Hoe u een sjaal breit op de Knifty Knitter-weefgetouwen met de No-Wrap Stitch

Ik vind het heerlijk om bijbelverhalen online te delen om het woord van God te verspreiden.

hoe-een-sjaal-breien-op-de-knifty-breister-weefgetouwen-geen-wikkel-steek

Deze sjaal heeft de 'no-wrap'-steek en kan worden gemaakt op het roze lange of blauwe ronde Knifty Knitter-weefgetouw. Trouw aan zijn naam, de 'no-wrap'-steek vereist alleen dat het weefgetouw wordt omwikkeld voor de eerste rij. Daarna is er geen verpakking. Het resultaat is een dicht breisel dat perfect is voor een sjaal om een ​​nek warm te houden in de winter.

De foto links is een sjaal die ik zelf heb gemaakt met het Knifty Knitter roze lange weefgetouw en een streng Peaches & apos; N Creme zwart katoenen kamgaren. Een beginnende weefgetouwbreier kost een paar dagen om deze sjaal te maken en een ervaren weefgetouwbreier ongeveer acht uur.

Stap 1: Opzetten

Bereid de Knifty Knitter Loom voor

De eerste stap bij het breien van een sjaal, of een ander project, is 'opzetten'. Opzetten houdt in dat je de haringen met het garen omwikkelt. Maak een schuifknoop en bevestig deze aan de ankerpen aan de zijkant van het weefgetouw. (De ankerpen is degene die loodrecht op de rest van de haringen staat.)

Zodra de slipknoop vastzit, wikkel je elke pin eenmaal met de klok mee rond het weefgetouw. Om een ​​pin te 'wikkelen', omcirkelt u deze met garen en gaat u verder met de volgende pin. Het garen wordt om elke pin gewikkeld in een patroon dat lijkt op een kleine cursieve letter e. De bovenkant van de cursieve e moet naar de buitenkant van het weefgetouw wijzen en het garen moet kruisen (de onderkant van de e) aan de binnenkant van het weefgetouw.

Ga verder met de volgende stap als elke pin eenmaal is omwikkeld.

Let op: Bij het inpakken van een weefgetouw kunt u twee garens gebruiken als één voor zwaarder breisel. De sjaal op de bovenstaande foto is echter gemaakt met slechts één garen.

Een niet-omwikkelde steek breien op een Knitfy Knitter-weefgetouw. Dit is een foto van de niet-omwikkelde steek die wordt uitgevoerd. Op de foto wordt de haak gebruikt om het roze weefgetouw af te breien, omdat het garen er net boven over de pin wordt gespannen. Ik houd het werkende garen vast.

Een niet-omwikkelde steek breien op een Knitfy Knitter-weefgetouw. Dit is een foto van de niet-omlopende steek die wordt uitgevoerd. Op de foto wordt de haak gebruikt om het roze weefgetouw af te breien, omdat het garen er net boven over de pin wordt gespannen. Ik houd het werkende garen vast.

HSSchulte

Stap 2: Breien

De niet-omwikkelde steek

Om af te breien, strekt u eenvoudig het werkende garen uit over de bovenkant van de eerste pin die u hebt gewikkeld. Het garen moet net boven de lus op de pin worden gestrekt. Gebruik de Knifty Knitter-haak om de onderste lus naar u toe te trekken en til hem vervolgens voorzichtig op en over het garen dat erboven is gespannen. Laat het tenslotte los van de bovenkant van de pin naar de binnenkant van het weefgetouw.

Als je snel naar de pin kijkt, zul je merken dat er nog één lus garen op zit. De lus van het garen die overbleef, was de draad die je over de pin had gespannen voordat je verder breit.

Blijf met de klok mee rond het weefgetouw werken. Brei af door elke lus op en over het werkgaren te trekken. Brei op deze manier totdat je sjaal de gewenste lengte heeft bereikt, of ongeveer 1,5 tot 1,8 meter.

Stap 3: Afbinden

Afkanten is het verwijderen van het breisel van het Knifty Knitter-weefgetouw. Dit is een proces waarbij de resterende rij lussen van elke pin wordt verwijderd, zodat het breisel niet uit elkaar kan vallen wanneer het wordt verwijderd.

De beste manier om de sjaal af te kanten wanneer u de steek zonder omslag gebruikt, is door:

  1. Knip het werkgaren twee voet van het breisel af.
  2. Til elke lus van de pin op en naai er doorheen met het werkende garen door een garennaald geregen. Begin met de pin die zich het dichtst bij het werkende garen bevindt en naai rond het weefgetouw.
  3. Als alternatief kunt u een steek door elke lus halen terwijl u deze met een haaknaald van de pin verwijdert.

Stap 4: Franje toevoegen aan het uiteinde van een sjaal zonder wikkel

Een sjaal versieren van het Knifty Knitter Loom

  1. De pony wordt aan het uiteinde van de sjaal toegevoegd door drie stukken 12 'garen (gesneden aan het begin van het project) in twee te vouwen.
  2. Steek een haaknaald aan het uiteinde van de sjaal en gebruik de haak om het gevouwen deel van het garen vast te pakken en door een steek aan het uiteinde van de sjaal te halen. Trek de gevouwen stukken garen net ver genoeg door de steek dat ze een lus vormen.
  3. Pak de uiteinden van het garen op en voer ze alle 6 door de lus die in de vorige stap is gemaakt. Je hebt nu je eerste ponystaart.
  4. Herhaal stap 1 - 3 acht keer aan elk uiteinde van de sjaal.

Video-tutorial voor de niet-omwikkelde steek

2011 hsschulte

Vragen of opmerkingen over de No-Wrap-sjaal?

[email protected] op 24 november 2018:

Zeer duidelijke instructies

anoniem op 18 april 2013:

Kunt u alstublieft een video toevoegen van het afkanten met het werkende garen door een garennaald geregen?

anoniem op 18 april 2013:

Kunt u alstublieft een video van het afkanten toevoegen door elke steek met het werkende garen door te naaien? En heel erg bedankt voor alle informatie die je hebt verstrekt over het breien van weefgetouwen - als het niet om je artikelen ging, zou ik niet zo veel plezier beleven aan mijn Knifty Knitter als ik! Iedereen in mijn familie krijgt aanstaande kerst hoeden en sjaals :-)

hsschulte (auteur) op 12 februari 2013:

@anonymous: Hallo Nancy. U moet de gebonden rand ontrafelen en terug op het weefgetouw leggen, of een ander breisel naaien met een garennaald.

hsschulte (auteur) op 12 februari 2013:

@anonymous: het spijt me van de video. Ik heb de juiste (geen omslag) nu gekoppeld. =) Ik hoop dat je het leuk vindt!

anoniem op 28 oktober 2012:

ik zou graag een video zien van de no-wrap stitch - ga je rond het hele weefgetouw of is het maar aan één kant gedaan. al was het maar aan één kant, hoe draai je je om en ga je terug naar de ene kant?

anoniem op 29 september 2012:

de video met de naam No wrap stich gaat niet over het maken van de steek. Het gaat erom ALLEEN een slipknoop te maken!

anoniem op 29 september 2012:

de video zonder omwikkeling laat NIET zien hoe u de steek zonder omwikkeling moet maken. Het laat alleen zien hoe je een slipknoop kunt maken. Wat is hiermee?

anoniem op 23 april 2012:

Ik ben net klaar met het breien van een sjaal op mijn knoestige breister. Ik zou de sjaal willen verlengen, maar ik weet niet hoe ik de sjaal moet vastmaken omdat hij is afgekant.

Kunt u mij instrueren. Indien mogelijk met een korte visual.

Heel erg bedankt.

anoniem op 23 januari 2012:

@Scarlettohairy: hoe komt het dat het geen buis is ???? hoe kom je aan een platte sjaal ??????

howtosewadress op 30 december 2011:

Ik ben dol op je lens, je zou een RSS-feedfunctie moeten toevoegen, zodat ik automatische meldingen van nieuwe blogs kan ontvangen. Als je er een hebt gemaakt, stuur me dan een e-mail! ik zal je voorlopig bookmarken. Opnieuw uitstekende blog!

jadehorseshoe op 26 december 2011:

TOTAAL handige lens!

nieuwsgierig0927 op 26 december 2011:

Ik probeer dit nog steeds goed te krijgen. Bedankt voor de GEWELDIGE routebeschrijving! De kleine boekjes die bij de weefgetouwen worden geleverd, zijn erg moeilijk te volgen! Geliket en bladwijzer.

Peggy Hazelwood uit Desert Southwest, VS op 21 december 2011:

Ik hou van de look van deze sjaal! Simpel maar zo mooi.