Een stapsgewijze handleiding voor het maken van een abstract schilderij

Marian (ook bekend als Azure11) werkt sinds 2006 als professioneel kunstenaar en heeft in die tijd meer dan 600 schilderijen verkocht.

Getextureerde abstracte schilderkunst - & apos; Underworld & apos;

Het schilderij nadat ik het heb gevernist, (c) Azure11, 2011

Het schilderij nadat ik het heb gevernist, (c) Azure11, 2011

Begin met het maken van je eigen schilderij

Dit artikel brengt dus een paar van mijn vorige samen in een praktisch gebruik van die & apos; how to & apos; gidsen en shows van begin tot eind hoe ik het specifieke abstracte schilderij hierboven getoond maak dat getextureerd is en acrylverf gebruikt.

Het schilderij is er een uit een serie die ik een tijdje geleden heb gemaakt en die vrij snel na afronding is verkocht.

Houd er rekening mee dat het copyright van dit schilderij bij mijzelf blijft. De informatie die ik hier geef kan worden gebruikt voor het volgende:

  • u kunt proberen een kopie te maken als deze voor uw eigen persoonlijk gebruik is en niet zal worden verkocht of gegeven voor geldelijk of ander gewin (d.w.z. u gebruikt het als een oefening)
  • om een ​​schilderij te maken dat een vergelijkbare techniek gebruikt, maar waarvan het voltooide schilderij niet lijkt op mijn eigen kunstwerk.

Als je vragen hebt over hoe je dit kunt gebruiken, stuur me dan een bericht.

Stap 1 - Het canvas structureren

De eerste stap was om wat textuur te mengen om op het canvas aan te brengen - ik maak mijn eigen textuur en je kunt de details vinden in mijn & apos; maak je eigen textuur & apos; artikel.

Ik heb dit met een cakeplak over het hele canvas aangebracht en verschillende markeringen en schraapsels in de natte textuur aangebracht om wat interesse te wekken. Hierbij heb ik de & apos; -regel van derden gebruikt & apos; en de gulden middenweg om te beslissen waar de focus van het schilderij zou zijn om een ​​goede compositie te krijgen.

Toen ik eenmaal blij was met de textuur die ik had aangebracht, liet ik die een nacht drogen.

Stap 1 - textuur wordt toegepast op het canvas

Stap 1 - textuur wordt toegepast op het canvas

Stap 2 - Eerste lagen acrylverf

Zodra de textuur droog is, heb ik een laag licht verwaterde witte verf over het hele canvas aangebracht, zodat alle textuur en de scheuren erin werden bedekt door de witte verf. Dit is gewoon om een ​​goede basis te geven om mee te werken en betekent dat het hele canvas nu bedekt is met verf, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken als volgende lagen niet alles bedekken.

Toen de witte verf eenmaal droog was, besloot ik dat ik wat highlights van andere kleuren wilde, dus ik bracht paars en geel aan op sommige afgeschraapte gebieden.

Vervolgens heb ik een laag zeer verwaterde Pruisisch-blauwe acrylverf op het hele doek aangebracht. Pruisisch blauw is een heel donkerblauw en een van mijn favoriete acrylkleuren. Ik zorgde ervoor dat de verf (hoewel het meer op donkerblauw water leek) in alle scheuren kwam die ik met de textuur had gemaakt.

Na het schilderen met wit, een paar kleuraccenten en dan een wassing met Pruisisch blauw.

Na het schilderen met wit, een paar kleuraccenten en dan een wassing met Pruisisch blauw.

Meer acrylverf aanbrengen

Dus ik heb de neiging om veel verf te gebruiken in mijn abstracte acrylkunst en dit schilderij was niet anders. Ik heb een aantal verschillende verflagen van verschillende diktes aangebracht - of dat nu rechtstreeks uit de tube is of verdund of anders met een droge penseeltechniek - er is een lijst met hoe je acrylverf aanbrengt in een van mijn andere artikelen.

Voor dit schilderij heb ik een aantal verschillende kleuren gebruikt waaronder permanent groen midden en licht, procescyaan, Pruisisch blauw en metallic blauw en groen (prachtige kleuren!). De verven die ik gebruik zijn van kunstenaarskwaliteit en meestal ofwel Winsor en Newton Galeria acrylverf ofwel Daler Rowney System 3 verven - het hangt er gewoon van af wat ik in welke kleuren kan krijgen.

In sommige lagen acrylverf zou ik de verf aanbrengen, deze een korte tijd laten drogen (bijvoorbeeld 30 seconden) en dan een deel van de verf wegvegen met een natte huishoudspons (zie foto). Hierdoor wordt de verf teruggebracht naar de vorige kleur die u hebt gebruikt. Op andere jassen gebruikte ik droog borstelen om kleine hoeveelheden verf op de bovenkant van de textuur aan te brengen. Zorg er wel voor dat je vrijwel geen verf op je penseel hebt!

Veeg een deel van de verf weg met een natte huishoudspons.

Veeg een deel van de verf weg met een natte huishoudspons.

Op het schilderij zijn ooit een aantal lagen acrylverf aangebracht

Op het schilderij zijn ooit een aantal lagen acrylverf aangebracht

Laatste jassen

Tegen het einde van het schilderij heb ik wat goudpoeder op de bovenkant van de textuur aangebracht en het ook in de scheuren van een andere textuur gewreven. U kunt ook een soortgelijk effect krijgen door goud- of zilververf droog over de andere lagen te borstelen.

Als al het schilderen klaar is en ik ben blij met het afgewerkte effect, schilder ik de zijkanten van het canvas met 2 verflagen met een spons. in dit geval heb ik een mix van blauw en groen gebruikt.

Goudpoeder aangebracht op het groenere deel van het schilderij

Goudpoeder aangebracht op het groenere deel van het schilderij

Het schilderij afmaken

Om het schilderij af te maken gebruik ik een laag van een zeer zware glansvernis om de kleuren echt naar voren te brengen. De vernis die ik gebruik - hoewel er een duidelijke glans op staat - heeft eigenlijk een gele tint en zou dus niet voor iets met wit moeten worden gebruikt, maar het geeft een fijne warmte aan andere schilderijen.

Details van het voltooide schilderij.

Details van het voltooide schilderij.

Nog een abstract schilderij

Vragen

Vraag: Hoe zorg je ervoor dat de vernis bij het lakken van een schilderij met structuur niet opzwelt of zich op de plekken met een structuur plakt?

Antwoord: Ik heb de vernispool nog nooit op een schilderij gehad, want ik gebruik een penseel om het op te zetten. Soms, als de textuur erg ruw is of moeilijk om een ​​penseel in te krijgen, gebruik ik een spuitvernis.

Vraag: Welk materiaal heb je gebruikt om een ​​ruwe textuur in je abstracte schilderij te creëren?

Antwoord: Er staat een link in de tekst na & apos; Stap 1 & apos; wat je meeneemt naar mijn artikel over het maken van textuur dat hier is: https: //karai.be/painting/Create-Your-Own-Pa ...

2011 Marian L

Opmerkingen

Marian L (auteur) uit het VK op 23 september 2016:

Sorry, ik heb net je opmerking gezien. het is moeilijk te zeggen zonder het te zien, maar het had kunnen gebeuren met stenen en misschien met het modelleren van hars of kleipolymeren.

Artsygal op 5 augustus 2016:

Hoe intrigerend!

Ik zag een schilderij in een galerie en het zag eruit alsof er gesmolten klodders gepolijste turkooizen stenen waren allemaal in één prachtige multi-glob. Enig idee hoe dit wordt gedaan?

Marian L (auteur) uit het VK op 21 maart 2016:

Hallo, de kunstenaar ben ik en je kunt meer informatie over deze techniek krijgen op www.painting-texture.com

Mercedes op 20 maart 2016:

bedanken. Kunt u me de artiestennaam vertellen? Ik vind het erg leuk en ik ben geïnteresseerd om hem te volgen

Marian L (auteur) uit het VK op 2 november 2014:

Bedankt HA1, ja ik denk dat je alle kanten op kunt met de witte gestructureerde basis met of zonder al te veel kleur.

Wendy Hughes van Charlotte op 2 november 2014:

Ik vond het witte canvas met textuur vanaf de eerste stap leuk. Wit als het wordt gebruikt zoals u deed, kunnen er zoveel & apos; verschillende & apos; kunstwerken afhankelijk van het tijdstip van de dag en de verlichting van de ruimte. HOU VAN het blauw in het voltooide stuk!

CherylsArt op 30 augustus 2014:

Ik hou van de look. Mooi!

Marian L (auteur) uit het VK op 28 mei 2012:

Heel erg bedankt Carl

Carlarmes uit Bournemouth, Engeland op 28 mei 2012:

Ik moet zeggen dat ik erg onder de indruk ben van je werk en blij ben dat je een aantal van je technieken met ons hebt gedeeld.

Natasha uit Hawaii op 20 mei 2012:

Wauw! Dit is geweldig! Ik schilder meestal miniaturen (zoals in figuren) en ben nooit echt vertakt in grotere stukken, maar dit maakt dat ik het wil proberen.

Marian L (auteur) uit het VK op 2 april 2012:

Bedankt yougotme, leuke hub zelf

Renz Kristofer Cheng uit Manilla op 1 april 2012:

Oh, trouwens, ik heb wat inspiratie gehaald uit deze hub waardoor ik een hub over abstracts heb gemaakt: https: //hubpages.com/art/Things-You-Need-to-Know-A ...

Renz Kristofer Cheng uit Manilla op 31 maart 2012:

Geweldig kunstwerk van een geweldige kunstenaar! Ga zo door!

megni op 15 maart 2012:

Fascinerend. Ik hou van kunst in zijn vormen.

nityanandagaurang op 12 januari 2012:

mijn enige hobby is schilderen, maar ik had het verlaten vanwege een of andere omstandigheid. uw blog heeft me ertoe aangezet mijn hobby opnieuw te beginnen. heel erg bedankt hub

Marian L (auteur) uit het VK op 3 januari 2012:

Bedankt Herrannick, het is verbazingwekkend wat je uit abstracte kunst kunt halen, dus ik hoop dat je het eens probeert.

Herrannick uit Miami, Florida op 2 januari 2012:

Geweldig artikel, geweldige kunst! Persoonlijk heb ik nooit abstract geschilderd, maar ik vind het ongelooflijk dat als kunstenaars absrtacte schilders het vermogen hebben om een ​​verborgen diepte aan kunstwerken over te brengen die krachtig genoeg is om de sterkste emoties op te roepen.

Marian L (auteur) uit het VK op 30 december 2011:

kajal, bedankt, ja je kunt alles gebruiken wat je maar wilt om de textuur op het canvas te zetten - voor mij is een cakeplak het beste dat ik heb gevonden, maar ik gebruik ook spreiders die je in doe-het-zelfzaken kunt krijgen voor gebruik met tegellijm enz - probeer in principe alles uit en experimenteer met wat het beste werkt.

Om toe te voegen dat dit schilderij een paar maanden geleden is verkocht :-)

kajal ramnani op 29 december 2011:

g8 job! Ik wilde je vragen dat er iets anders kan worden gebruikt dan een cakeplak om de textuur van het canvas te veranderen ??

Marian L (auteur) uit het VK op 29 december 2011:

Bedankt Magdalena, veel plezier met schilderen!

Magdelene van Okotoks op 29 december 2011:

Zeer mooie Azure, geeft me een aantal hele goede ideeën; Ik heb nog nooit een abstract schilderij gemaakt, maar dit zet me ertoe aan dit in de nabije toekomst te doen. Great Hub, gestemd.

Marian L (auteur) uit het VK op 21 december 2011:

Ja, deze vernis geeft een warmere tint aan de kleuren. Als je er een wilt die dat niet doet, probeer dan een olieverf-glansvernis voor schilderijen te gebruiken. Ik gebruik deze omdat het een veel glanzender afwerking geeft.

Jeff op 21 december 2011:

Lijkt de vernis die u gebruikt de algehele kleur van het schilderij te beïnvloeden, zelfs als er geen wit in het schilderij zit?

irenemaria uit Zweden op 25 november 2011:

Ik hou van deze hub. Ik vind het leuk dat je ook stap voor stap foto's laat zien. Ik wil het nu proberen.

Marian L (auteur) uit het VK op 10 oktober 2011:

Bedankt diydiva - volg ook terug omdat ik ook een totale doe-het-zelf-fan ben - ik probeer altijd eerst zelf iets te doen voordat ik een expert in lol krijg :-)

Kay Mitchell uit Californië op 10 oktober 2011:

Ik hou hiervan! Ik schilder nog maar een paar jaar en ben altijd op zoek naar nieuwe inspiratiebronnen en opleidingen! Als vervolg op; Bedankt!

noeledmonds op 20 september 2011:

hallo ik ben neol en ik vind je leuk hub

Reischef uit Manilla op 26 augustus 2011:

Geweldig kunstwerk! Ik hou van tekenen, maar heb nooit echt serieus gewerkt aan schilderen. Misschien kan ik ook uw stap voor stap abstracte schilderkunst proberen. Bedankt voor het delen!

QueenKnobster op 10 juli 2011:

Heel mooi werk! bedankt voor het delen van ~

QK

WE5 op 01 april 2011:

Goed gedaan! Ik heb veel schilderijen gemaakt, maar nooit een abstract ... nou ja, ik ben toch nooit van plan geweest om een ​​abstract te maken! Ik heb genoten van je hub.

youmeget op 15 maart 2011:

Wat een cadeautje!

Ik ben een abstract denkende persoon.

Goed gedaan

youmeget.

imatellmuva uit Somewhere in Baltimore op 9 maart 2011:

Oh dat zal ik doen ... en bedankt voor je interesse !!!

Marian L (auteur) uit het VK op 8 maart 2011:

Bedankt, als je het eens probeert, laat me weten hoe het met je gaat!

imatellmuva uit Somewhere in Baltimore op 7 maart 2011:

Gestemd ... en ik denk dat ik dit een kans mag geven. Ik las je andere hub over & apos; maak je eigen textuur & apos ;, en nu ben ik nog meer geïntrigeerd.

Marian L (auteur) uit het VK op 3 maart 2011:

Bedankt juni

Juni McEwan uit The Works 8 Mitchell Street Crieff Schotland PH7 3AG op 3 maart 2011:

Goede afwerking. Heeft diepte.

Marian L (auteur) uit het VK op 1 maart 2011:

Ik denk dat je gelijk hebt FGual, maar dan ben ik bevooroordeeld!

FGual uit de VS op 1 maart 2011:

Schoonheid op canvas zal nooit uit de mode raken