Hoe een Preemie-hoed te haken

Lisa Jane houdt van haken en begint de patronen op te schrijven van de projecten die ze haakt.

hoe-een-premie-hoed-haken

Ik ben dol op haken. Ik heb nog nooit een preemie-hoed gehaakt, maar op een dag besloot ik het te proberen omdat ik wat overgebleven garen had. Het overgebleven garen was niet lang genoeg voor een groot project, maar het was perfect voor een kleine hoed. Op een avond ging ik zitten met een kopje koffie en haakte ik gewoon tot ik geen garen meer had. Deze hoeden zijn geweldig als je iemand kent die een preemie-baby heeft of als je ze gewoon wilt doneren.

Ik ben dankbaar dat mijn grootmoeder me heeft leren haken. Ze leerde me de basis en de rest leerde ik door YouTube-video's te bekijken. Het is verbazingwekkend hoeveel je kunt leren door video's op YouTube te bekijken.

Ik ben niet goed in het uitschrijven van patronen. Dus als dit niet gemakkelijk is, laat het me dan weten.

Items nodig

  • Garen (elke kleur)
  • Haaknaald (elke maat, ik geef de voorkeur aan de 5 naalden)
  • Naai-naald (optioneel, om de uiteinden in te weven)

Instructies

Ketting 3.

Rij 1: Je moet 12 stokjes (stokjes) haken in de 3e ketting. Doe dan een slipsteek. Keten 2 keer dan om.

Rij 2: Je moet dubbel haken (v) in dezelfde steek als ketting 2, en dan 2 dubbel haken (v) in elke steek. Doe dan een slipsteek. Keten 2 keer dan om.

Rij 3: U moet dubbel haken (dc) in dezelfde steek. 1 stokje (v) in de volgende steek, 2 stokjes in de volgende steek, herhaal rond. Doe dan een slipsteek. Keten 2 keer dan om.

Rijen 4-7: Je moet 1 stokje (stokje) haken in dezelfde steek als ketting 2. 1 stokje (stokje) in elk stokje (stokje) eromheen. Doe dan een slipsteek. Keten 1 keer dan om.

Rij 8: Haak 1 vaste in elk stokje (v) rondom tot je aan het einde komt. Doe dan een slipsteek. Knip het garen af ​​en haal het door de hoed.

hoe-een-premie-hoed-haken

hoe-een-premie-hoed-haken

Opmerkingen

Lisa Jane (auteur) uit Maine op 3 december 2018:

Bedankt. Ik probeer patronen te leren schrijven.

Nell Rose uit Engeland op 3 december 2018:

Dat is fantastisch! Ik ben nutteloos in naaien, breien en haken, maar ik heb totaal respect voor mensen die de vaardigheid hebben. Ik heb nu niet wat je bedoelde met een preemie-hoed, duh, lol! maar ja, ik heb het uiteindelijk.