niet veel nodig om aan de slag te gaan, en als je een sluw persoon bent, heb je waarschijnlijk de meeste materialen in je huis liggen.

Laten we onze benodigdheden voor het schilderen van rotsen bij elkaar krijgen

Er zijn maar een paar dingen die je nodig hebt om je eigen lieveheersbeestjesrotsen te schilderen. Zie hieronder een lijst met opsommingstekens met gedetailleerde beschrijvingen.

Benodigdheden

 • Waterkruik of borstelbak
 • Verfborstels en potloden
 • Verf
 • Palet
 • Rotsen en stenen
 • Sproeifles (optioneel)

Waterkruik of borstelbak

Je hebt een borstelbak nodig. Je kunt ook een oude pintpot gebruiken, maar wees er zeker van niet om je penselen er de hele dag in te laten staan. Als u uw penselen op hun haren laat staan, krijgt ze een permanente knik. Als je vaak gaat schilderen, kun je een penseelbak met ribbels en een penseelsteun pakken om je penselen efficiënt schoon te maken en te laten weken.

Verfborstels en potloden

Je hebt maar twee verfborstels nodig: een fijne voering of detailkwast (ik gebruik voering nr. 2) en een kleine synthetische platte kwast. Ik heb een ambachtelijke borstel # 10 gebruikt, maar je kunt een kleinere gebruiken, vooral als je stenen erg klein zijn. Voor grotere stenen moet je een grotere borstel gebruiken om het schilderen sneller af te werken. Je hebt ook de gumkant van een potlood nodig om je lieveheersbeestje met stippen te verfraaien.

Verf

Als je lieveheersbeestjes binnenshuis zullen leven, zal elke acrylverf prima werken. Als je ze echter buiten of in de volle zon gaat zetten, wil je Folk Art & apos; s Outdoor Paint of Deco Art & apos; s Patio Paint gebruiken. Beide merken zijn speciaal gemaakt voor buitengebruik. Ze bevatten UV-remmers en zeehondenjagers om verkleuring en weersinvloeden te minimaliseren.

Voor het schilderen van traditioneel ogende lieveheersbeestjes heb je maar vier kleuren nodig:

 • Geel
 • Netto
 • Zwart
 • Wit

Je kunt natuurlijk altijd oranje, felroze, magenta of een andere kleur gebruiken om een ​​echt uniek lieveheersbeestje te creëren.

P. vinnen

Je hebt iets nodig om je verf op te zetten. Een oud porseleinen of plastic bord werkt als je het eraf wast als je klaar bent. Elk stukje plastic dat je uit de keuken wilt recyclen, zoals het deksel van de cottage cheese-container, zal ook werken. Als de verf op enig moment hard opdroogt, doe er dan gewoon nieuwe verf op en ga door.

Hoe u verf voor later kunt bewaren

Als u uw verf wilt bewaren voor later, kunt u uw palet in een luchtdichte plastic bak of een Ziploc-zak doen met een natte papieren handdoek om de verf meerdere dagen nat te houden.

Rotsen en stenen

U kunt uw lieveheersbeestjes in elke gewenste maat maken. Ik gebruik meestal verschillende steengroottes. Kleine, ovale stenen zijn geweldig, maar iets andere vormen werken prima. Meestal vind je kleine, gladde stenen langs de oevers van een rivier of kreek. Je kunt ze ook kopen bij sommige tuin- en landschapscentra.

Opmerking: Was je stenen goed en laat ze drogen voordat je met het project begint.

Sproeifles (optioneel)

Als je woont waar de lucht erg droog is, is een kleine spuitfles die een fijne nevel geeft, handig tijdens lange schildersessies. Vernevel de verf af en toe een beetje om te voorkomen dat deze te snel uitdroogt.

Alle soorten en maten zijn geschikt!

Alle soorten en maten zijn geschikt!

DIY Ladybug Rocks in 6 eenvoudige stappen

 1. Omlijn het hoofd met een potlood.
 2. Breng de eerste laag aan: geel.
 3. Breng de tweede laag aan: rood.
 4. Voeg de details van het hoofd en de vleugels toe.
 5. Verfraai de rots met zwarte vlekken.
 6. Geef die bug een persoonlijkheid.
Teken een ovaal op het uiteinde van de rots voor het hoofd van je lieveheersbeestje.

Teken een ovaal op het uiteinde van de rots voor het hoofd van je lieveheersbeestje.

1. Omlijn het hoofd met een potlood

Als je geen speciaal werkoppervlak hebt, gebruik dan een krant of een plastic tafelkleed om je meubels te beschermen. Draag oude kleren, een schilderskiel of een schort, zodat u geen verf op uw goede kleding krijgt. Als acrylverf eenmaal droog is, is het moeilijk om uit bijna alles te komen.

Teken met je potlood een ovaal aan het ene uiteinde van je steen. Ga van de onderkant van de steen helemaal naar de bovenkant en terug naar de onderkant aan de andere kant. Dit wordt het hoofd van je lieveheersbeestje. Aan de bovenkant van de rots moet het ovaal ongeveer een derde van de lengte van je steen zijn.

Verf je lieveheersbeestje eerst steengeel om de rode jas te laten knallen.

Verf je lieveheersbeestje eerst steengeel om de rode jas te laten knallen.

2. Breng de eerste laag aan: geel

Giet een kleine hoeveelheid felgele verf op je bord. Gebruik je kleine platte borstel om tweederde van je rots, dat het lieveheersbeestje is, te bedekken. U hoeft de onderkant niet te schilderen, maar zorg ervoor dat u langs de zijkanten schildert, zodat er geen ongeverfd gebied zichtbaar is als het van nature zit. Maak je geen zorgen over het krijgen van een supergelijkmatige laag gele verf. Deze jas is alleen bedoeld om de rode jas te laten knappen. Als u geen geel heeft, kunt u wit gebruiken.

Opmerking: Deze eerste verflaag gaat niet zo glad aan als de volgende.

De meeste gebottelde acrylverf heeft precies de juiste romige consistentie. U hoeft de verf niet te verdunnen. Als je tube acrylverf gebruikt en ze zijn erg dik, dan kan het zijn dat je ze moet verdunnen met een beetje water of acrylverfmedium.

Tips voor succes

 • Ga niet voor perfectie: Op de foto hierboven staat het lieveheersbeestje rechts ondersteboven met zijn kop naar de camera gericht. Zoals je kunt zien, ben ik niet zo netjes met deze verflaag en schilder ik zelden de bodems van mijn rotsen.
 • De potloodlijn is bedoeld als richtlijn: Maak je geen zorgen over je potloodlijn; schilder er gewoon tot aan of iets overheen. Je kunt zelfs dingen doen als je de kop zwart schildert.
 • Zorg voor uw penselen: Als je een waterbak met penseelhouder gebruikt, kun je je penseel daar gewoon neerzetten terwijl deze verflaag droogt. Als u een pot gebruikt, moet u uw penseel wassen, zodat deze niet lang op de borstelharen in de pot blijft staan. Bewaar uw penseel altijd in water als u niet aan het schilderen bent. Als de verf opdroogt in de borstelharen, zal je penseel kapot gaan.
 • Verdun de verf niet (per ongeluk): Veeg het overtollige water uit de borstelharen als je weer klaar bent om te schilderen, zodat je de verf niet verdunt.
Deze lieveheersbeestjes zijn elk geverfd met een combinatie van verschillende kleuren.

Deze lieveheersbeestjes zijn elk geverfd met een combinatie van verschillende kleuren.

3. Breng de tweede laag aan: rood

Hoe lang het duurt voordat de verf droog is, hangt van veel factoren af, zoals hoe dik je hebt geverfd, hoeveel water er in de verf zit, het merk verf en hoe droog de lucht is. Als de gele verf droog is, ga je met je rode verf over hetzelfde gebied. Omdat ik veel lieveheersbeestjes te koop schilder, varieer ik de kleuren wel een beetje. Op de foto hierboven heb ik bijvoorbeeld (van links naar rechts) rood, magenta en oranje gebruikt met een beetje magenta erin gemengd.

Begin bij het hoofd en schilder een dunne lijn door het midden van de rots om vleugels na te bootsen.

Begin bij het hoofd en schilder een dunne lijn door het midden van de rots om vleugels na te bootsen.

4. Voeg de details van het hoofd en de vleugel toe

Als de rode verf is opgedroogd, schildert u het hoofd van uw lieveheersbeestje zwart. Dit is uw kans om de vorm van het hoofd te verfijnen. Als je klaar bent, is het tijd om een ​​streep langs de rots van je lieveheersbeestje te schilderen om na te bootsen waar zijn vleugels zich splitsen.

Hoe fijne lijntjes te schilderen

Plaats bij het schilderen van fijne lijntjes uw pinkvinger op uw werkoppervlak om uw hand te ondersteunen en laat alleen de toppen van uw borstelharen het oppervlak raken. Houd je penseel recht op en neer en beweeg je hele hand terwijl je je lijn trekt. Dit zal je helpen om het recht te houden. Misschien wil je eerst wat op papier oefenen.

Stappen naar het perfecte paar vleugels

 1. Dompel eerst je voeringborstel in water en ga naar de rand van je plas zwarte verf.
 2. Begin met een ronddraaiende beweging wat verf uit de plas te trekken en deze te mengen met het water in je penseel. U zult waarschijnlijk meerdere keren meer water moeten gaan halen. U wilt een klein plasje verf maken dat inktachtig of net iets dikker is dan water.
 3. Wanneer het de juiste consistentie lijkt te hebben, strijkt u de borstel door de verf en trekt u deze opzij terwijl u de borstelhendel tussen uw vingers rolt. Dit helpt de borstelharen naar beneden te trekken tot een fijn punt.
Ik zie vlekken! Voor deze stap gebruikt u een gum of een penseelsteel gedrenkt in verf.

Ik zie vlekken! Voor deze stap gebruikt u een gum of een penseelsteel gedrenkt in verf.

5. Verfraai de rots met zwarte stippen

Als de zwarte verf is opgedroogd, is het tijd om de vlekken op de rug van je lieveheersbeestje te plakken. Ik gebruik meestal een oneven getal zoals 3 of 5 aan elke kant, afhankelijk van hoe groot de steen is. Om te beginnen met stippen:

 1. Pak een nieuw potlood en dompel de gum recht naar beneden in de zwarte verf en stip op je stippen. Je zult het waarschijnlijk opnieuw tussen elke stip moeten dopen om ze allemaal even groot te houden.
 2. Zorg ervoor dat u de verf van het penseelhandvat of de gum wast als u klaar bent.

Opmerking: Als je een heel klein lieveheersbeestje maakt, gebruik dan het uiteinde van een klein penseelsteel om hele kleine vlekken te maken.

Afgewerkt lieveheersbeestje rotsen

Afgewerkt lieveheersbeestje rotsen

6. Geef die bug een persoonlijkheid

Als de zwarte vlekken droog zijn, doop je je gum in witte verf en geef je je lieveheersbeestje twee ogen.

Ik gebruik het uiteinde van een penseelsteel om een ​​kleine zwarte stip aan de ogen toe te voegen. Waar je de ogen plaatst, zal je lieveheersbeestje een uitdrukking krijgen. Gebruik je voeringborstel en dun wat van je witte verf uit zoals je deed met het zwart en geef je lieveheersbeestje wat meer persoonlijkheid. Ik voeg vaak wenkbrauwen toe, een mond en misschien wat lange wimpers. Met de afgebeelde batch gaf ik er een een stuursnor. Ik probeer ze allemaal uniek te maken.

Het boek waarmee het allemaal begon!

Bedankt voor het lezen en ik hoop dat uw eindproduct precies is uitgekomen zoals u zich had voorgesteld. Laat me weten of er nog een tutorial over het schilderen van rotsen is die je leuk zou vinden!

Vragen

Vraag: Hoe schilder ik huizen, tuinen en / of landschapsarchitectuur op rotsen?

Antwoord: Raadpleeg uw plaatselijke bibliotheek of Amazon voor boeken over rotsschilderingen van Lin Wellford. Ze geeft heel eenvoudige en gemakkelijk te volgen instructies voor al die onderwerpen.

Vond je deze gratis tutorial leuk?

Paula op 3 mei 2020:

Dank u! Ik heb zoveel geleerd!

Julie Dugan op 29 juni 2019:

Ik heb genoten van de tutorials

Donna Green op 14 mei 2019:

Vond de ideeën leuk Dankjewel

Arthur op 16 april 2019:

Heel erg bedankt voor de instructies. Ik ben in Mexico en ik ga het proberen met mijn driejarige kleindochter.

Rita op 16 maart 2019:

Bedankt voor de stapsgewijze eenvoudige instructies. Ik waardeer de aanbevelingen over verf echt!

Marsha op 21 augustus 2018:

Bedankt, dit was een leuk project voor de kleinkinderen. Met trots zetten ze ze thuis in hun tuin.

Snoep appel op 11 april 2018:

Ik schilder al een tijdje rotsen en heb zelfs grotere driehoekige rotsen gebruikt om eruit te zien als een druiventros. Dat was mijn eerste poging en het is redelijk goed verlopen. Je kunt natuurlijk alles maken - ik heb er zelfs een geschilderd die eruitziet als een stuk brood en jam. lol

Genade op 18 augustus 2017:

Ik gebruik een klein beetje water voor mijn punt van het penseel, het maakt de lijnen zachter Ik heb veel fouten gemaakt, maar ik heb een paar goede gemaakt met vallen en opstaan ​​Ik ben net begonnen met het schilderen van stenen voor een maand en wordt steeds beter Ik ben 60 jaar oud ze mijn kinderen zeiden dat ik een hobby moest zoeken en ik vond er een, wens me geluk

Mona Stewart op 13 juli 2017:

Dit is erg handig.

Donna Blake op 09 juli 2017:

Ik vond dit geweldig, iemand die een persoon helpt. Je legt het goed uit.

Asha shah op 4 december 2016:

Wauw !!! Ik hou ervan. Ik ga het proberen. Prachtig geschreven - een geweldige tutorial. Bedankt voor het delen.

ina visagie op 12 april 2015:

Lief

anoniem op 4 mei 2013:

Dank u! Geweldige tutorial voor mij en mijn kinderen. Aangezien het vandaag in Alaska begon te sneeuwen (in mei!), Vroeg ik me af wat ik vandaag met ze met de kinderen binnen moest doen. Dit is mijn antwoord! We gaan ze maken voor de lerarenwaarderingsdag op dinsdag voor elke leraar !! Nogmaals bedankt!! :)

anoniem op 19 november 2012:

Heel cool bedankt

rawwwwwws lm op 25 augustus 2012:

Heel schattig lieveheersbeestje rotsen. Heel erg bedankt voor het delen hoe je zulke schattige kleine lieveheersbeestjes kunt schilderen.

Sharyn lezen van ... in de keuken of op mijn laptop ... op 5 juni 2012:

Ik HOU van je mollige kat! Geweldige tutorial, ik heb genoten van je lens! :)

anoniem op 25 mei 2012:

Bedankt voor deze ideeën, we zullen ze binnenkort proberen

anoniem op 27 maart 2012:

Mijn dochter en kleindochter zijn dol op lieveheersbeestjes, dus ik zal dit proberen. Erg bedankt!

Thrinsdream op 12 maart 2012:

IK HOU HIERVAN!!! Ik wil tegen het einde van de zomer een tuin vol met deze, game on! Met dank en waardering, een gelukkige Cathi x

michaelprosper op 6 maart 2012:

Zeer goed!

Teigetje op 2 januari 2012:

Fantastische manier om kiezelstenen te transformeren! Ik woon pal naast een kiezelstrand dus .... Gelukkig nieuwjaar

Godsgraciousgift op 27 december 2011:

De rotsen van het lieveheersbeestje zijn schattig.

darciefrench lm op 12 december 2011:

Deze pagina is de betekenis van schattig en origineel :) Een idee zou kunnen zijn om stenen te schilderen en foto's te maken voor je intro-foto's op lenzen. Je kunt bijvoorbeeld een Italiaanse aardappelsteen of een kom soepsteen maken voor je soeplens :)

Gabriela Fargasch op 28 november 2011:

Ik wil wat lieveheersbeestjesrotsen !!! Ik hou van lieveheersbeestjes !! Wauw!!

Poetin op 26 november 2011:

Geweldige gratis tutorial.

Poetin op 26 november 2011:

Geweldige gratis tutorial.

Loraine Brummer uit Hartington, Nebraska op 12 november 2011:

Leuk idee. Zal dit moeten proberen.

hysongdesigns (auteur) op 31 oktober 2011:

@nightbear lm: Heel erg bedankt voor de zegen!

hysongdesigns (auteur) op 31 oktober 2011:

@ColorPetGifts: Bedankt! Uw steun wordt gewaardeerd!

ColorPetGifts op 31 oktober 2011:

Dit is het schattigste vaartuig, ik zal het met mijn dochter moeten proberen. Deze lieveheersbeestjes op stenen zijn de schattigste ooit. Gezegend :)

marsha32 op 28 oktober 2011:

zij zijn zo schattig! We houden hier van lieveheersbeestjes. De kinderen zouden het geweldig vinden om deze te schilderen.

Ruth op 28 oktober 2011:

Je lieveheersbeestjesrotsen zijn heerlijk klaar! Ik wil een hele familie van hen! Maar ik heb geen tijd om stenen te schilderen. Geweldige tutorial over rotsschildering.

hysongdesigns (auteur) op 26 oktober 2011:

@WildFacesGallery: Uw zegen wordt zeer gewaardeerd!

hysongdesigns (auteur) op 26 oktober 2011:

@Craftymarie: Heel erg bedankt voor je zegen!

Marie op 25 oktober 2011:

Dit is een uitstekende stapsgewijze zelfstudie waarin u alles beschrijft wat nodig is en hoe u de lieveheersbeestjes moet schilderen. Ik ben dol op alle foto's die je hebt opgenomen. Ik zou graag zien dat je meer van dit soort instructies / lenzen doet, omdat je er goed in bent.

Ik heb je mijn eerste zegen gegeven :)

Mona uit Iowa op 21 oktober 2011:

Dit is een prachtig uitgevoerde tutorial. Gezegend door een engel van schone kunsten.

FotografieTK op 20 oktober 2011:

Zeer nette tutorial!