Hoe u prachtige bloemenfoto's maakt

Ik ben een eclectische meid met veel verschillende interesses. Ze omvatten relaties, film, trivia en een assortiment aan andere dingen.

hoe-te-maken-mooie-bloem-foto

Hoe u goede foto's van bloemen maakt

Het maken van foto's van bloemen kan een leuke en lonende hobby zijn. Door het oneindige aantal bloemen komt er geen einde aan wat je kunt vinden. Bloemen zijn vaak kleurrijk en de resulterende afbeeldingen kunnen erg aantrekkelijk zijn. Er zijn echter tips die bloemenfotografie meer voldoening kunnen geven.

Hoewel ik me zal verdiepen in wat fotografische details, wil ik niet te technisch zijn. Beginnende en gevorderde fotografen zullen dit artikel het nuttigst vinden. Ik hoop dat het je zal aanmoedigen om foto's te gaan maken. Geniet van de hobby zoals ik.

Opmerking : Alle foto's zijn van mijzelf. Ik heb in geen van deze foto's effecten gebruikt of ze bijgesneden. Alle foto's zijn in camera.

hoe-te-maken-mooie-bloem-foto

Tip 1: Overweeg het type camera

De meeste mensen maken tegenwoordig foto's met een telefoon. Om eerlijk te zijn, het prikt een beetje in mijn ziel als ik dit zie. Met een telefoon kun je natuurlijk prima op de foto. Sterker nog, veel telefoons maken tegenwoordig echt goede foto's. Er is echter geen vervanging voor een goede camera en een hoogwaardige lens. Denk er over na. U ziet niet dat professionele fotografen hun telefoon gebruiken, tenzij het een noodgeval is. Het probleem met een telefoon is het diafragma, het deel van de camera dat licht binnenlaat. Een telefooncamera kan maar zoveel licht binnenlaten, dus er is een limiet aan de details op de foto.

Als je foto's van hoge kwaliteit wilt maken die geschikt zijn om in te lijsten, investeer dan in een goede camera. Je kunt voor minder dan $ 1.000 een verscheidenheid aan goede camera's kopen waarmee je echt een goede foto kunt maken. (Houd er echter rekening mee dat het kopen van een goede lens ook slim is. En een goede lens kan meer kosten dan uw camera.)

3 soorten camera's

Er zijn over het algemeen drie soorten camera's die mensen kopen die geen telefoon zijn:

  • De eerste is een digitale basiscamera met een vaste lens waarvan u de lenzen niet kunt verwisselen. Deze zijn goedkoop en gemakkelijk mee te nemen. De beeldkwaliteit is ongeveer hetzelfde als die van je telefoon, misschien iets beter.
  • Het tweede type is een spiegelloze spiegelreflexcamera. Deze camera's zijn klein, zoals een standaard digitale camera, maar kunnen verschillende lenzen gebruiken.
  • Het derde type camera is een digitale SLR. Deze camera is wat je professionele fotografen ziet gebruiken. Ze zijn groter en hebben verwisselbare lenzen.

Ik ben een groot voorstander van de spiegelloze spiegelreflex . Ze kunnen in de meeste gevallen net zo goed foto's maken als een gewone spiegelreflex. Ze zijn echter veel kleiner. Ik had vroeger een gewone spiegelreflexcamera en toen ik op vakantie ging, nam die de helft van mijn bagage in beslag. Dus schakelde ik over op een spiegelloze spiegelreflexcamera en kon niet gelukkiger zijn. Ik heb hieronder een link gegeven voor de camera die ik bezit. Ik raad aan om ofwel de body te kopen en je eigen lenzen te kopen, ofwel de body te kopen met een enkele lens. Onthoud dat u nog steeds een paar hoogwaardige lenzen wilt kopen als u geweldige foto's wilt maken.

hoe-te-maken-mooie-bloem-foto

Tip 2: Overweeg het type lens

Ik heb een Sony a6000, wat geen dure camera is. Ik heb echter een paar extra lenzen. Samen kosten ze meer dan de camera. Een daarvan is een vaste 1.8 50 mm-lens. Over het algemeen houden de meeste mensen van een enkele lens die alles doet. Bij de meeste camerakits wordt zo'n lens meegeleverd. Meestal zoomt het van 35 mm naar 90 mm of iets dergelijks. Het diafragma zal echter ongeveer 4,5 of 5,6 zijn, waardoor er niet genoeg licht binnenkomt. Dat betekent dat het moeilijk zal zijn om bepaalde soorten foto's te maken. Een vaste lens met een laag diafragma kan bij vrijwel elk licht een foto maken. Het is een essentiële lens voor elke cameratas.

Mijn andere lens is een vaste 30 mm 3,5-macrolens. Met de macro kan de lens op zeer korte afstanden scherpstellen. Ik heb de meeste foto's in dit artikel gemaakt met mijn macrolens. Als je geweldige bloemenfotografie wilt maken, is een macrolens essentieel. Het leuke van een macrolens is dat je er ook regelmatig foto's mee kunt maken. Er is dus veel flexibiliteit.

hoe-te-maken-mooie-bloem-foto

Tip 3: gebruik scherptediepte

Scherptediepte is een fotografieterm die verwijst naar de hoeveelheid van een foto die is scherpgesteld. U kunt de scherptediepte wijzigen op basis van uw diafragma-instelling. Hoe kleiner uw diafragma-instelling, hoe lager uw scherptediepte. Hoe groter uw diafragma-instelling, hoe groter uw scherptediepte.

Vooral bij bloemen kan de scherptediepte uw onderwerp laten schitteren. Met andere woorden, als de bloem scherp is en al het andere wazig is, gaat het oog naar de bloem. Op sommige afbeeldingen, zoals hieronder, kunt u scherptediepte gebruiken om karakter naar voren te brengen. Hieronder is een veld met bloemen, maar er is er maar één in focus. Als alles op deze foto scherp was, zou het saai zijn. Ik zou je aandacht niet naar een bepaalde plek willen trekken.

hoe-te-maken-mooie-bloem-foto

Tip # 4: Fotografie kan sporten zijn!

Tenzij je een heel mooie tuin hebt, moet je reizen om goede bloemenfoto's te maken. Het kunnen natuurlijk lokale reizen zijn. Een korte wandeling zorgt voor een goede afwisseling. Omdat ik in de buurt van de bergen woon, neem ik regelmatig mijn camera mee op wandelingen. Wandelen biedt de kans om foto's te maken van prachtige wilde bloemen. Bovendien stelt het me in staat om te bewegen, de tijd te nemen en van de natuur te genieten. Er is een oud gezegde: 'stop en ruik de rozen'. Misschien zou ik dat gezegde anders formuleren: 'stop en maak foto's van de rozen'. Beide betekenen dat de tijd nemen om van de natuur te genieten zijn eigen beloning is.

Soms is de fotografie zijn eigen beloning. Soms is uitstappen in de natuur zijn eigen beloning. Combineer beide en het loont vaak dubbel.

Met een macrolens heb je voldoende scherptediepte nodig om insecten scherp te houden. Je hebt veel licht en een grotere F-instelling nodig.

Met een macrolens heb je voldoende scherptediepte nodig om insecten scherp te houden. Je hebt veel licht en een grotere F-instelling nodig.

Tip # 5: niet alles hoeft in focus te zijn

De meeste mensen maken mooie foto's waarop alles scherp is. De meeste telefoons maken foto's waarbij alles is scherpgesteld. Daarom denken de meeste mensen dat een foto alleen goed is als alles scherp is.

Dit is niet alleen verkeerd, maar het is zelfs niet waar voor een enkel onderwerp, zoals een bloem. Als je naar de onderstaande afbeelding kijkt, is niet alle bloem scherp. Dit komt doordat het diafragma helemaal open is en ik zeer dicht bij het onderwerp sta en het een macrolens is. Daardoor zijn delen van de bloem niet scherp in beeld. Dat is echter niet nodig om een ​​goede foto te maken. In dit geval gaat het erom waar uw oog naartoe gaat. Het deel van de bloem dat anders is dan de rest, is scherpgesteld. Dat is waar je oog naar toe gaat. Ik vestig uw aandacht op dat deel. Als de hele bloem scherp was, zou je oog niet naar één plek gaan. Dat is een manier om goede foto's te maken. Probeer de aandacht van de kijker naar één plek te trekken door middel van compositie of focus.

hoe-te-maken-mooie-bloem-foto

Tip # 6: Centreer uw onderwerp niet altijd

Zou de onderstaande foto beter zijn als ik de bloem centreer? Het zou niet. Hetzelfde geldt voor foto's van mensen. Het oog beweegt van nature naar het midden van elke foto. Dus als je onderwerp zich in het midden bevindt, hoeven je hersenen geen werk te doen. Meestal houdt een interessante foto het onderwerp uit het midden. Hierdoor kan de fotograaf balans creëren en kleur anders gebruiken. Symmetrie is soms prima, maar bij de meeste goede fotografie centreert de fotograaf het onderwerp zelden.

hoe-te-maken-mooie-bloem-foto

2020 Sychophantastic