Hoe maak je een kussen met omkaderde rand voor een bank met bekledingsstof en poly-schuim

Loretta leerde naaien op de trapnaaimachine van haar oma. Ze begon haar eigen kleding te naaien in de 7e klas en geniet nog steeds van stoffen.

Houten bank met nieuw kussen

Houten bank met nieuw kussen

Creëer een meubelkussen voor comfort of bescherming tegen krassen

Misschien zou je willen dat je een comfortabel kussen had voor een harde bank of om krassen door kleding of huisdieren te voorkomen. Het is gemakkelijk om er een te maken die aan uw behoeften voldoet.

Opmerking: Zorg ervoor dat u elke miniatuur bekijkt. Aanvullende instructies staan ​​op de foto's.

Originele bank. Originele bank. Meet de breedte - in mijn geval 18 inch Meet de lengte - in mijn geval 36 inch Schrijf alles op met een vriend. Voor mijn omkaderde rand moet mijn zijwand worden gesneden tot 3 breed en minstens 112 lang.

Originele bank.

Bepaal de afgewerkte maat en zijnaden

Hier is het overzicht voor het project. Details volgen in andere secties.

Meet voor de afgewerkte afmetingen van uw kussen. Het is belangrijk om de zijnaden te bepalen voordat u uw stof gaat knippen. De eenvoudigste en gemakkelijkste is de 'mesrand'. Deze stijl bestaat uit twee stukken stof met een enkele naad rondom, waardoor er een opening overblijft met een ritssluiting of klittenband. U kunt een paspel of koord in de zoom naaien om het een beetje mooier te maken. Zorg ervoor dat u rekening houdt met de stof met de mesrand die geschikt is voor uw schuim of polyfil.

Ik koos voor een 'boxed edge' voor mijn kussen. Deze stijl is geconstrueerd met een verticale zijwand die dezelfde hoogte heeft als de dikte van het kussenschuim, 2 inch in mijn geval. Monteer de bovenste en onderste secties aan de zijwandstof om een ​​doos te vormen. Ik heb mijn onderstuk gemaakt uit twee omzoomde delen die elkaar overlappen om de opening te creëren. Kussenhoezen worden bijvoorbeeld vaak op deze manier geconstrueerd.

Bepaal of u gaat serge met 1/4 'naden of naait met 1/2' of 5/8 'naden. Voeg deze naadtoeslag toe aan uw afgewerkte afmetingen, voor de boven-, onderkant en zijwand, indien gebruikt.

Mijn voltooide kussen zou 18 'bij 36' zijn met een naadtoeslag van 1/2 '. Dit voegde 1 inch toe aan mijn afmetingen om 19 'bij 37' te worden. Om mijn zijwand op 2 'te laten eindigen en een naad van 1/2' te hebben, had ik een strook van 3 'nodig die lang genoeg was om enkele centimeters voorbij de omtrek te gaan. 112 'in mijn geval. Twee keer meten, één keer knippen!

3 breedtestrip voor de zijwand. 3 breedtestrip voor de zijwand. Ik blijf het vouwen als mijn snijgeleider. Ik heb alle randen van mijn secties samengesmolten om rafelen te voorkomen. Ik moest twee stukken van mijn zijwand samenvoegen om de lengte voor mijn omtrek te bereiken. Vouw 1 1/2 tot 2 inch van uw strip en naai. Dit is waar u begint met naaien naar het bovenste stuk.

3 'breedtestrook voor de zijwand.

vijftien

Snijd stukken op maat en stabiliseer de randen indien nodig

Ik heb eerst mijn 'zijwand'-strip gesneden. Ik heb mijn breedte van 3 inch gemeten, een beetje geknipt en daarna doorgegaan met snijden door mijn strip van 3 inch over zichzelf te vouwen. Op die manier hoefde ik het meetlint niet constant te gebruiken, volg gewoon de rand tot ik een lange strook had. Het bleek dat ik twee strips moest verbinden om mijn volledige 112 inch te krijgen. Vouw 1 1/2 'tot 2' aan een uiteinde en naai vast met een naaimachine. Dit creëert de afgewerkte rand wanneer de stukken worden samengevoegd.

Vervolgens sneed ik mijn enkele bovenstuk 19 'x 37'. Daarna heb ik twee stukken gesneden om de onderkant van het kussen te maken. Ik wilde dat de twee stukken elkaar overlappen en een omgezoomde opening creëerden voor het inbrengen van het schuim. Ik sneed de mijne 19 'bij 24' en draaide de 1 'zoom twee keer zodat er geen ruwe randen waren. U kunt ervoor kiezen om een ​​ritssluiting of klittenband te hebben, dus meet en knip dienovereenkomstig.

Om raveling te voorkomen, sloeg ik langs alle randen van mijn stukken. Mogelijk moet u een zigzagsteek maken als u geen serger heeft. Als uw stof niet rafelt, kunt u deze stap overslaan.

Overeenkomen met elk patroon van de zijwand tot de bovenkant. Overeenkomen met elk patroon van de zijwand tot de bovenkant. Begin met naaien vanaf de vouw in de zijwand. Naai naar de hoek, draai en ga verder met naaien.

Overeenkomen met elk patroon van de zijwand tot de bovenkant.

Naai de zijwand aan het bovenste stuk

Combineer elk patroon dat uw stof heeft. De mijne heeft een enigszins ruitpatroon dat ik langs de voorkant van het kussen wilde voortzetten. Klem of speld vast, met de goede kanten op elkaar.

Gebruik deze combinatie als richtlijn en bevestig de zijwand op zijn plaats om de bevestiging vanaf de gevouwen rand van de zijwand te beginnen. Volg de hele omtrek. Zie de miniatuurfoto's en het zal logisch zijn.

Op dat moment gebruikte ik een naaimachine, niet mijn serger. Begin met naaien vanaf de gevouwen rand van de zijwand naar het bovenste stuk. Ga verder naar de hoeken, draai en ga verder met naaien. Naai een kleine overlap vanaf het begin en knip de zijwand af als u deze te lang knipt. Beter te lang dan te kort.

Zoom een ​​rand van elk onderste stuk. Overlap deze zomen om de afgewerkte maat van het kussen te krijgen. Zoom een ​​rand van elk onderste stuk. Overlap deze zomen om de afgewerkte maat van het kussen te krijgen. Rijg het overlappende gedeelte om te voorkomen dat u verschuift tijdens het naaien. Speld of clip aan de zijwand en naai samen, draaiend op de hoeken. Knip hoeken af ​​als uw stof dik is. Zelfs als je stof de neiging heeft om te rafelen, zullen deze gebieden niet veel stress krijgen, dus het is oké.

Zoom een ​​rand van elk onderste stuk. Overlap deze zomen om de afgewerkte maat van het kussen te krijgen.

Bereid de onderkant voor en naai aan de zijwand

Zoom langs de breedte een rand van elk van de twee stukken die de onderkant van het kussen vormen. Bij overlapping creëert dit de opening om de stof met de goede kanten naar buiten te draaien en om het schuim in te brengen.

Rijg de overlapping om verschuiven te voorkomen tijdens het naaien aan de zijwand.

Met de goede kanten naar binnen, naait u de volledige omtrek van de onderste structuur aan de omtrek van de zijwand. Draai in hoeken. Snijd de hoek zo nodig bij.

Een overzicht van het project

Hier is de bovenkant, onderkant en de 3

Hier is de bovenkant, onderkant en de 3 'strip die de 2' zijwand van het kussen is geworden. U kunt de omgezoomde opening in nepstijl op het onderste stuk detecteren.

De afgewerkte buitenkant

Hier is de bovenkant, onderkant en de 3 'strip die de 2' zijwand van het kussen is geworden. U kunt de omgezoomde opening in nepstijl op het onderste stuk detecteren.

Het is het beste om meer dan één mening te hebben over troost. Het is het beste om meer dan één mening te hebben over troost. Meet tweemaal. Krijg input van een betrouwbare bron. Eén keer knippen. We gebruikten een elektrisch keukenmes, zoals je gebruikt voor een kalkoen of borst.

Het is het beste om meer dan één mening te hebben over troost.

Bereid het Poly Foam voor en snijd het

Misschien wilt u een second opinion over het comfort van uw polyschuim. Ik geef altijd de voorkeur aan door puppy's goedgekeurde componenten.

Ik heb dit gebruikt schuim voor mijn kussen. Misschien wilt u een dikker stuk, maar dit was goed voor ons. De lengte is gemakkelijk te snijden met een elektrisch mes en je hebt schuim over voor kussens of een ander project. Meet voor uw voltooide kussen. Meet tweemaal. Eén keer knippen. Een elektrisch keukenmes snijdt door dit schuim heen als buttah (accent New York).

(Dit is langer dan nodig is voor dit project, maar tenzij u een op maat gemaakte snit krijgt, kan dit de goedkopere optie zijn. U zult ook overblijven voor kussens of andere projecten).

De opening van het tweedelige bodemdeel. De opening van het tweedelige bodemdeel. Vouw het schuim om het naar binnen te strijken. Trek en trek totdat het past.

De opening van het tweedelige bodemdeel.

Steek het schuim in het kussen

Dit schuim kan gemakkelijk worden geplet of gevouwen in een vorm die u nodig heeft. Gebruik de opening aan de onderkant die is gemaakt van de twee omzoomde stukken. Dit lijkt erg op het in een schijnvertoning duwen van een kussen. Trek en trek totdat het goed past en de hoeken op hun plaats zitten.

Veel plezier met je nieuwe kussen!

hoe-een-kussen-voor-een-houten-bank-maken-met-stoffering-stof-en-poly-schuim

Deze inhoud is nauwkeurig en waar voor zover de auteur weet, en is niet bedoeld ter vervanging van formeel en geïndividualiseerd advies van een gekwalificeerde professional.

2021 The Sampsons