Herbruikbare Tissue Box Covers maken: gratis patronen en zelfstudie

Loraine geniet van het maken van ambachten en het delen van de projecten die ze heeft ontwikkeld. Haar ambachten omvatten afgebeelde, stapsgewijze tutorials en sjablonen.

hoe-een-kleenex-doos-omslag-naaien

Personaliseer uw tissuebox

Verbeter het uiterlijk van de tissuedoos op uw bureau. U kunt er een decoratief item van maken door het te bedekken met stof die bij uw interieur past. Ik ga je laten zien hoe je een tissuedoos bedekt door je de afmetingen te geven om je eigen patroon te maken.

Je kunt deze tutorial gebruiken om prachtige tissue box covers te maken om zelf te gebruiken of om cadeau te doen! Gebruik een vel krantenpapier of diepvriespapier om je patroon te maken. Laten we beginnen!

Wat je nodig hebt

 • Stof (de hoes is volledig gevoerd)
 • 12 Opnaaibare klittenband
 • Naaimachine
 • Rechte pinnen
 • Schaar
 • Ijzer
 • Papier (krant, enz.)
 • Rolmaat
 • Potlood
 • Heerser
hoe-een-kleenex-doos-omslag-naaien

Patroonafmetingen voor 3 maten

1. Kleine (2 'hoge) Kleenex-doos:

 • Rechthoek: 16 'X 22'
 • Teken lijnen: A ~ C = 8 ', A ~ B = 3', B ~ B is 6 'en C ~ C is 10'

2. Middelgrote (3 'hoge) Kleenex-doos:

 • Rechthoek: 18 'X 24'
 • Teken lijnen: A ~ C = 9 ', A ~ B = 4', B ~ B is 6 'en C ~ C is 10'

3. Grote (1,2 meter hoge) Kleenex-doos:

 • Rechthoek: 21 'X 26'
 • Teken lijnen: A ~ C = 10 ', A ~ B = 5', B ~ B is 6 'en C ~ C is 10'
hoe-een-kleenex-doos-omslag-naaien

1. Speld het patroon op de stof

Als u dezelfde stof voor de voering gebruikt, vouwt u uw stof met de goede kanten op elkaar en speldt u het patroon op de stof. Ik maak een hoes voor de middelhoge tissuedoos.

hoe-een-kleenex-doos-omslag-naaien

2. Speld en naai

Speld de uitgeknipte omslag met de goede kanten op elkaar en naai met een naad van 5/8 ', laat een ruimte open op een van de (C ~ C 10 1/4') uiteinden om te draaien.

hoe-een-kleenex-doos-omslag-naaien

3. Clip en draai

Knip de hoeken diagonaal af en knip de binnenhoeken af, zorg ervoor dat u de draden niet afsnijdt. Draai de klep met de goede kant naar buiten. Trek met een speld voorzichtig aan de stof in de hoeken om ze vierkant te maken.

hoe-een-kleenex-doos-omslag-naaien

4. Draai en druk

Bewerk de stof zodat je mooie randen krijgt en druk hem dan aan met het strijkijzer. Druk op de open rand alsof deze is gefelst. Persen is een zeer belangrijke stap om mooie omslagen te krijgen.

hoe-een-kleenex-doos-omslag-naaien

5. Meet en druk op de opening

Meet 1 1/2 'vanaf het einde van de (C ~ C 10 1/4') stukken naar de binnenkant en druk. U kunt ze nu vastnaaien als u dat wilt.

hoe-een-kleenex-doos-omslag-naaien

6. Eerste gezoomde sectie

Plaats op een omzoomd gedeelte een 1 1/2 'Velcro-haakzijstuk aan het zoomgebied. Plaats een stuk van 5 cm van het klittenband aan de zachte kant aan het uiteinde van het haakzijstuk zodat het op de hoes uitsteekt. Naai de klittenbandstroken aan de hoes.

hoe-een-kleenex-doos-omslag-naaien

7. Tweede gezoomde sectie

Plaats op het tegenoverliggende C ~ C 10 1/4 'omzoomde gedeelte het 3 1/2' 'zachte klittenband over het gezoomde gedeelte en omlaag op de hoes. Naai het klittenband aan de hoes.

hoe-een-kleenex-doos-omslag-naaien

8. Klittenband op de zijpanelen

Aan elke kant van de B ~ B 6 'randen, speld en naai de 4 1/2' stukken haakzijdig klittenband zoals in de afbeelding hierboven.

hoe-een-kleenex-doos-omslag-naaien

9. Middelste doos op omslag

Centreer uw papieren zakdoekje op het midden van de afgewerkte omslag.

hoe-een-kleenex-doos-omslag-naaien

10. De hoes omdoen

Om het deksel op de tissuedoos te plaatsen, brengt u de zijkanten omhoog zodat de randen bovenop de tissuedoos liggen. Breng de achterkant van de hoes omhoog, plaats deze op de achterkant van de doos, pas de klittenbandstrips aan en laat het omzoomde gedeelte vrij.

hoe-een-kleenex-doos-omslag-naaien

Je bent klaar!

Trek de voorkant van de omslag omhoog, waarbij u de klittenbandstroken op elkaar aansluit. Sluit de stukken klittenband terwijl het weefsel tussen de omzoomde gebieden zichtbaar is.

hoe-een-kleenex-doos-omslag-naaien

Leraar geschenk

Kies een lange, middelgrote of korte Kleenex-doos en gebruik de meegeleverde afmetingen om een ​​zeer gewaardeerd geschenk te maken voor de leerkracht van uw kind. Elke docent heeft een doos Kleenex op haar bureau, en deze hoes geeft de doos een decorateur-look. Ik heb deze tissuebox-hoezen aan leraren gegeven, en ze zijn er dol op. Kies een stof met een schoolthema voor leerkrachten in het basisonderwijs.

hoe-een-kleenex-doos-omslag-naaien

Zwart-witte weefseldekking

Het leuke van zwart-witte stof is dat het in elk interieur verwerkt kan worden. Een tissue box hoes met dit type bekleding kan in elke kamer en met elk thema gebruikt worden. Ze zijn buitengewoon gemakkelijk te maken en het is een geschenk dat iedereen op prijs zou stellen. Ik denk dat alleen het veranderen van de kleur of het type stof ervoor zorgt dat dit een cadeau is voor verjaardagen, douches, jubilea en Kerstmis.

2012 Loraine Brummer