Barbie strapless kokerjurk (gratis haakpatroon)

Mijn favoriete hobby is het haken van poppenkleertjes. Gebruikmakend van wat ik heb geleerd door het lezen van bestaande patronen, maak ik mijn eigen ontwerpen voor Barbie.

barbie-strapless-pencil-dress-free-crochet-patroon

dezalyx

Dit is een formele jurk die Barbie op elk feest kan dragen. Het silhouet is erg vleiend en is eigenlijk geïnspireerd door iets dat een beroemdheid droeg tijdens een lokale talkshow hier in de Filippijnen.

Deze hub is een gratis haakpatroon voor een Barbie Strapless Pencil Dress. Ik heb het speciaal ontworpen om in een Barbie Model Muse-lichaam te passen. Ga naar voor meer informatie over de verschillende Barbie-lichaamstypes die op de markt verkrijgbaar zijn Gehaakte kleding voor je Barbie-pop .

Materialen en meters

 • Maat nr. 6 gehaakte stalen haak;
 • Maat nr. 10 gehaakte katoenen draad;
 • 2 kleine drukknopen; en
 • Gauge is vergelijkbaar met Barbie slipje zonder drukknopen .

Afkortingen die in Amerikaanse termen worden gebruikt

 • Ch - ketting;
 • St (s) - steek (ken);
 • Sl st - slipsteek;
 • MC - hoofdkleur;
 • CC - contrasterende kleur;
 • Sc - enkele haak;
 • Dc - dubbel haakwerk;
 • Dc2tog - dubbele haak de volgende 2 st samen;
 • Sk - overslaan; en
 • RCS - geribbelde chevronsteek.

Geribbelde Chevron-steek

Telkens wanneer ik aan een nieuw ontwerp werk, probeer ik altijd nieuwe steekpatronen op te nemen voordat ik aan het project begin. Voor deze hub heb ik ervoor gekozen om de Geribbelde Chevron-steek patroon. Omdat ik niet bekend was met het vergroten en verkleinen met dit patroon, gebruikte ik het alleen als ik gelijkmatige rondes nodig had, dus er zou geen probleem zijn.

Hier is het steekpatroon voor de Geribbelde Chevron-steek :

 • Zorg ervoor dat uw steken deelbaar zijn door 12 voordat u aan het patroon gaat werken.
 • 2 lossen, 2 stokjes in de eerste steek, (haak alleen in de achterste lussen voor alle steken), * haak 1 stokje in elk van de volgende 3 steken, 2 stokjes samen, 1 stokje in elk van de volgende 3 steken, 2 stokjes in elk van de volgende 3 steken volgende steek twee keer *, herhaal vanaf * eindigend met een 2 v maar één keer in de laatste steek, keer.
Dit is hoe de geribbelde chevronsteek eruit ziet. De ribbels zijn zichtbaar voor elke twee rijen van het patroon.

Dit is hoe de geribbelde chevronsteek eruit ziet. De ribbels zijn zichtbaar voor elke twee rijen van het patroon.

dezalyx

Patroon

Beginnend vanaf de bovenkant van de rok:

Rij 1: Met MC, 37 l, stk in 3e l vanaf haak, stk in elke l overdwars, keer. (35)

Opmerking: Werk altijd in de achterste lussen voor dit patroon.

Rij 2: 2 l, stokje in de eerste 8 steken, 2st smh, stokje in de volgende 15 steken, 2 stokjes, stokje in de laatste 8 steken, keer om. (33)

Rij 3: 2 l, stokje in de eerste 8 steken, 2 stokjes, stokjes in de volgende 13 steken, 2 stokjes, stokjes in de laatste 8 steken, keer om. (31)

Rij 4: 2 l, stk in de eerste 8 st, haak 2 stk in de volgende st, stk in de volgende 13 st, haak 2 stk in de volgende st, stk in de laatste 8 st, keer. (33)

Toer 5: 2 l, stk in de eerste 8 st, haak 2 stk in de volgende st, stk in de volgende 7 st, haak 2 stk in de volgende st, stk in de volgende 7 st, haak 2 stk in de volgende st , stokje in de laatste 8 steken, sluit samen met hv in eerste stokje, keer. (36)

Rnd 6: Werk aan de RCS vanaf deze Rnd.

Blijf aan het steekpatroon werken totdat u de gewenste lengte heeft bereikt. Ik stopte bij Rnd 18.

Hecht af en werk alle uiteinden weg.

Begin aan de andere kant van de werkl voor top :

Rij 1: Met CC, sluit je aan met sc aan het einde van je startl en haak je 1 sc over elke st, keer om. (35)

Rij 2: 1 l, sc in de eerste 10 sc, haak 2 sc in de volgende sc, sc in de volgende 13 sc, haak 2 sc in de volgende sc, sc in de laatste 10 sc, draai. (37)

Rij 3: 1 l, sc in de eerste 10 sc, haak 2 sc in de volgende sc, sc in de volgende 15 sc, haak 2 sc in de volgende sc, sc in de laatste 10 sc, draai. (39)

Rij 4-5: 1 l, v in elke v over, draai. (39)

Rij 6: 1 l, v in de eerste 10 v, haak 2 v in de volgende v, (sc in de volgende 8 v, haak 2 v in de volgende v) 2 keer, v in de laatste 10 v, draai. (42)

Rij 7: Herhaal rij 4. (42)

Rij 8: 1 l, sc in de eerste 16 sc, sk de volgende sc, haak 7 v in de volgende sc, sk de volgende sc, sc in de volgende sc, sc2tog, sc in de volgende sc, sk de volgende sc, haak 7 stokjes in de volgende vaste, sla de volgende vaste over, vaste in de laatste 16 vasten, keer om.

Rij 9: 1 l, v in de eerste 15 v, sk de volgende v, v in de volgende 7 v, sk de volgende v, v in de volgende s, sk de volgende v, v in de volgende 7 v, sk de volgende sc, sc in de laatste 15 sc, draai.

Rij 10: 1 l, sc in de eerste 14 v, sk de volgende sc, sc in de volgende 7 v, sk de volgende sc, sc in de volgende 7 v, sk de volgende sc, sc in de laatste 14 v. Hecht af. Weven in alle uiteinden.

Naai 2 drukknopen gelijkmatig over de achterkant om de jurk te sluiten.

Variaties

Omdat ik niet met kleine draadjes draad wilde eindigen (in geval van ontwerpfouten), heb ik voor deze jurk maar 2 kleuren gebruikt. Probeer de kleuren om de paar rijen te veranderen om een ​​ander uiterlijk te krijgen en om het chevronpatroon te benadrukken.

Opmerkingen

marissa lopez op 22 april 2017:

heel erg bedankt :)

nicolettemk uit Rhode Island op 23 januari 2013:

Bedankt, ik hoop het ook!

dezalyx (auteur) uit Filipijnen op 23 januari 2013:

Hoewel ik mijn eigen kleine meisje niet heb, kan ik mezelf er niet van weerhouden om ook kleine kleren te maken. :) Ik hoop dat je kleine meid zal genieten van de kleding die je gaat maken.

nicolettemk uit Rhode Island op 23 januari 2013:

Dit is schattig. Ik weet dat ik er een paar ga maken naarmate mijn kleine meid opgroeit, ik kan er niets aan doen, maar ik moet kleine kleren maken! Leuk patroon!