Hoe u uw haakproject kunt opvrolijken door ruches toe te voegen

Mijn favoriete hobby is het haken van poppenkleertjes. Gebruikmakend van wat ik heb geleerd door het lezen van bestaande patronen, maak ik mijn eigen ontwerpen voor Barbie.

Wanneer u een haakproject maakt, is het vrij eenvoudig om een ​​eenvoudig ontwerp op te fleuren door ruches toe te voegen. Voor dit artikel gaan we gehaakte kleding verfraaien met ruches. Met ruches verandert een simpele outfit in iets geheel nieuws.

Dit artikel gaat helemaal over ruches - hoe je ruches aan haakpatronen toevoegt, enkele foto's van Barbie-kleding met ruches en een eenvoudig patroon om ruches aan mijn patronen toe te voegen. eenvoudig bodycon-ontwerp om er een peplum-jurk van te maken.

Ruffles toevoegen

Het proces is vrij eenvoudig. Wanneer u ruches aan een ontwerp wilt toevoegen, laat u de voorste lussen aan de rechterkant van het werk gewoon leeg, zodat u er later iets aan kunt toevoegen. Als je naar de foto's kijkt die ik hieronder heb gepost, sommige ontwerpen hebben meer dan één laag ruches. Om deze look te bereiken, werden de voorste lussen van verschillende rijen leeg gelaten, zodat de ruches kunnen worden verwerkt.

Hier zijn twee eenvoudige manieren om ruches toe te voegen:

  1. Basic ruche - Met de rechterkant van het werk naar je toe, haak je 3 stokjes op elke steek over de rij waaraan je de ruche wilt toevoegen. Als u 3 st per steek gebruikt, krijgt u het gewenste ruche-effect.
  2. Diepe ruches - Als je de basisruffle te kort vindt in termen van hoogte, kun je doorgaan met het toevoegen van een rij stk bovenop de basisruffel en dan 2 stk per steek toevoegen voor de volgende rij.

Wanneer u constant achter elkaar werkt, komt het ruche-effect naar voren. Hieronder staan ​​enkele foto's over ruches waaraan ik heb gewerkt vanuit verschillende patronen:

De ruches in deze jurk werken de diepe ruches hierboven vermeld.

De ruches in deze jurk werken de diepe ruches hierboven vermeld.

dezalyx

Voor deze ruche zijn er 5 stk in 1 steek, 2 steken overs, dan weer 5 stk in de volgende steek. Het effect is als vissenschubben, met clusters van 5 stokjes in elke andere steek voor de rij.

Voor deze ruche zijn er 5 stk in 1 steek, 2 steken overs, dan weer 5 stk in de volgende steek. Het effect is als vissenschubben, met clusters van 5 stokjes in elke andere steek voor de rij.

dezalyx

Deze ruche heeft aan de andere kant een randontwerp aan het einde van elke rij om elke laag een leuke touch te geven.

Deze ruche heeft aan de andere kant een randontwerp aan het einde van elke rij om elke laag een leuke touch te geven.

dezalyx

barbie-doll-crochet-clothes-peplum-dress-a-free-pattern

dezalyx

Het transformeren van de eenvoudige bodycon in een peplum-jurk

Een peplum wordt gedefinieerd als een korte, uitlopende ruche die is bevestigd aan de taille van tops, rokken of jurken. Dit is de afgelopen seizoenen een enorme trend geweest. In dit patroon maak ik een eenkleurige peplum-jurk voor Barbie. Het is een mini-jurk met een eenvoudig ruchesontwerp dat aan de taille is bevestigd.

Deze jurk is speciaal gemaakt voor Barbie Basics (of Model Muse). Bezoek mijn artikel voor meer informatie over verschillende lichaamstypes: Haken voor Barbie-poppen .

Materialen en meters

Als je wilt dat de ruches dezelfde maat hebben als het basisontwerp, gebruik dan dezelfde maat haak. (Voor dit ontwerp wordt het met dezelfde haak gedaan om een ​​uniform uiterlijk te krijgen).

Als je wilt dat de ruches er nog gedetailleerder uitzien, kun je een kleinere haak gebruiken. Als je van plan bent om heel diepe ruches te doen, raad ik je aan om voor de kleine haak te gaan om een ​​groter rucheseffect te krijgen.

Patroon

Jurk

Kies een basis voor je jurk, ofwel de Eenvoudige mintgroene bodyconjurk of degene op de foto, Perzik Bodycon-jurk .

Bewerk het patroon tot je Rij 19 of 20 bereikt, en werk die rij met de voorste lussen van de rechterkant vrij voor de ruches.

Ruffle

Draai de jurk ondersteboven.

Rij 1: werk aan de vrije voorste lussen van rij 19, sla 4 st over (om rekening te houden met de overlap aan de achterkant), sluit draad aan met hv op de volgende st, 3 l (telt als een v), st in dezelfde steek, * stokje in de volgende 2 steken, 2 stokjes in de volgende steek, herhaal vanaf * dwars, keer.

Rij 2: 1 l, v in elk v, keer om.

Rij 3: 3 l, 2 stk in de eerste v, * 3 stk in de volgende v, 3 stk in de volgende v, herhaal vanaf * dwars en eindigend met 3 stk in de laatste v.

Weven in alle uiteinden.

Variaties

Experimenteer met de ruches totdat je het naar wens vindt. Je kunt nog een rij v toevoegen aan de laatste rij om de ruches te verlengen, of zelfs wat lengte toevoegen aan de basis van de jurk voor een meer conservatieve look.

Opmerkingen

dezalyx (auteur) uit Filipijnen op 6 juli 2012:

Bedankt voor het delen! Ik zou het boek met het patroon voor dat met de handtas in de Amazone-capsule hebben bijgevoegd, maar ik kan het niet koppelen.

Voor het geval je zus geïnteresseerd is om er een te maken zoals deze, het patroon is in Annie & apos; s Attic Crochet Fashion Doll Sun & Fun Wear (# 87F77). Hier is een link in Amazon als je wilt zien welke andere patronen het boek bevat:

http: //www.amazon.com/Annies-Attic-Crochet-Fashion ...

Hoe te knutselen uit Ierland op 5 juli 2012:

Wauw, deze barbie-kleding die je hebt gehaakt, is zo goed. De jurken zijn geweldig. Ik ben ook dol op de handtas op de foto. Het ziet er zo professioneel uit.

Zal dit artikel doorgeven aan mijn zus die dol is op het haken van barbie-poppenkleding.

Gedeeld op Twitter en gestemd en geweldig