Hoe u een fotografiebedrijf start zonder geld

John is sinds 2004 een professionele sociale en commerciële fotograaf. Hij is ook een gekwalificeerde zakelijke mentor. Hij is een 'Brain For Hire'.

Fotografeer een baby om te benadrukken hoe klein ze zijn. Ouders zullen deze foto

Fotografeer een baby om te benadrukken hoe klein ze zijn. Ouders zullen deze foto's vaak kopen.

John Lyons / Cameraclix Photography

Geef geen geld uit om een ​​bedrijf te starten

Sinds het starten van mijn eigen fotografiebedrijf in 2004 (Cameraclix Photography) heb ik gezien dat een nieuw startend bedrijf wordt gezien als een rijke oogst voor de vele 'start-up-assistentie'-bedrijven die over de hele wereld bestaan, of het bedrijf nu wel of niet behoefte heeft aan helpen. Te vaak heb ik startende bedrijven externe professionele hulp zien inkopen, grafische ontwerpers spectaculaire visitekaartjes laten maken of SEO-rijke websites met lopende contracten om te betalen. Aan al deze diensten zijn kosten verbonden, waardoor de waardevolle kasreserve uit het jonge bedrijf wordt gehaald. Zelden heb ik gezien dat deze dure diensten een significante impact hebben op het succes van de start-up.

Minimumvereisten voor het opstarten van een fotobedrijf

Deze lijst is het 'absolute minimum' dat je naar mijn mening nodig hebt om een ​​fotografiebedrijf te kunnen starten. Ik zal later in dit artikel op elk punt ingaan.

 • Een digitale camera en de mogelijkheid om foto's te maken van mensen die je vrienden leuk vinden
 • Toegang tot een computer met internettoegang
 • Een telefoon
 • Kennis van wat u wilt bereiken.
 • Een positieve houding

Neem even de tijd om na te denken over wat NIET op deze lijst staat? Er is geen website, geen ingelijste prints, geen albums, geen studio, geen kantoor. Er is maar heel weinig in deze lijst dat u meer geld kost dan u thuis misschien al heeft.

Ik kende een professionele fotograaf die begon te handelen en klanten te krijgen de dag nadat hij vanuit Polen in het VK was aangekomen. Hij had geen woonruimte of zijn eigen computer. Hij sliep bij een vriend en gebruikte een computer met internetverbinding in een openbare bibliotheek. Hij had niet veel, sprak nauwelijks Engels, maar had geld nodig om in het VK te blijven wonen en hij had veel drive om te slagen. Hij is nog steeds in het VK en maakt nog steeds foto's.

Waar ter wereld u dit artikel ook leest, neem even de tijd om na te denken over wat uw lokale wetten zijn met betrekking tot bedrijven met zelfhandel. In het VK kan iedereen een bedrijf beginnen als 'solo-handelaar', zolang ze het de belastingdienst vertellen en hun belasting betalen. Dit is niet in alle landen het geval.

Om als fotograaf geld te verdienen, heb je goede mensenvaardigheden nodig

Om als fotograaf geld te verdienen, heb je goede mensenvaardigheden nodig

John Lyons / Cameraclix Photography

Heeft u een dure camera nodig?

Voor het businessmodel dat ik hier laat zien, gaat de startende fotograaf vooral mensen fotograferen. Dit komt omdat ze het geld hebben dat u wilt. Als je iemand kunt amuseren, entertainen en behagen, dan zullen ze je graag geld geven. Dit is de rol van een portretfotograaf, om geld uit mensen te lokken.

In termen van 'verkoopvaardigheden' is er niets gemakkelijker dan verkopen aan iemand die je leuk vindt, je vertrouwt en met je kan lachen.

Je camera en hoe goed hij is, hoe duur hij is, hoeveel knoppen hij heeft of hoeveel megapixels hij in elk beeld produceert, is totaal niet relevant als je alleen maar probeert iemand aan het lachen te maken.

Ja, mijn camera is erg duur en erg ingewikkeld. Ik gebruik nu een Canon 1Dx, de vlaggenschipcamera van het professionele Canon-assortiment. Dit artikel gaat echter over 'opstarten met niets'. Als een enthousiaste fotograaf fotografeerde ik al lang voordat digitaal bestond en werd ik 'Pro' net zoals digitale fotografie begon, maar zonder inkomen van betalende klanten had ik op dat moment nooit een digitale camera kunnen kopen. Mijn camera was toen een Bronica van middenformaat, die slechts tien foto's maakte voor elk filmpje dat ik in de camera stopte. Hoewel het een ander camerasysteem is, zijn de bedrijfsprocessen bij het opstarten hetzelfde als nu.

Je mensenvaardigheden zullen eigenlijk belangrijker voor je zijn dan je fotografische vaardigheden.

Heb je veel fotografievaardigheid nodig?

Nogmaals, het antwoord kan verrassend zijn, maar nee, je hebt geen hoog vaardigheidsniveau nodig wanneer je voor het eerst begint. Je hebt een element van 'zelfvertrouwen' nodig bij het omgaan met je camera, maar je fotografische vaardigheden zijn afhankelijk van hoeveel ervaring je hebt gehad. Als je net begint, heb je zelden zoveel ervaring als je zou willen! Dit is de reden waarom het eigenlijke 'start'-proces een beetje eng kan zijn, maar ook opwindend!

Zolang je foto's hebt gemaakt van je vrienden en familie die ze leuk vonden en waarover ze hebben gepraat, ben je op de goede weg. Omgekeerd, als u de enige persoon bent die uw foto's echt leuk vindt of waardeert, kan het zijn dat u moeite heeft om anderen te vinden die voor uw diensten willen betalen.

Voordat je daadwerkelijk als 'pro' begint, moet je je vaardigheden hebben 'soft-testing' met mensen die je al kent. Familie en goede vrienden zijn meestal de beste mensen om u te helpen. Ze laten je ze meestal fotograferen, omdat ze normaal gesproken willen dat je slaagt in gebieden waar je gepassioneerd bent. Onthoud echter alsjeblieft dat ze je een plezier doen en neem ze niet als vanzelfsprekend aan als je ze vraagt ​​om voor je te poseren. Behandel ze altijd met hetzelfde niveau van waardigheid en respect dat u zou geven aan een betalende klant (ook al heeft u er nog geen).

Waarom is een telefoon essentieel?

Er is een zakelijke mantra die het leren waard is:

'Mensen kopen mensen in plaats van producten of diensten'

Het meest verkoopbare aspect van elk bedrijf is 'u'. Fotografen zijn geneigd te denken dat het belangrijkste onderdeel de foto is, maar dat is slechts de manier om te betalen. Iemand moet ' Weet, hou van en vertrouw 'voordat ze je ooit zullen laten fotograferen. Heb je ooit geprobeerd een geweldige foto te maken van iemand die niet & apos; t zoals jij?

Je moet met mensen praten om geld te verdienen. Fotografie is een heel sociaal beroep.

Sociale media en websites zorgen ervoor dat mensen over jou en je werk gaan praten, maar je moet met ze praten, aan ze verkopen en ervoor zorgen dat ze je geld geven. De nadruk van al uw marketing moet dus mensen ertoe aanzetten om met u in gesprek te gaan, bij voorkeur face-to-face, maar als dit telefonisch niet mogelijk is. Het hebben van een gemakkelijk toegankelijk nummer voor mensen om te bellen en voor u om te bellen, is dus een essentiële zakelijke vereiste. Het hoeft echter niet veel te kosten. Zoek via internet zoeken naar het goedkoopste belgerelateerde pakket dat u op een mobiele telefoon kunt krijgen. Koop misschien gewoon een simkaart en gebruik een oude handset. Hoe uw telefoon eruitziet, is niet relevant voor uw zakelijke behoeften.

Als iemand via e-mail of sociale media-chat naar uw diensten vraagt, moedig hem dan aan om u te bellen, aangezien u dan meer controle heeft over de richting van het gesprek naar een verkoop.

Het belang van een bedrijfsplan

Het is aangetoond dat mensen die hebben ingezien en erover hebben nagedacht wat ze willen bereiken, dit veel vaker zullen bereiken en vaak de verwachtingen overtreffen. Als u een bedrijf start, moet u een van deze mensen zijn. U moet een actieplan hebben voordat u daadwerkelijk begint met handelen.

Het is geheel in uw eigen belang om wat quality time te besteden aan het nadenken over dit, het plannen en opschrijven van uw gedachten in een samenhangend 'Business Plan'. Alstublieft geloof mij; dit is een zeer goed bestede tijd.

Het businessplan voor mijn bedrijf omvat de volgende hoofdgebieden

 • Overzicht van mijn bedrijf, de huidige positie, een beoordeling van de lokale concurrentie en hoe ik een deel van hun bedrijf van hen wil overnemen of met hen wil samenwerken.
 • Bedrijfsstrategie : tactieken die ik ga gebruiken om te groeien, strategische vraagstukken en mijn kernwaarden als bedrijf
 • Marketing : Een analyse van de sterke en zwakke punten van mijn bedrijf, groeimogelijkheden en kennis van wat mijn kans op succes bedreigt. Marktonderzoek om te laten zien dat ik heb nagedacht over wat mensen van mij zouden 'willen' kopen. Het is makkelijker om iets te verkopen dat mijn potentiële klanten eigenlijk 'willen'. Deze kennis kan voor elk bedrijf zeer waardevol zijn en het is de moeite waard om over na te denken, om later geen tijd en energie te verspillen.
 • Vaardigheden Ik heb al, een besef van mijn huidige ervaring, training die ik nodig heb, bronnen van zakelijke of vaardigheidsadviezen die ik al ken of die ik mogelijk moet vinden en de kosten hiervan.
 • Management systemen : een bewustzijn van de mechanismen van mijn bedrijf (anders dan het maken van foto's), inventarisregister, verwacht onderhoud van apparatuur, boekhoudsystemen
 • Financiële prognose : Kasstroomprognose

Een paar uur nadenken kost geen geld ... maar kan u later veel besparen!

U gaat waarschijnlijk van een 'hobby' naar een 'bedrijf'. Als hobby kan fotografie heel erg duur zijn. Er zijn zoveel verschillende dingen waar u uw geld aan kunt besteden, maar als bedrijf wilt u geld verdienen en het dus vermijden om het uit te geven waar het niet nodig is. Uw bedrijfsplan zal uw uitgaven sturen en uw vermogen om winst te maken vergroten.

In het VK betaalt u alleen belasting over uw winst. Dus als u in de eerste paar jaar geen winst maakt en het geld weer investeert in het kopen van betere uitrusting en het krijgen van training wanneer u begint met verdienen, betaalt u geen belasting en wordt uw winstpotentieel voor uw bedrijf beter en beter. beter.

Heb jij...?

Hoe zit het met een website en visitekaartjes?

Als u vanaf het begin van plan bent om commercieel werk te doen, dan kunnen visitekaartjes handig zijn, maar koop zo goedkoop mogelijk en maak uw eigen eenvoudige ontwerp. 90% + van de visitekaartjes belanden in de prullenbak. Verspil geen geld aan hen. Als je geld verdient en klanten hebt, dan geef je misschien wat meer uit aan visitekaartjes, maar in de opstartfase denk ik dat ze geldverspilling zijn.

Tegenwoordig is het doen van overwegend sociale fotografie (mensen, gezinnen, portretten, baby's) een website niet zo essentieel als vroeger. Er zijn fotografen die gewoon zaken doen via sociale media en een Facebook-bedrijfspagina. Ik heb websites, maar heb nog nooit iemand anders betaald om ze voor mij te maken. Ik geloof dat als je in staat bent om een ​​goede digitale foto te maken, je de mogelijkheid moet hebben om websites te maken, aangezien de technische vaardigheden erg op elkaar lijken. Met betrekking tot een startende onderneming zou ik opnieuw een gratis (of extreem goedkope) website-optie met een online bouwer aanbevelen. Veel van mijn sites zijn gepland en gebruikt als actieve sites via Weebly; als ze dan goed voor mij werken, heb ik ze opnieuw opgebouwd met WordPress en een hostingoplossing.

Als een professionele 'creatieveling' wordt van een fotoportfolio van een fotograaf en de manier waarop ze online worden gepresenteerd, door ons potentiële klantenbestand verwacht dat ze regelmatig veranderen ... dus ik geloof niet dat het waardevol is om veel uit te geven van geld om een ​​website te laten ontwerpen en bouwen door een derde partij, terwijl u dit zelf zou moeten kunnen en regelmatig van uiterlijk wilt veranderen om uw concurrentie voor te blijven.

Blijf uw foto's maken en pronken

Uw foto

Uw foto's zijn uw producten, uw diensten en uw succes. Laat ze zien.

John Lyons / Cameraclix Photography

Gebruik 'YouTube' om diefstal van uw afbeeldingen te voorkomen.

Beelddiefstal van websites wordt een serieus probleem op internet voor fotografen en andere creatieve professionals. Het is belangrijk om stappen te ondernemen om beelddiefstal te voorkomen of om de diefstal te volgen en de persoon achteraf te achtervolgen voor inbreuk op het auteursrecht.

De gemakkelijkste manier die ik ken om diefstal van afbeeldingen te stoppen, is door GEEN statische afbeeldingsgalerijen te gebruiken voor uw beste afbeeldingen op uw website. Maak in plaats daarvan een diavoorstelling van uw afbeeldingen en upload deze naar YouTube als een video (waarvan het moeilijk is om stilstaande beelden van goede kwaliteit vast te leggen). Sluit vervolgens de YouTube-video in op uw website of sociale media, zoals ik hieronder heb laten zien:

Mijn videoportfolio om diefstal te voorkomen - zoals hierboven beschreven

Ken de prijs van uw succes en meet het

De meeste mensen hebben als doel:

 • Slagen
 • Wees hun eigen baas
 • Verdien meer geld dan wanneer u voor iemand anders zou werken

Om altijd gemotiveerd en positief te blijven, kan erg vermoeiend zijn, dus je hebt iets nodig om naartoe te werken, iets herkenbaars dat je kunt bereiken. Het is het beste als dit iets is dat niets met uw bedrijf te maken heeft, d.w.z. GEEN nieuwe camera maar iets met een eindige waarde.

Toen ik mijn eerste bedrijf aan het plannen was en ik het advies kreeg dat ik hier geef, ging ik op pad en bracht een dag door in autoshowrooms om naar de meest luxueuze auto's te kijken. Om in de stemming te komen, nam ik luxe auto's, die meer dan $ 100.000 kosten tijdens testritten totdat ik degene koos die ik wilde bezitten (hoewel ik op dat moment niet genoeg geld had). Het was een heel chique Range Rover. Op een vel papier wist ik precies welk model ik wilde, welke kleur en welke extra's ik erbij wilde passen. Ik knipte de auto uit een brochure en prikte hem boven het bureau waar ik thuis werkte. Dat was wat ik wilde. Dat was mijn doel, en ik wist precies hoeveel ik nodig had om het te kopen.

Omdat ik de exacte kosten van het voertuig kende, heb ik het gedeeld door 12 om te weten hoeveel geld ik elke maand moest verdienen, vervolgens gedeeld door 4 om te weten hoeveel ik elke week moest verdienen, en vervolgens gedeeld door 7 om te weten hoeveel geld om voor elke dag te streven. Door dit te doen, ook al had ik geen klanten en niemand die me destijds geld betaalde, had ik wel een doel voor elke dag, week en maand, wat een eindig bedrag was en gerelateerd aan een echt, fysiek 'ding' dat ik daarmee kon kopen geld. Elke week schreef ik op hoeveel geld ik had genomen en kleurde ik delen van mijn auto die uitgesneden was toen ik geld verdiende.

Op deze manier had ik een Doel . Het doelpunt was mijn Succes , en ik had een manier om Meten het.

Samengevat

 • Verspil geen geld
 • Koop zo weinig als u 'werkelijk' nodig heeft
 • Wees sociaal. Met mensen praten.
 • Wees creatief en praat over je werk
 • Heb vertrouwen
 • Wees georganiseerd. Plan voor de moeilijke tijden. Geniet van de goede tijden.
 • Ken de kosten van uw droomauto, huis, boot, vakantie ... wat dan ook.
 • Begin. Geld verdienen. Geniet ervan om je eigen baas te zijn!

John Lyons 2017

Opmerkingen

Dominique Cantin-Meaney uit Montreal, Canada op 17 februari 2020:

Echt geweldige tips !! Ik ben blij dat ik dit heb gelezen.

mishandeling op 01 januari 2020:

geweldige tips eenvoudig en gedetailleerd

Loli Gonzalez op 11 maart 2019:

Heel erg bedankt voor dit nuttige artikel! Ik ga adverteren op sociale media, zoals u suggereert! Ik heb alleen de bruiloft van mijn nichtje gefotografeerd en wil meer doen!

Shana reeves op 21 september 2018:

Ik hou ervan om van alles foto's te maken

Bob Hall, op 8 september 2018:

Gewoon briljant!

Ik ben 25 jaar zelfstandig ondernemer in een ander vakgebied. Maar nu kijk ik naar fotografie en je advies is geweldig. Er is zoveel slecht advies, vooral als het gaat om het uitgeven van geld. Sommige laten je ogen tranen!

Bedankt voor uw tijd om dit op te hangen.

Reischef uit Manilla op 13 augustus 2018:

Ik wilde beginnen als foodfotograaf en ik had het gevoel dat ik high-end apparatuur moest kopen om aan mijn wens te voldoen. Deze hub inspireert me om te beginnen met de dingen die ik momenteel heb. Dank u!

Teresa Niemand op 10 augustus 2018:

Heel erg bedankt voor het delen van dit met mij. Ik heb echt van je aantekeningen geleerd.

Shan Robertson op 08 augustus 2018:

Heel erg bedankt, dit is inderdaad nog steeds waardevolle informatie. Ik heb genoten van lezen en voel me veel zelfverzekerder naarmate ik mijn eigen baas word. Bedankt John.

John Lyons (auteur) uit het VK en de VS op 1 augustus 2017:

Beste Katie Clooney, neem gerust contact met me op via mijn website http://www.cameraclix.com want ik ben blij om iedereen te begeleiden / helpen die graag wil leren of een bedrijf wil starten! Vriendelijke groeten, John

Katie Clooney op 31 juli 2017:

John, bedankt voor je waardevolle informatie - je hebt me zojuist geholpen mijn plannen te versterken om mijn Social Photography Business te starten vanuit huis !!

Stedelijke Panasung op 09 juli 2017:

Dank u, meneer John Lyons, dit artikel van u heeft me meer gemotiveerd en ben nu bereid alles te geven om een ​​camera te krijgen en mijn fotografiedroom na te jagen. Nogmaals bedankt God zegene.

Alle op 8 mei 2017:

Waar

Shyron E Shenko uit Texas op 4 april 2017:

John, fantastisch artikel. Welkom bij HP, ik wens u veel succes.

Zegeningen

Louise Powles uit Norfolk, Engeland op 4 april 2017:

Ik hou van fotografie, maar denk niet dat ik het voor de kost zou kunnen doen. Ik geniet er echter van als hobby.

John Lyons (auteur) uit het VK en de VS op 4 april 2017:

Bedankt Dora, breng hem gerust in contact met mij voor een meer persoonlijke benadering van zijn carrièrekeuzes. Ik ben gemakkelijk te bereiken hier of via mijn website. Ik ben van plan de komende weken een serie artikelen over dit onderwerp te schrijven. Vriendelijke groeten, John

Dora Weithers uit The Caribbean op 4 april 2017:

Ik moet uw suggesties lezen en er goed op letten. Ik zal ook doorsturen naar mijn zoon, die van fotografie zijn fulltime bedrijf wil maken.

John Lyons (auteur) uit het VK en de VS op 3 april 2017:

Bedankt! Dat is geweldig om te horen. Hoe lang ben je een professionele fotograaf? Wat voor soort werk / klant fotografeer je?

Rhiannon uit Blue Ridge, GA op 3 april 2017:

De keuze voor fotografie als carrière was de grootste keuze van mijn leven. Het waren artikelen zoals deze die me lieten zien hoe gemakkelijk het zou kunnen zijn!